Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator PP EL84 -Lady M

Усилитель

Postări Recomandate

Acum 23 ore, KISS a spus:

PP cu lampa finala....lol. Aia mare  e redresoare, nu finala.

Ok. Scuze. Este lampa initiala.
Desi se poate si PP cu o singura "lampa". Dar asta este alta discutie.
Mie nu-mi place aranjamentul in scena. Asta era ideea.
Unde cade "centrul de greutate" ?
Fiind vorba de un amplif audio trebuieste sa existe un "dirijor". Nu ?

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 185
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Усилитель

50

• icar

23

• merck

21

• Hoffmann

10

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Sa nu exageram, ca nu e vapor, ca sa se incline cand pluteste pe apa. 

Dar, daca tot palavragim... macar sa fie pertinent. 

Logica amplasarii este corecta. In rest, gusturile nu se discuta decat intre prieteni. 

Link spre comentariu

Centrul de greutate fizic, nu avem ce discuta. Cel "optic", ca sa zic asa, e corect. Desi trafurile de iesire "trag" spre dreapta, redresoarea, in balon mare, restabileste echilibrul, ajutata si de cei doi condensatori electrolitici.

Link spre comentariu

Poate daca cele doua trafuri finale cu lampile aferente erau puse la marginile sasiului iar pe centru traf de alimenare, droser (poate si asta sa nu se vada) , cele doua condensatoare absconse in interior si redresoarea in centrul atentiei ...
Eu asa vad o frumoasa prezentare vizuala.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 1 oră, merck a spus:

@Усилитель canta, bre? Faci si ceva masuratori?

Inca nu am ajuns la sunet, deocamdata lucrez la fața.Masuratori vor fi. O sa mai trebuiasca sa restaurez distorsiometrul, l-am luat ca nefunctional. Mai are si mufe imense de antena la intrari in loc de bnc. 

Centrul de greutate? Cele 2 VU metre din mijloc? :dsgfds

Condensatoarele de plastic se ascund, astea cu surub se expun, apartin stilului meu. Se gasesc tot mai rar. 

Dat drumul la alimentare, am lumina la VU metre, mi se pare prea tare, poate reduc. Tubul redresor se incalzeste frumos, are pe mijloc o portiune unde se vede frumos filamentul. 

Link spre comentariu
Acum 8 ore, Усилитель a spus:

Condensatoarele de plastic se ascund, astea cu surub se expun, apartin stilului meu. Se gasesc tot mai rar. 

Avem aceleasi principii referitor la electrolitice cu surub.Stiti vreo sursa unde se gasesc?

Link spre comentariu

Luati orice vechitura gasiti si "grefati" electrolitici noi plus unul cu folie. Cine nu stie ce-i înauntru, ori pica pe spate daca-l masoara ori ramâne mut de-admiratie :-)

Link spre comentariu
Acum 4 ore, icar a spus:

Eu cam asa fac, in electrolitici vechi, dupa ce-i golesc, bag electrolitci noi.

Si nu se prinde audiofilul de pacaleala ?

Sau audiofilia se bazeaza si pe "ochiofilie" ?

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Interesnat ar fi ca intr-un condesator IPRS din plastic, unflat, sa se bage un condesator de top si sa se puna apoi in aranjamentul vizibil al unui aplif. Ce ar comenta urechea+ochiul unui audiofil ?

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Am o  lada de recuperate , majoritatea rusesti ,RFT,Tesla ,unguresti ,romanesti ,si o lada de rusesti NOS cumparate grup de la cineva din Hu ,dar in care putine sunt peste 400V .Eu le folosesc in circuit ,si NOS si SH , nu schimb interiorul ,nu am avut probleme cu ele .Cele 2buc de pe amp sunt de 10uF si 50uF la 450V rusesti SH ,lustruite cu burete-smirghel fin /trecut valoarea cu permanent marker pe partea de jos unde este surubul,  , momentan am 420V pe ele si nu au nimic.Oricum sunt urmate in cutie de Nichicon 220uF /450V si 220nF/600V noi.

Cunosc site-ul respectiv ,are lucruri faine , pretul nu e chiar ieftin ,un condensator cu surub incepe de la 15 euro......

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări