dumitrumy Postat Octombrie 8, 2021 Partajează Postat Octombrie 8, 2021 (editat) Fara KISS, nema activitate. Pentru cei care nu au fost prin scoli inalte simulatoarele fac calculele in locul lor. Trebuie sa stii ce sa ii ceri, totusi. Are o sinusoida din simulator armonici si subarmonici? Daca tot am folosit termenul "muls" sa o facem tot cu circuite RLC serie. La un generator de 1kHz cuplam un circuit de 500Hz si unul de 3kHz (subarmonica 1 si armonica 3). Rezultat: >>>>>>>>>>> Curentii au aceeasi frecventa cu tensiunea aplicata, deci este cazul circuitelor RLC serie din temele de liceu. >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Este suficient sa distorsionam semnalul si curentul pe armonica a treia apare voios cu amplitudine de peste 3A fata de 700mA la sinusoida perfecta. >>>>>>>>>>>>>>>> In schimb RLC-ul acordat pe 500Hz extrage curent tot pe frecventa generatorului si de amplitudine mai mica decat cand aveam sinusoida simulatorului. >>>>>>>>>>>> Fara Fourier am obtinut niste poze ce pot fi suport pt discutiile de pana acum. Dar mai asteptam 2 zile pana iese din carantina principalul combatant. Editat Octombrie 8, 2021 de dumitrumy greseli de scriere Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 8, 2021 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2021 Sa vezi ce ne mai explica ca alea sint intermodulatii. Frumoasa prezentare @miticami Link spre comentariu
dumitrumy Postat Octombrie 9, 2021 Partajează Postat Octombrie 9, 2021 (editat) Daca ai timp de cautari gasesti tot felul de discutii despre tema noastra. O chestie care mi s-a parut interesanta, omul auzea nota dar la analiza electronica nu era detectabila: There was a another thread quite some time ago when this was discussed. In that thread I tried to produce "subtones". One of my fiddles produces what I perceive as a bass tone when I do play certain double stops. I clearly hear that very low tone. However if I recorded it (yes I could still hear a bass tone in the recording) and did a frequency analysis, it did not show lower frequency components in the spectrum. I guess my conclusion was that it was an effect of "Beating" (amplitude modulation). >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> A existat un alt fir în urmă cu ceva timp, când s-a discutat despre acest lucru. În acel fir am încercat să produc „subtonuri”. Una dintre lădițele mele produce ceea ce percep ca un ton de bas atunci când cânt anumite opriri duble. Aud clar acest ton foarte scăzut. Cu toate acestea, dacă l-am înregistrat (da, încă mai auzeam un ton de bas în înregistrare) și făceam o analiză de frecvență, nu arătau componente de frecvență mai joase în spectru. Cred că concluzia mea a fost că a fost un efect al „Bătăii” (modulația amplitudinii). >>>>>>>>>>>>>>>>> Si aminteste de "batai" ca si KISS. EDIT (am uitat): Editat Octombrie 9, 2021 de dumitrumy Link spre comentariu
franzm Postat Octombrie 9, 2021 Partajează Postat Octombrie 9, 2021 (editat) Double stop. Si tot în context muzical se vorbeste de subarmonici. Si ar mai fi mixerele subarmonice (à la Poliyakov). Editat Octombrie 9, 2021 de franzm Link spre comentariu
Marele Savant Postat Octombrie 9, 2021 Partajează Postat Octombrie 9, 2021 Totusi, de ce in scoala, facultate, doctorate, sau alte asemenea, nu se invata/studiaza despre ele? Link spre comentariu
Mircea Postat Octombrie 9, 2021 Partajează Postat Octombrie 9, 2021 (editat) 35 minutes ago, Marele Savant said: Totusi, de ce in scoala, facultate, doctorate, sau alte asemenea, nu se invata/studiaza despre ele? Cum sa nu se studieza?! Numai scrieti "ieee subharmonics" in Google si vedeti cate linkuri sunt despre subarmonici. Exista 3 standarde care vorbesc despre: Si numai 1364 rezumate de conferinte unde s-a vorbit despre subarmonici. Samd... Sa fim seriosi, in anii '90 noi studiam aplicatiile grupului Ward-Leonard (grup "nascut" in secolul 19) la Poli, in timp ce altii aveau controlul vectorial la motoarele AC de ani de zile. Editat Octombrie 9, 2021 de Mircea Link spre comentariu
Mircea Postat Octombrie 9, 2021 Partajează Postat Octombrie 9, 2021 Si din audio: An audible anomaly was heard while evaluating a woofer loudspeaker excited with sinusoidal wave signals. Standard testing did not reveal the nature or cause of this unusual sound. Further investigation showed the loudspeaker was producing a frequency component at half the input frequency; a sub-harmonic. Reported cases of sub-harmonic production are rare for woofers; most reports concern compression drivers. In this paper the techniques used to confirm the generation of a sub-harmonic in this woofer are presented. The mechanisms that combined to generate the sub-harmonic are shown. Further examples found in other speakers that exhibit this sound anomaly on occasion are also discussed. Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 19, 2021 Autor Partajează Postat Octombrie 19, 2021 10 zile si nimeni nu s-a mai rasculat impotriva subarmonicilor?!?!??!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!? Link spre comentariu
Haralambie Postat Octombrie 19, 2021 Partajează Postat Octombrie 19, 2021 As avea eu ceva cu ele, dar nu le-am mai vazut demult Link spre comentariu
Mircea Postat Octombrie 19, 2021 Partajează Postat Octombrie 19, 2021 Discutia se redusese la absurditati sau alte chestii jenante. Mai bine o lasam asa cum a cazut, altfel iar ne jumulim de pene pe aici. Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 19, 2021 Autor Partajează Postat Octombrie 19, 2021 Si vrei sa ne plictisim doar cu capacitati de ordinul farazilor? Link spre comentariu
Mircea Postat Octombrie 19, 2021 Partajează Postat Octombrie 19, 2021 Acolo unde nu exista rejectie, exista traista de Farazi. Interesant e ca sunt topicuri cu poze numai, nu scheme, nu masuratori... Important e sa fie mult, ca sa nu fie putin. Link spre comentariu
aurel70 Postat Noiembrie 5, 2021 Partajează Postat Noiembrie 5, 2021 Daca nu ar exista armonicile si subarmonicile,...nu ar suna toate instrumentele muzicale identic? Link spre comentariu
icar Postat Noiembrie 5, 2021 Partajează Postat Noiembrie 5, 2021 Ba da. Si toti am avea aceeasi voce. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Noiembrie 9, 2021 Partajează Postat Noiembrie 9, 2021 Cateva raspunsuri: https://www.ti.com/lit/eb/slyy208/slyy208.pdf?utm_content=app-bsr-wv-lowemi-nsl-mc-bro_cont_slyy208-wwe&detailID=171461417&chipset=3311651&elqTrack=true?eloquaCampaignId=4221&utm_campaign=myTI-newsletter-2021-11-08.html&utm_medium=email&utm_source=Eloqua Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum