Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator PP EL84 -Lady M

Усилитель

Postări Recomandate

• Răspunsuri 185
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Усилитель

50

• icar

23

• merck

21

• Hoffmann

10

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am vazut eu ca placa este lucrata calitativ ,iar lipirea merge de minune ,am gasit urmatoarea descriere:

Mit doppel-doppelseitig immersion gold prozesse gold-überzogene platine!

-traducere dura : placa dublu placata de 2 ori acoperita cu aur ( probabil ceva aliaj cu continut de aur )

Inseamna ca traseele "duc"ceva mai mult curent ....

Link spre comentariu

Exista radiouri vechi pe circuit imprimat si nu au brum, eu am si priza mediana la 2x3.15 V. Om vedea, solutii sunt,in caz de forta majora de la solutia sugerata de fire rasucite separate pana la  la alimentare in CC.... Dar eu am incredere, in priza mediana, care este prevazuta si pe placa pcb

Link spre comentariu

Confectionat placuta pt    VU-VU -metru ,si iluminarea instrumentelor analogice.Mai am un beculet ,care va ilumina in jurul butonului de selectare surse  IN .Beculetele merg la 6.3V ,consuma per total 0.5A.Prevazut niste placute CI care vor ajuta ,daca odata va trebui schimbat careva beculet, placutele vor fi lipite cu dubluadeziv ,"sa nu miste "

vumete10.jpg

Link spre comentariu

Nu e nevoie aici, becurile sunt alimentate in  CC. Firele le-am  torsadat  pt ca "stau" mai rigid. 

Editat de Усилитель
Link spre comentariu
Acum 8 ore, Усилитель a spus:

Mie nu-mi place.
Parca trebuia ceva simetrie in aranjarea componetelor. Si cred ca se putea face.
Nu stiu ce implica ca si complicatii in interior .
Lampa finala pe centru inconjurata de celalte tuburi si evetual ascuns droser (sau ce este traful ala in cutia aurie).
Altel mie imi pare un cablaj de test.

Link spre comentariu

Acuma ce sa zic, fiecare cu gustul lui. Mie, impartirea, partea amplificator - partea alimentare, imi pare OK si estetitc  si tehnic. Mutarea droselului, ar strica echilibrul, lasind condensatori pe o linie goala.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, Liviu.Mihaiu a spus:

Parca trebuia ceva simetrie in aranjarea componetelor. Si cred ca se putea face.

1- sunt adeptul simetriei ,am afirmat-o  de mai multe ori. Citez de pe pagina 2 "

Mie ami plac constructiile simetrice ,dar din cauza ca cele 2 canale sunt pe 1 buc PCB 

sunt nevoit sa fac asa"

2- Nu se poate face : daca te uiti pe  pagina anterioara cu 7 postari mai sus ,se vede interiorul , cum se poate pune "tubul final "in mijloc  ,"inconjurata" de celelalte ? pe PCB ?

Acum 2 ore, Liviu.Mihaiu a spus:

Nu stiu ce implica ca si complicatii in interior

Se vede clar ce ar implica , daca spui asta ,  inseamna ca nu ai construit nimic cu tuburi.

4 - Pozele nu redau proportiile corect.Cu toate ca este asimetric , toate sunt destul de simetrice :

- custile si droselul sunt pe o linie ,au aceasi latime

-Tubul redresor este pe linia mijlocie fata de traful de alimentare din spate ,si tot pe linia mijlocie ce vine dintre tuburile 6N1 din fata si EL84 din spate , iar optic si fengsuj  "sticla"mare din stanga ,echilibreaza pe cele mai mici din dreapta.

-Cele 2 condensatoare cu surub sunt pe linia mediana cu droselul spre spate , si in acelasi rand cu randurile de tuburi.

-Droselul "umple "spatiul dintre traf alimentare si cele 2 de iesire , am vrut o "distantare sociala "intre ele .Nu am vrut sa-l pun in carcasa ,acolo mai este traful de anodica , am reusit ca toate sa aiba alte unghiuri ale bobinelor .

Droselul are 7cm , spatiul dintre cusca argintie si tubul redresor are 4cm.

Droselul are galvanizarea aurie de pe  carcasa/ecran  ranita ,dar o sa repar ,am ceva idei.....

int110.jpg

Aici se vede mai bine alinierea simetrico-asimetrica.....descrisa mai sus

3cutie11.jpg

Editat de Усилитель
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări