Neagu Raul Postat Septembrie 1, 2021 Partajează Postat Septembrie 1, 2021 Bună ziua! Caut 2 circuite pentru un frecvențmetru de 200MHz (minim 150MHz) cu o singură intrare și display cu 9 cifre, nu cu precizie de 9 cifre ci doar frecvența să fie arătată în hertzi. De preferat să nu aibă comutatoare sau componente mecanice de interacțiune. Să fie ”Plug and play”. Unul dintre circuite poate fi cu μC PIC sau ce microcontroler credeți că ar fi mai bun. Iar celălalt să nu aibă microprocesor, doar circuite integrate care se pot găsi la distribuitori (mouser, farnell etc.) Să fie cât de precise se poate, ambele să folosească un VCTCXO sau un TCXO cu stabilitate de MINIM 1ppm. O schemă pe care am găsit-o este următoarea: Problema este că acest circuit este făcut pentru 2 intrări pentru 2 game de frecvență+comutator https://320volt.com/en/10khz-12ghz-lcd-gostergeli-frekansmetre/ Dacă aveți alte scheme, aș fi interesat deoarece nu știu să le fac singur Mulțumesc anticipat! Link spre comentariu
grosu99 Postat Septembrie 1, 2021 Partajează Postat Septembrie 1, 2021 (editat) De ce nu cumparati un E0204 ?! E relativ ieftin si nu mai aveti alte probleme cu comutatoare,etc ! Mai sunt si pe OL.... cateva variante cu PIC Editat Septembrie 1, 2021 de grosu99 Link spre comentariu
Neagu Raul Postat Septembrie 1, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 1, 2021 Frecvențmetrul va face parte dintr-un aparat mai mare așa că am nevoie de schemă pentru a îl face Link spre comentariu
Neagu Raul Postat Septembrie 1, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 1, 2021 Acum 38 minute, nico_2010 a spus: Daca vrei doar cu circuite integrate logice (fara microcontroller) este posibil sa adaptezi circuitul prezentat la circuite din categoria 74LVC (Nexperia functioneaza pana la 200MHz), circuite de decodificare BCD to 7 segments din seria 74HC si restul portilor si latch-urilor circuite din seria LVC. Astea pe total nu ar trebui sa te coste mai mult de, sa zicem, 120-150 lei. In schimb, VCTCXO sau TCXO cu 1 ppm (1 parts per milion adica eroare de 1 Hz la 1MHz) nu iti va da garantia ca ultimele doua cifre sunt corecte, iar efortul tau va fi cam in van. Pretul unui asemenea oscilator poate fi de 22 lei sau de 260 de lei, iar dimensiunea este de minim 2.5mm x 2mm sau 5 x 3.2mm. Nu am văzut până acum seria 74LVC dar pare interesantă, aș putea să adaptez circuitul dar nu știu cum să îl refac cu o singură intrare... dacă are cineva un circuit cu o singură intrare, pe acela aș putea să îl adaptez Dacă 1ppm nu e bun, pot să folosesc un VCTCXO cu 280ppb? Sau ceva asemănător cu ce aveți dumneavoastră? Acum 38 minute, nico_2010 a spus: L.E.: Am uitat sa mentionez un aspect, inportant de altfel, daca nu ai o schema buna de etaj de intrare formator de semnale TTL s-ar putea sa iti iei gandul de la asa ceva! Schema postata de mine in sectiunea "ARM" si anume frecventmetru cu STM32 ar putea functiona cu senale de pana la 150MHz (in anumite conditii de realizare practica si cu alte tranzistoare), dar nu pot garanta asta pentru ca nu am incercat-o la frecvente asa mari. Am descărcat fișierele proiectului dumneavoastră și am să mă uit prin el dar sunt curios și de ce au ceilalți prin dosare... Link spre comentariu
nico_2010 Postat Septembrie 1, 2021 Partajează Postat Septembrie 1, 2021 Acum 6 minute, Neagu Raul a spus: ...aș putea să adaptez circuitul dar nu știu cum să îl refac cu o singură intrare... Iesirea din C18 va fi legata direct de pinul 3 la 74HC74. Acum 7 minute, Neagu Raul a spus: Dacă 1ppm nu e bun, pot să folosesc un VCTCXO cu 280ppb? Da, poti folosi asa ceva. Link spre comentariu
Neagu Raul Postat Septembrie 1, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 1, 2021 (editat) Acum 37 minute, nico_2010 a spus: Iesirea din C18 va fi legata direct de pinul 3 la 74HC74. Ok, dar cu Multiplexer/Demultiplexerul cd4053 și cu SW1 cum fac? Editat Septembrie 1, 2021 de Neagu Raul Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 1, 2021 Partajează Postat Septembrie 1, 2021 Acum 1 oră, Neagu Raul a spus: Să fie ”Plug and play”. E plin netul de versiuni ieftine plug&play care chiar daca nu respecta toate cerintele tale, sunt totusi ok si utilizabile (mai ales fiind cu displayuri cu LEDuri) daca cumva gandu-ti sta tot la generatorul ala de semnal... de exemplu acesta sau acesta .... Link spre comentariu
nico_2010 Postat Septembrie 1, 2021 Partajează Postat Septembrie 1, 2021 Ar trebui sa legi pinul 9 cu pinul 1 la HC390 si restul ignore. Link spre comentariu
Neagu Raul Postat Septembrie 1, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 1, 2021 (editat) Acum 38 minute, nico_2010 a spus: Ar trebui sa legi pinul 9 cu pinul 1 la HC390 si restul ignore. Cam așa? Editat Septembrie 1, 2021 de Neagu Raul Link spre comentariu
Neagu Raul Postat Septembrie 1, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 1, 2021 Oare partea cu SW1 e pentru virgulă? Ca aici? Și până acum schema este făcută ca pe display să am frecvența în hertzi? Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 1, 2021 Partajează Postat Septembrie 1, 2021 Daca tot investesti intr-un oscilator bun, ce sens are sa alegi o solutie fara virgula? Vrei sa vezi pe ecran 000 000 010 pentru 10Hz? Link spre comentariu
Neagu Raul Postat Septembrie 1, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 1, 2021 Dumneavoastră cum credeți că ar fi mai bine? Mie asta mi-ar plăcea să văd.... Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 1, 2021 Partajează Postat Septembrie 1, 2021 Poate, cu alta ocazie vrei sa stii daca cei 10Hz afisati sunt 10.0 sau 10.3Hz. E adevarat, la frecvente mari nu mai conteaza. Link spre comentariu
Neagu Raul Postat Septembrie 1, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 1, 2021 Aici aveți dreptate dar cea mai mică frecvență pe care are să o vadă acest frecvențmetru are să fie 10KHz deci virgula nu are rost. Încă mă gândesc dacă să fie 10KHz sau 100KHz. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum