c_anicai Postat Martie 9, 2022 Autor Partajează Postat Martie 9, 2022 (editat) gaurile le-am filetat toate, 5 pt diode si 4 pt tranzistori, aici e problema ca-mi scapa filetul la suruburile de 3mm La 09.03.2022 la 13:22, Ion_Bumbu a spus: Da o gaura si fileteaz-o si aflii ce e este pina la urma Extinde Editat Martie 9, 2022 de c_anicai Link spre comentariu
Mircea Postat Martie 9, 2022 Partajează Postat Martie 9, 2022 Ai incercat cu suruburi de PC? Adica alea care sunt folosite in carcasele de desktopuri. Stiu ca sunt scurte, dar daca merg, atunci se gasesc si mai lungi, chiar in România. Link spre comentariu
c_anicai Postat Martie 9, 2022 Autor Partajează Postat Martie 9, 2022 n-am incercat dar alea au pas mai mare, nu merg Link spre comentariu
mac01 Postat Martie 9, 2022 Partajează Postat Martie 9, 2022 (editat) Cred ca ai putea sa maresti usor gaura tranzistoarelor si diodelor la surub de 4mm....n-ai ce sa strici...pastila este mult mai departe. Apoi refaci filetul la radiatoare la 4mm. Dai gaura usor, fara sa te apesi pe burghiu...il lasi sa curga lin ca sa nu spargi ebonita tranzistorului. Poti incerca aceasta operatie pe un tranzistor ars...vezi cum merge. N-am facut niciodata asa ceva...dar nu vad de ce n-ar merge. Suruburi de 4mm se gasesc peste tot. Editat Martie 9, 2022 de mac01 Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Martie 9, 2022 Partajează Postat Martie 9, 2022 Super! Daca spuneti ca pasul este de 0,5mm probabil ati tras un loz cistigator si aveti surub de 3,5mm si pas de 0,5mm! Link spre comentariu
Barbu Andrei Postat Martie 9, 2022 Partajează Postat Martie 9, 2022 Nu vad rostul modficarii gaurilor din tranzistori si diode. Si nici rostul folosirii altor suruburi. Vad ca radiatorul poate fi montat si invers. Eu zic sa dai gaurile care trebuie in cealalta parte. Nu afecteaza racirea componentelor gaura aia mica. Sau faci filet de 4 si bagi niste arcuri sau cum le zice pentru filete deteriorate ( e ceva spiralat). Link spre comentariu
Mircea Postat Martie 9, 2022 Partajează Postat Martie 9, 2022 Gaura din TO247 are fix 3,58mm. Deci, surub de 4mm nu merge. Iar de largirea gaurii in capsula TO247... m-as gandi de cel putin 13 ori daca nu exista alta solutie. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Martie 9, 2022 Partajează Postat Martie 9, 2022 (editat) Mai repede de 13X13 ... Daca gasiti filiera 3,5mm si pas de 0,5mm este acceptabil, altfel doar cu Helicoil asa cum spune colegul @franz si eu n-am fost atent de ce, scuze, sau bucse dublu filetate, care e mai ieftina sau accesibila... https://www.wuerth.ro/cs-content/cs-docs/47640-1570794330.pdf 3,175mm este fix 1/8" insa ala sa aiba pas de 0,5mm e cu semn de intrebare... Surub de 3,175mm exista in standardul american insa pasul e mai mare, 0,577mm https://www.gewinde-normen.de/en/unified-fine-thread.html Deci ori bucse ori Helicoil. Bucsa se pot face din bara filetata M6 fara mari probleme zic eu. Editat Martie 9, 2022 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
Mircea Postat Martie 9, 2022 Partajează Postat Martie 9, 2022 M3,5 vine cu pas de 0,6mm. Chiar daca era 6-32 sau 6-40, unul este cu pas de 0,8mm, al doilea de 0,635mm. Cred ca solutia e sa se dea alte gauri, cu un tarod standard pentru suruburi disponibile. Link spre comentariu
c_anicai Postat Martie 9, 2022 Autor Partajează Postat Martie 9, 2022 (editat) La 09.03.2022 la 15:13, Ion_Bumbu a spus: 3,175mm este fix 1/8" insa ala sa aiba pas de 0,5mm e cu semn de intrebare... Surub de 3,175mm exista in standardul american insa pasul e mai mare, 0,577mm https://www.gewinde-normen.de/en/unified-fine-thread.html Extinde probabil ai dreptate, atasez poza comparative cu pasul la un surub de 3mm, e o mica diferenta dar n-as zice ca deranjanta, voi incerca sa fac inca o poza pentru comparatie cu surub de 3,5 cu pas 0,6 Editat Martie 9, 2022 de c_anicai Link spre comentariu
c_anicai Postat Martie 9, 2022 Autor Partajează Postat Martie 9, 2022 (editat) comparatie tarod cu surub de 3,5 cu pas de 0,6 aici e diferenra mare la pas e comparativ cu surub de 3mm cu pas de 0,5 din postarea anterioara Editat Martie 9, 2022 de c_anicai Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Martie 9, 2022 Partajează Postat Martie 9, 2022 (editat) La 09.03.2022 la 15:15, Mircea a spus: M3,5 vine cu pas de 0,6mm. Extinde Mircea, M3,5 vine si cu pas de 0,5mm in varianta ISO pas fin grupa 2 Primul este: https://www.gewinde-normen.de/en/iso-fine-thread-2.html Dupa foto e de 0,5mm pasul...nasol, cred ca mai repede gasesti suruburile UNF decit filiera de 3,5mmX0,5mm :( Editat Martie 9, 2022 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
c_anicai Postat Martie 9, 2022 Autor Partajează Postat Martie 9, 2022 (editat) Fain ca exista dar cine stie cand le voi gasi. Imi trebuie 9 buc de 3,5mm cu pas de 0,5 si lungimea surubului 20 ... 25mm, capul sa fie plat indiferent de forma lui, inecat nu-mi trebuie. Lungimea imi trebuie 20-25mm fiindca desupra tranzistorilor vine cablajul din sticlotextolit + un platband cupru de 0,4 cu care fac traseele. Nu ma grabesc insa vreau sa termin candva si acest proiect daca tot am deschis subiect pe forum, poate nu voi putea sa-l fac de 200 amperi insa macar peste 150 as fi multumit, voi folosi 5 diode duble de 2x30A si 4 igbt-uri de 40A. Schema probabil forward sau tot semipunte rezonanta, inca nu stiu, as fi vrut punte rezonanta dar tre sa tai in trei buc radiatorul pt igbt-uri, asa la forward sau semipunte il voi taia in doua jumatati egale. Referitor la filiera de 3,5x0,5 ii voi zice la vanzatorul ala sa-mi aduca ca din cauza tarozilor de la el am stricat radiatorul si nu mai am altul sa se potriveasca la ceea ce vreau. E si vina mea ca n-am masurat tarozii inainte dar de unde naiba sa stiu ca-s alta dimensiune si vizual e greu de observat diferenta fata de 3 mm. Editat Martie 9, 2022 de c_anicai Link spre comentariu
BRANCA Postat Martie 9, 2022 Partajează Postat Martie 9, 2022 Cum zice şi Barbu,de ce nu se poate învârti radiatorul să dai alte găuri?? Mai vrei o altă soluţie?Filet M6,şurub alamă înţepenit şi gaură în el cu filet M3.Da' e cam peste mână...Îţi trebuie loctite şi şurub alamă.Mă îndoiesc câ ai aşa ceva la ţară. Link spre comentariu
c_anicai Postat Martie 9, 2022 Autor Partajează Postat Martie 9, 2022 (editat) Nu fac alte gauri deoarece cele existente cad sub talpa de racire a tranzistorului ceea ce nu e ok. Cu ocazia asta asta am aflat si eu ca exista tarod de 3,2mm, deci ar trebui sa existe si filiera si suruburi doar ca nu le am pe moment. Editat Martie 9, 2022 de c_anicai Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum