Ion_Bumbu Postat Martie 9, 2022 Partajează Postat Martie 9, 2022 Daca stringeti tranzistoare in capsula de plastic sa aveti grija ca nu se string "pina iasa apa" cuplul la suruburi M3 e limitat pe la maxim 1,5Nm la tranzistori in To247, To3P,etc oricum e de verificat mai bine, la IRFP50 e de 1,1Nm https://www.vishay.com/docs/91243/91243.pdf mounting torque Link spre comentariu
cristi7521 Postat Martie 9, 2022 Partajează Postat Martie 9, 2022 Exista tarod de 3.5 - se gaseste mai greu si suruburi de 3.5. Nu este nevoie sa mai dai gaura cu burgiu si nu este nevoie sa modifici gaura la capsulele TO247 https://ro.farnell.com/tr-fastenings/m3-5-16-prstmc-z100/pan-head-pozidriv-screw-steel/dp/2770700 Link spre comentariu
franzm Postat Martie 9, 2022 Partajează Postat Martie 9, 2022 Se pune o insertie spirala, gen helicoil. Cu asa ceva, tine filetul în aluminiu de parca ar fi otel. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Martie 9, 2022 Partajează Postat Martie 9, 2022 (editat) Exista ca se folosesc suruburi 6-32 SAE la prins astfel de capsule si ala are 3,5mm, mai precis 0,138". E mai simplu de luat M3 si gata. Ce Helicoilul lui peste? La 1Nm ?? Poate daca se doreste a se face test de spargere a capsulei merita de pus Helicoil M3! Editat Martie 9, 2022 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
franzm Postat Martie 9, 2022 Partajează Postat Martie 9, 2022 Nu test de spargere, ci demontari repetate. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Martie 9, 2022 Partajează Postat Martie 9, 2022 La tranzistori?? Nasol momentul sa te gindesti la demontari repetate... Link spre comentariu
BRANCA Postat Martie 9, 2022 Partajează Postat Martie 9, 2022 Sigur prinde autoforantul.Problema că nu prea poţi umbla pe urmă la el...Da eu tot zic că ar merge un tarod 3.5 direct. Anicăi.Aveţi aprovizionare proastă în zonă.Până şi în Severin găseşti în mai multe locuri,unu la serie sau 2-3.La Lidl am luat set compact M3-M12,filiere şi tarozi cam la 60lei. O eventuală deplasare a găurilor nu merge?? Cum zicea cineva înainte 1/2 tură si scos şpanul.Şi puţin ulei ajută... Link spre comentariu
adydep Postat Martie 9, 2022 Partajează Postat Martie 9, 2022 Filetate găurile din radiator cu M5. Realizat la strung prezoane într-un capăt cu M5,iar în celălalt cu M3. Tranzistorul fixat cu piuliță M3. Link spre comentariu
validae Postat Martie 9, 2022 Partajează Postat Martie 9, 2022 Şuruburile autoforante sunt sfinte...şi se găsesc în toate tipodimensiunile la Leroy, Brico, Dedeman sau orice magazin de scule.Sper că aveţi aşa ceva prin zonă.Dacă nu, rugaţi un coleg ce are şi vă ia o pungă... Prima dată fixaţi şurubul ,,în gol,, apoi îl scoateţi şi puneţi şi capsulele cerute.Se pot demonta de câte ori e nevoie...mai jos doar câteva modele ce le utilizez frecvent.Cele mici au filet de 3,5 şi cel cu capul mare de 4mm.Nu-mi lipsesc niciodată... Link spre comentariu
c_anicai Postat Martie 9, 2022 Autor Partajează Postat Martie 9, 2022 (editat) autoforante cred ca se gasesc si la mine in sat, o sa ma uit gauri in alta pozitie nu se mai poate din pacate m-am lamurit acum ca nu exista suruburi de 3,5 cu pas de 0,5, singura speranta e sa gasesc la acel magazin o filiera care sa se potriveasca si sa fac eu suruburile insa daca nu voi gasi pun autoforante si asta e dar oricum nu ma grabesc, invertoarele care le-am facut anul trecut inca functioneaza doar ca vreau mai multi amperi. Editat Martie 9, 2022 de c_anicai Link spre comentariu
validae Postat Martie 9, 2022 Partajează Postat Martie 9, 2022 Dacă ai răbdare, îţi cumpăr de la Leroy de care vrei şi ţi le trimit... Link spre comentariu
c_anicai Postat Martie 9, 2022 Autor Partajează Postat Martie 9, 2022 Gasesc eu, nici o problema doar ca pana nu-s convins ca le fixez temeinic n-am liniste. Nu m-am hotarat inca, oricum prima data caut filiera pe acea dimensiune sa-mi fac eu suruburile, apoi daca nu voi fi multumit mai vad ce si cum. Link spre comentariu
mac01 Postat Martie 9, 2022 Partajează Postat Martie 9, 2022 (editat) Esti sigur ca pasul este 0,5 si nu de 0,6? Dupa cate stiu la suruburile de 3,5mm grosime, pasul filetului este de 0,6. Daca pasul filetului este de 0,6mm...atunci se gasesc suruburi de 3,5mm fara probleme. Editat Martie 9, 2022 de mac01 Link spre comentariu
c_anicai Postat Martie 9, 2022 Autor Partajează Postat Martie 9, 2022 (editat) Nu l-am masurat insa e acelasi ca la suruburile de 3mm fiindca se suprapune filetul tarodului perfect cu un surub de 3mm Am si suruburi de 3,5mm mai multe modele insa pasul e putin mai mare, tarodul e de vina ca are cca 3,2 mm(nu pot masura exact din cauza crestaturilor), o fi alt standard care nu se foloseste la noi. Oricum eu la magazin am cerut tarod de 3mm insa nu stau prea bine cu vederea si n-am putut sesiza diferenta cand l-am cumparat, am mai luat si doua buc sa le am de amintire. Editat Martie 9, 2022 de c_anicai Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Martie 9, 2022 Partajează Postat Martie 9, 2022 Da o gaura si fileteaz-o si aflii ce e este pina la urma Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum