Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Offtopic OL

audio1984

Postări Recomandate

@icar Mulțumesc mult ! Da al meu nu este cu autoscalare , mă bucur că nu-i un defect . Multă sănătate !

@validae Îmi cer scuze pentru postarea la locul nepotrivit , vă rog frumos  să ștergeți acest topic deoarece am înțeles cum sta treaba și consider că se poate șterge pt. a nu mai ocupat loc degeaba. Mulțumesc și multă sănătate !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 42
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• audio1984

12

• flomar60

5

• vijelie02

4

• dumitrumy

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

@modoran Ba da am măsurat rezistente , capacități , tensiuni , curenți , etc. singurul lucru care mă nedumerea era acel OL și atâta , da măsoară bine dar nu știam de ce când pe test diode/continuitate și ohmetru îmi indica acel  OL , am căutat pe google și mă repet am găsit diverse opinii , nu am găsit același lucru pe fiecare site pe care am intrat . 

Link spre comentariu

Chiar nu mai citeste nimeni instructiunile de folosire la aparatele din dotare?

- Cum adica sa citesc asa ceva? Vrei sa creada lumea ca-s prost?

Link spre comentariu

Si uite asa iti atragi antipatii si mistouri pe topicurile tale. Oscilatorul e terminat? A mai trecut o saptamana si masuratori n-am vazut. De restul cand te apuci?

Link spre comentariu

Uitându-ma pe topicurile colegului audio1984, imi pare un incepator trecut prin scoala romaneasca. Din treaba cu oscilatorul apare entuziasmul incepatorului. Ar vrea multe, cit mai repede. Cum spuneam, toti am fost incepatori, ideea e sa nu ramânem asa.

In legatura cu OL sau 1, ce apare pe displai, probabil chiar nu a stiut ce inseamna. Nu vad nimic grav, mai grava a fost intrbarea "citi volti are un amper"!

Link spre comentariu

Bună seara @franzm am citit manualul aparatului și vă spun sincer că nu am găsit nimic în legătură cu acest OL . @vijelie02 Da știu că atrag "ca un magnet" bășcălie și antipatii , nu mă supăr și înțeleg că poate sunt enervant uneori . Oscilatorul e aproape gata , problema mea , din prea mult entuziasm este că m-am apucat de vreo patru montaje și nu am timp sa le termin pe toate , poate dacă nu as lucra în fabrică în trei schimburi ar fii altă treabă , vreau să fac atâtea montaje dar fac in etape ca "liga 1" la fotbal ! @icar Mulțumesc de înțelegere , da chiar nu am avut habar de acel OL , însă cu siguranță nu am întrebat "câți volti are un amper" sau cum citeam undeva "cum măsor curentul cu voltmetru" :d asta într-o notă amuzantă . O seară bună și multă sănătate tuturor ! 

Link spre comentariu

Dar practic nu se apuca nimeni să pună voltmetrul in serie , poate doar să aibă parte de "efect de fum și artificii" :ras: E clar că folosind legea lui ohm poți determina curentul ! :evil3:

Editat de audio1984
Link spre comentariu

Cum să pui un voltmetru in serie cu un consumator electric , nu are logică ?! Voltmetru in paralel , ampermetrul in serie , așa știu și nici "să mă bați" nu aș face altfel ... asta după mintea mea ! :scarpin

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări