Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv samsung ue40nu7122k

Postări Recomandate

Buna ziua.acet tv a fost traznit....este echipat cu placA KANT-SU NU 7100  ...eu am o placa identica dar dew pe un tv de 43 de inchi....deci difera tensiunea ptr leduri....ptr asta de 40 u min este 129v iar pe cea de 43 u min este 157v....ar fii vreo cale de a modifica sa o pot folosi sar placa de 40 nu o sa poata duce ecranul de 43....

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

De regula, controlul backlight-ului se face prin monitorizarea curentului prin leduri in anumite limite ale tensiunii. Incercati sa montati direct placa, daca aveti backlight inseamna ca ati avut noroc, limita de "jos" a tensiunii pt. led-uri nu a fost atinsa...Daca aveti un "flash" de backlight e clar...Cautati datasheetul controlerului backlight si luati masuri.

Link spre comentariu
Acum 1 oră, naebv a spus:

De regula, controlul backlight-ului se face prin monitorizarea curentului prin leduri in anumite limite ale tensiunii. Incercati sa montati direct placa, daca aveti backlight inseamna ca ati avut noroc, limita de "jos" a tensiunii pt. led-uri nu a fost atinsa...Daca aveti un "flash" de backlight e clar...Cautati datasheetul controlerului backlight si luati masuri.

Corect !!!

Link spre comentariu

doar daca sursa e curent constant ,dar eu unul nu as risca,de test nu-i problema,nu e diferenta mare,eu am pus soft de 39" intr-un tv de 28" si cu toate ca sursa era curent constant in 5 minute s.au busit ledurile

deobiceu samsung-urile au o rezistenta de 3-5w la care daca-i cresti valoarea sa spunem de la 1,2 ohm la 2,7 ohm scade si curentul pe leduri,dar are limite minime si maxime,daca o scazi sau o cresti prea mult tv-ul intra in protectie,daca minimul e trecut 150v sa spunem nu ve-i putea scade sub 153-147v,sant foarte stricte

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

Teoretic, baretele EDGE de la ambele tv-uri ar avea leduri identice la 6V numai ca difera numarul: 40"-23 leduri/bareta (daca sunt barete LM41-00550A) iar la 43"-28 leduri/bareta (daca sunt barete LM41-00606A). Cred ca baretele sunt alimentate separat, fiecare cu convertorul ei. Deci problema nu ar fi ca ledurile nu ar "tine" ci pragurile de tensiune ce vor determina intrarea in protectie. Daca ledurile nu sunt identice sau apropiate ca parametrii, evident pot apare probleme...

Link spre comentariu
1 oră în urmă, adydep a spus:

Se rezolvă elegant cu diode zener puse în serie cu bareta/baretele(după caz) ca să compenseze diferența de tensiune.

Deci daca am un grup de 3 leduri (3V) inseriate si un led e intrerupt si pun un zener 3V2(in locul ledului intrerupt), caderea de tensiune/curent va fi egala pe cele 2 leduri (functionale) + zenerul de 3v2 ?, intreb va nu am facut experimente cu diode zener in locul unui led intrerupt. Multumesc

Link spre comentariu
Acum 2 ore, naebv a spus:

Teoretic, baretele EDGE de la ambele tv-uri ar avea leduri identice la 6V numai ca difera numarul: 40"-23 leduri/bareta (daca sunt barete LM41-00550A) iar la 43"-28 leduri/bareta (daca sunt barete LM41-00606A). Cred ca baretele sunt alimentate separat, fiecare cu convertorul ei. Deci problema nu ar fi ca ledurile nu ar "tine" ci pragurile de tensiune ce vor determina intrarea in protectie. Daca ledurile nu sunt identice sau apropiate ca parametrii, evident pot apare probleme...

eu unul cred ca sant inseriate baretele,cel putin asa am intalnit la modele de genul acesta,chiar de ies mai mult de 2 fire din panel,ele se inseriaza pe conectorul din sursa led,si doar capetele sant legate la alimentare

Link spre comentariu

Nu exista zenner de 3,2v ...este ori de 3 , ori  de 3,3 volti  . Cadere de curent ...

Acum 29 minute, Costica Tv a spus:

Deci daca am un grup de 3 leduri (3V) inseriate si un led e intrerupt si pun un zener 3V2(in locul ledului intrerupt), caderea de tensiune/curent va fi egala pe cele 2 leduri (functionale) + zenerul de 3v2 ?, intreb va nu am facut experimente cu diode zener in locul unui led intrerupt. Multumesc

Ce naiba este aceea cadere de curent , domnu' Costica ? Stii ce este acela un generator de curent constant ? Curentul este constant prin acea latura de circuit , iar tensiunea variaza intre limitele A si B ....nu este bine sa suplinesti ledurile cu diode zenner , pt ca apar pete mai intunecate pe ecran .Era vorba sa diminuezi  valoarea voltilor per unitatea de led , ramase efectiv in circuit , astfel incit sa nu se arda ...

Editat de misuraelectronic
Link spre comentariu
1 oră în urmă, iuliantv a spus:

eu unul cred ca sant inseriate baretele,cel putin asa am intalnit la modele de genul acesta,chiar de ies mai mult de 2 fire din panel,ele se inseriaza pe conectorul din sursa led,si doar capetele sant legate la alimentare

Posibil, daca sunt leduri de 3V, dar daca sunt leduri de 6V (cum asa am gasit ca ar fi echipat ecranul, 2 barete LM41-00550A) si sunt 2x23 leduri ar rezulta 276V...poate barete in paralel sau fiecare bareta cu driverul ei.

Editat de naebv
Link spre comentariu
Acum 2 ore, misuraelectronic a spus:

Nu exista zenner de 3,2v ...este ori de 3 , ori  de 3,3 volti  . Cadere de curent ...

Ce naiba este aceea cadere de curent , domnu' Costica ? Stii ce este acela un generator de curent constant ? Curentul este constant prin acea latura de circuit , iar tensiunea variaza intre limitele A si B ....nu este bine sa suplinesti ledurile cu diode zenner , pt ca apar pete mai intunecate pe ecran .Era vorba sa diminuezi  valoarea voltilor per unitatea de led , ramase efectiv in circuit , astfel incit sa nu se arda ...

Ai si tu dreptate Dl Misov, nu am citit topicul de la cap si am postat unde nu trebuia....la mine e cu totul alta problema, adica vreau sa cumpar niste barete edge universale cu modul regulator de tensiune (nu generator de curent constant), problema e ca multi au cumparat aceste barete universale la care se taie cate 3 leduri in functie de diagonala ecranului si dupa taierea grupului de 3 leduri, a ramas bareta mai lunga cu un led , drept urmare nu a mai incaput in display, intrebarea e urmatoarea, daca mai tai inca un led (din cele 3 inseriate) din bareta ca sa incapa in display, merge pus un zenner de 3.3-3.6V astfel incat sa nu imi arda cele 2 leduri din grupul de 3 leduri ?

https://www.elforum.info/topic/148722-barete-led-universale-24-inch/#comments

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu
Acum 20 ore, Costica Tv a spus:

intrebarea e urmatoarea, daca mai tai inca un led (din cele 3 inseriate) din bareta ca sa incapa in display, merge pus un zenner de 3.3-3.6V astfel incat sa nu imi arda cele 2 leduri din grupul de 3 leduri ?

https://www.elforum.info/topic/148722-barete-led-universale-24-inch/#comments

Imi dau tot eu raspunsul, distanta intre leduri e de 2mm, cu o mica modificare, fara prea multa munca, se pot dezlipi grupul de 3 leduri in serie si lipi cap la cap, astfel scade din bareta 4mm (un led are L=3.5mm) si difuzia lumini va fi aceiasi chiar daca cele 3 leduri sunt lipite cap la cap....

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări