Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Constructie invertor sudura 200 amperi

c_anicai

Postări Recomandate

Ar deranja daca ati pune bucsa filetata M6 exterior/M3 interior in locul gaurii actuale? nu cred ca afecteaza deloc racirea ansamblului

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 86
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• c_anicai

33

• Ion_Bumbu

10

• nel65

5

• cristi7521

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

IMG-0672.jpg

IMG-0674.jpg

Asa arata o bucsa filetata M5/M3 inca calda!

Daca nu reusiti sa rezolvati problema loco dati un semn de viata si va rtimit vreo 10-12 astfel de bucse fara nici o problema, obligatie, etc.

Link spre comentariu

Am mai facut cu ceva timp in urma bucse asemanatoare din tevi subtiri din alama recuperate de la inaltatoare/suporti placi cablaj recuperate de prin unele aparaturi, cred ca mai am cativa hexagonali lungi cu filet de 3 pe interior, doar ii fac rotunzi la un capat si dau filet pe exterior. Faza e ca nu mai am chef sa largesc gaurile si sa dau alt filet in radiatoare, astept pana voi gasi suruburile de 3,5/0,5. Ideia asta cu suruburile mai groase ma incanta ca pot sa strang tranzistorii si diodele mai bine pe radiatoare cu scop de contact electric mai bun. Voi rezolva candva, nu ma grabesc. Deschisesem subiectul din cauza tarozilor fiindca e prima oara in viata cand am vrut sa cumpar de 3mm dar de fapt erau putin mai grosi, nici nu stiam ca exista asa ceva.

Editat de c_anicai
Link spre comentariu

Dacă pe tarod nu scrie nimic,e greu de crezut că se v-a gasi filieră cu aceeași ”parametrii”.Ala e tarod făcut pe vapor,nu există certitudinea ca se vor potrivi șuruburi M3,5 cu pas de 0,5.

Mai bine cumpărați șuruburi M3,5 cu pas de 0,6 (se găsesc în comerț și de inox),sacrificați un șurub pe care trageți cu flexul o pilire încăt să rezulte forma literei ”D”,ca să poată evacua șpanul,și cu acesta treceți prin toate găurile.

Link spre comentariu

Posibil sa fie chinezarii ordinare acei doi tarozi care i-am luat la 5 lei/buc. mai ales ca la unul deja s-a tocit dantura cand am incercat  pe o piulita normala de 3 care-s sigur ca nu era otelita. Cu suruburi de 3,5/0.5 in caz de gasesc ma voi descurca chiar daca sacrific 2-3 buc cu canal si incercari repetate pe apa cu cenusa pana intra.

Acum nu am treburi sa ma deplasez la oras insa peste cateva zile ... o saptamana doua ma duc si voi cauta filiera... suruburi, etc. ... depinde ce voi gasi si voi hotara atunci cum procedez. Ramane valabila ca o alternativa ok si ideia cu bucsele, alea mi le pot face singur doar ca e ceva munca in plus cu dat alte gauri + filetat in radiator gaurile si bucsele pe exterior, interiorul am deja suporti cu filet de 3mm.

Editat de c_anicai
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Temporar m-am oprit, trebuia sa plec la lucru pentru cca 3 luni saptamana trecuta dar s-a amanat si sper pe saptamana asta si inca trag tare sa temin treburile la gradina sa nu ramana pe capul sotiei. Daca se lipeste ceva de lucru ar fi o prioritate ca stau cam prost financiar si las pe la toamna experimentele, am doua invertoare facute, alea de anul trecut care inca functioneaza insa vor sta 3-4 luni degeaba. (Iarna trecuta nu prea am avut ce suda dect chestii marunte(o balama...un surub) insa am facut un carucior de butelie saptamana trecuta si ambele sudeaza ok).

Editat de c_anicai
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări