Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator PP EL84 -Lady M

Усилитель

Postări Recomandate

Terminat traful de anodica .Cum mana si ochiul nu mai sunt ca pe vremuri ( la 15 ani am castigat concurs de bobinat traf :n1 ,  faza pe licee -trebuia confectionata si carcasa bobinei ,facut calculele ,s-a punctat aspectul estetic ,si exactitatea 9 si 12 V ) dupa o incercare timida de "spira  langa spira " am izolat bine primarul ,sa stea tare sa sustina fara sa miste , 3 galeti ,bobinat fir 0.315mm recuperat din electromagnet Rostov ,am lasat 1 priza la un capat ,bine izolate  si mai multe in celalalt , asa ca am multe combinatii de tensiuni 

45-95-212-260-290-307-340-385 V .

Am alimentat la 220V , nu bazae ,nu scanteieste.....:aplauze

tanod10.jpg

tanod210.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 185
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Усилитель

50

• icar

23

• merck

21

• Hoffmann

10

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Așa cum le-a strâns este f. bine! ....jugurile sunt pe laturile pachetului de tole care evită inducția în prezoanele de strângere...se mai poate incerca o pană de textolit pe E-ul central ca să fie mai bine strâns pachetul de tole în interiorul carcasei....dar,cu milă, să nu crape carcasa,e din plastic....spor!

PS. Urmăresc cu interes lucrarea!

Link spre comentariu
Acum 22 ore, OLIMPIU a spus:

Mentin afirmatia de acum cativa ani,vedeti cat de "atehnici" sunt cei de la Audio Note!!!

https://www.hificollective.co.uk/components/trans_output.html

...capacele din material magnetic se folosesc numai in cazul transformatoarelor de iesire low-cost fara prea mari pretentii,parerea mea!

...decat cu capace din material magnetic mai bine fara:

Uite ce zice wiki:

https://en.wikipedia.org/wiki/Electromagnetic_shielding

https://en.wikipedia.org/wiki/Faraday_cage

Skin_depth_by_Zureks.png

Link spre comentariu

Da , asa este , a fost foarte greu de scos tolele ,toate au fost lacuite si in interior ,nu a vrut sa iasa niciuna prima ,asa ca dupa toate trucurile la care tot nu a cedat ,si cele de pe margine s-au rupt ,a mai ramas slabirea lor cu ciocanul ,pana undeva se desprind grupuri de tole ,la urma am reusit sa scot una din mijloc.Asa ca s-au strambat ,si oricat le-am indreptat ,nu sunt plate  ca facute la presa ,asta face burta asta , plus ca am strans ca lumea pe colturi.Dar a fost singurul traf din gramada care corespundea la mai multe cerinte.Oricum acesta va fi in cutie .

Am incercat sa strang cu menghina ,dar nu a facut mult...asta e.Puteam sa pun un traf cumparat ,dar vreau sa arat la amatori/incepatori/indecisi ca merita sa se apuce de construit .

Am si  ceva de-a gata , Made in Europe:

Closca cu puii de cupru : un traf alimentare si 4 buc iesire 6.6K PP-UL

14tr10.jpg

Link spre comentariu

De la altii:

1:     Magnetic shielding
Equipment sometimes requires isolation from external magnetic fields. For static or slowly varying 
magnetic fields (below about 100 kHz) the Faraday shielding described above is ineffective. 
In these cases shields made of high magnetic permeability metal alloys can be used, such as 
sheets of permalloy and mu-metal[6][7] or with nanocrystalline grain structure ferromagnetic 
metal coatings.[8] These materials don't block the magnetic field, as with electric shielding, 
but rather draw the field into themselves, providing a path for the magnetic field lines around 
the shielded volume. The best shape for magnetic shields is thus a closed container surrounding 
the shielded volume. The effectiveness of this type of shielding depends on the material's 
permeability, which generally drops off at both very low magnetic field strengths and at high 
field strengths where the material becomes saturated. So to achieve low residual fields, magnetic 
shields often consist of several enclosures one inside the other, each of which successively 
reduces the field inside it.

2:     All group C transformer come with copper frames as standard.  However, like a higher quality option, we 
do offer them with solid copper shrouds, as shown in the top right picture, for an additional £ 72.00 
per transformer. The copper shroud being non-magnetic improves not only RF influx, but also low-level 
behaviour as it does not short out the air gap on the higher permeable cores like the AN Ultra HiB and 
the nickel cores this is essential for optimal performance.

3:      The sound of a vacuum tube amplifier is determined by the characteristics of the output transformer. 
This PMF-5WS is a band type transformer and is not in a case.
Generally speaking, a transformer that is not in a metal case is said to have a better sound. 
The usual method is to put it in the chassis or in a non-ferrous metal box.

Link spre comentariu

Brumul in amplificatoare este de 50Hz sau 100Hz si provine de la trafo de alimentare sau drossel. Ecranele de Cu, Al sau alte neferoase sunt pentru RF si n-au nici o treaba cu campurile magnetice de joasa frecventa. Mu-metall sau tabla de fier moale se folosesc pentru radiatiile magnetice de joasa frecventa. Pentru ecranare electrostatica se pune banda aia de cupru in jurul trafului, dar n-are nici o treaba cu campul magnetic de dispersie al miezului. Trafurile din SMPS au banda aia pentru a micsora radiatiile EMF. Unii producatori de trafuri chiar imbraca miezul E+I, pe exterior, cu o banda de tabla FeSiO4, pentru a reduce campul de dispersie al trafului. Capacele puse pe lateralele trafului E+I doar atenueaza campurile electromagnetice din regiunea bobinajului, in schimb o carcasa, din material cu permeabilitate magnetica mare, in care se introduce traful,  se comporta ca un ecran. Toate astea le vedeti la trafurile facute de firme cu experienta, gen McIntosh, Tango, Tamura, Peerless, Stancore...etc.

Link spre comentariu

Stimati colegi, fara suparare si cu toata stima, dar dam cu oistea in toate gardurile posibile! Aici se facea vorbire daca un ecran, din fier schimba, sau nu,  inductanta trafului de iesire. Da sau ba? Cum spuneam, am masurat inductanta unui primar de traf de iesire si a unui drosel, cu si fara ecran de fier, cu un aparat obisnuit, dotat cu posibilitatea de a masura si inductante. (Apropo, aparatul masoara inductante la 100 Hz). Valorile determinate de mine, au fost egale. Au urmat discutii pe linga, dar nimeni nu a pus mina pe un aparat de masura, un osciloscop, o punte si o oala de ceai, ca sa vada ce si cum, venind cu argumente, pro sau contra, ideii de mai sus: ecranul de fier influienteaza, sau nu, inductanta in mod semnificativ.

Pe de alta parte, ca sa revenim si la oistea in gard, putin imi pasa mie daca cutare firma foloseste ecran de cupru si cutare firma ecran de fier, este irelevant si...comercial. De ce? Pentru ca fizica imi spune ca câmpurile electromagnetice de inalta frecventa se ecraneaza cu aluminiu sau cupru, iar câmpurile electromagnetice de joasa frecventa si câmpurile magnetice, se ecraneaza cu fier. Ce influenta poate avea o unda UUS, sa zicem,  asupra trafului de iesire, habar nu am, dar traful de retea, poate deranja serios traful de iesire. Asa ca le ecranez, pe amândoua cu tabla de fier, putin imi pase ce face firma HIX.

In concluzie, si fara alte izbiri de garduri, poate masura vreun coleg, mai dotat in aparatura decât mine, daca ecranul de fier are, sau nu, vreo influenta semnificativa asupra valorii inductantei trafului de iesire? Suplimentar, daca are timp, poate face si niste masurari privind eficacitatea ecranului de cupru sau fier, vizavi de câmpul electromagnetic generat de traful de retea.

Poate, totusi, un moderator separa cumva discutia asta de  stradania colegului Usiliteli.

Link spre comentariu
Acum 44 minute, icar a spus:

iar câmpurile electromagnetice de joasa frecventa si câmpurile magnetice, se ecraneaza cu fier.

The most popular material being used today in the magnetic shielding industry based on its superior characteristics with respect to permeability and saturation is an 80 wt% nickel-iron alloy that conforms to MIL-N-14411C, Composition 1 and/or ASTM A753, Type 4 such as HyMu 80.

Insa se pare ca italienii de 15 ani au venit cu ceva si mai tare: GIRON

si utilizarea lui in apartamente:

poster1.jpg

poster4.jpg

poster2.jpg

Decorative Magnetic Shielding

A circuit breaker box (or fuse box) in the bedroom, living room, kitchen, or other living space can be a real problem. Strong magnetic field emissions (depending on how much electric current is flowing) and electric field emissions can make the nearby area hazardous to occupy, especially for long periods. Shielding is certainly possible, but the shield must not hamper quick and easy access to the controls inside the box. NOTE: This is designed for small apartment panles, around 18" x 12" or similar. You may need more material for larger panels.

If you are handy, you can use the magnetic shielding materials listed below to make your own hinged shield. If you want an easier solution, here it is. It's a picture (or poster) in a nice frame, with high performance Giron shielding material behind the picture. Just put a nail above the breaker box and hang the shielded picture where you need it. The bigger the shield, the better the shielding. In our tests, a 2-foot section of Giron in a 24x36 inch frame provided 50-70% reduction of magnetic field. If you need a shield larger than what is suggested here (see this application note to determine how large your shield should be), just contact us, we will be happy to assist you.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări