Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Puterea Amplificatoarelor

Blacksmith

Postări Recomandate

Cineva cu mai multa experienta ne spune si noua ce puteri se folosesc pt. anumite aplicatii ? Adica ... eu, om simplu, la citi W sa ascult in camera mea de 2x3 ?Citi W trebuie pt. un chef ? o mica petrecere ? o nunta ? o discoteca ? un concert ? etc. .... ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Sharky

1

• stefanev

1

• ionescu liviu

1

• Blacksmith

1

Top autori în acest subiect

dupa cum bine stii boxele dicteaza puterea necesara.Topicul se muta la incinte, decide Radu daca ramane sau nu deschis, eu unul l-as inchide deoarece tema a fost discutata de prea multe ori.

Link spre comentariu

nu poti spune ca atatia W ai nevoie pt o camera pt ca intervin mai multi factori:1- acustica 2- spl-ul boxelor3- raspunsul in frecventa4- gusturile fiecaruiaetc.O sa ramai surprins cand iti spun ca unii se multumesc cu 2 boxulete din alea la 20 Ron care se gasesc in magazine de calc, show-uri am facut si cu 120W si cu 400W, discotecile nu au valoare fixa (daca nu ai atatia W nu se poate numi discoteca).

Link spre comentariu
Vizitator geokser

Parerea mea e ca cel mai mult conteaza randamentul boxelor (SPL) iar puterile se pot discuta in functie de preferinte....adica unii se multumesc cu X w alti cu y W,dar repet cel mai mult conteaza Spl-ul.Dau un exemplu:o boxa care are SPl 1W/m sa zic 90 dB iar la 100W sa zicem ca are 110 dB iar la 200W 112dB in cazul asta nu merita amplifici cu 200W repsectiva boxa pt ca nu ai castg decat de 2dB pe care putin probabil ii simti.

Link spre comentariu

mai conteaza si randamentul amplificatorului. mai ales sa aiba rezerve de putere ptr a asigura puterea de iesire.(ex: un ampli pe care scrie 2x100W rms nu poata sa scoata aceasta putere daca are un consum declarat de ex de 200w).Un ex concludent il am cu amplif meu Sansui B1000. Are puterea de iesire de cca 100w pe canal, si un consum de la retea de 400w :rolleyes:Am reusit sa duc multe chefuri cu el pe difuzoare de 250W la putere maxima fara sa dea semne de "inec". Mentionez ca boxele care le folosesc la el au SPL-ul de 95 dB la 1W.Concluziile le trageti voi singuri...

Link spre comentariu

Topicul se muta la incinte, decide Radu daca ramane sau nu deschis, eu unul l-as inchide deoarece tema a fost discutata de prea multe ori.

S-a disutat ulte prea mult pe acest subiect, deci topic closed!Totusi, pana acum ai primi raspunsul in mai multe variante :yawinkle:
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări