Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator PP EL84 -Lady M

Усилитель

Postări Recomandate

Pentru un aspect satinat si foarte placut al aluminiului, tabla respectiva se poate fierbe in apa cu fosfat, eu am facut asa ceva pe vremuri, iese super. TImpul fierberii se stabileste dupa aspectul dorit. Asta dupa finisare cu smirghel fin pentru indepartarea tuturor zgarieturilor. Apoi, lac de protectie gen fixativ de par pentru cucoane.

Referitor la ecranele metalice (feroase) al trafurilor de iesire (nu si cel de alimentare), Dl. Lazaroiu zicea mai demult ca, pot modifica inductanta trafului, cel mai indicat pentru trafurile de iesire ar fi metalele neferoase, cum ar fi aluminiul, alama, cuprul, etc..iar asta se poate verifica usor prin masurarea trafului cu un L-metru cu si fara ecran metalic feros.

Editat de Untold
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 185
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Усилитель

50

• icar

23

• merck

21

• Hoffmann

10

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am gasit furnir calitativ ,voi lipi pe aluminiu cu ceva gen prenadez.

Custile nu ma deranjeaza , sunt o gramada de amplifuri cu trafuri acoperite ,chiar cu cutie  tabla groasa .

Cea mai mare problema este ca traful de alimentare nu incape in cusca , iar ceva balsoi /mare nu ar fi frumos ,feminin .Asa ca ramane cusca , in el va fi un traf special pt filamente ,iar inauntru in carcasa unul pt anodica.Asa am posibilitate de ceva supradimensionare ,nu-mi plac chestiile la limita.Am prevazut ceva distanta intre traful de alimentare si urmatorul de iesire , ,fiind destul de mult ,o sa pun un drosel .Mai diversifica aspectul ,sa nu fie monoton .Cum am putere pt filament destula , am sa pun un tub 5u8C pt intarziere anodica ,cu cele doua diode in paralel .In fata mai am ceva loc acolo pun 2 electrolitici in "stilul "meu caracteristic.....

Voi folosi trafuri la care voi rebobina doar secundarul.

Prins iesirile pt difuzoare 4-8 ohmi.

3cutie11.jpg

Link spre comentariu
Acum 12 ore, Untold a spus:

Dl. Lazaroiu zicea mai demult ca, pot modifica inductanta trafului, cel mai indicat pentru trafurile de iesire ar fi metalele neferoase, cum ar fi aluminiul, alama, cuprul, etc..iar asta se poate verifica usor prin masurarea trafului cu un L-metru cu si fara ecran metalic feros.

Total fals. Materialele cu permeabilitate magnetica mare sunt cele mai bune pentru ecranele magnetice. Neferoasele se folosesc in RF, sunt fix-pix la frecvente joase. 

Link spre comentariu
Acum 10 ore, KISS a spus:

Total fals. Materialele cu permeabilitate magnetica mare sunt cele mai bune pentru ecranele magnetice. Neferoasele se folosesc in RF, sunt fix-pix la frecvente joase. 

Pentru trafurile de iesire nu este necesara ecranarea magnetica, traful de retea este cel care trebuie ecranat zdravan. Acele custi/cutii care se pun peste trafurile de iesire au doar rol pur decorativ.

Si-apoi, daca tot va dati guru in electronica pe aici, puneti mana pe un L-metru si masurati inductanta unui traf cu si fara un polonic in cap si-apoi mai vorbim. Trafurile de iesire care sunt ecranate cu materiale feroase (tole de ferosiliciu, etc) sunt calculate in asa fel incat cu caciula de "fer" sa ajunga la inductanta necesara scopului propus.

Scuze initiatorului topicului pentru polemicile inutile...

Link spre comentariu

Am masurat inductanta primarului unui traf de iesire si avea 12,9 H fara ecran. Am pus un ibric de fier peste si am masurat din nou: 12,9 H.

Am masurat inductanta unui drosel, 5,7 H, fara ecran si 5,7 H, cu ecran.

Am folosit un AXIO AX58A.

Link spre comentariu
Acum 3 ore, Untold a spus:

Acele custi/cutii care se pun peste trafurile de iesire au doar rol pur decorativ.

Asa este , conteaza designul ,   protejeaza traful dar si "mainile " varianta folosita de mina are iesirile/cose , pe laterala , acolo mai "circula"  peste 300V.....

tel84p10.jpg

Link spre comentariu

La E+I indiferent ca este iesire SE sau Drosel ,carcasa proprie , acea tabla roata cu talpi si gauri de fixare  scurtcircuiteaza magnetic intrefierul ,de aceea se mareste inductanta.

Pentru a fi sigur ca nu se ajunge la saturatie ,se pune hartie pe interior .

Propun sa terminam tema asta cu capacele , peste tot se foloseste.

Capacul din spate ramane cel original ,dar am inlaturat mai multe mufe ,plus cea euroscart , am ramas cu ceva gauri , asa ca si spatele va fi "furniruit ".....

Am facut locas pt soclu cablu ,soclu siguranta ,lasat 3 perechi din 4 mufe RCA .

Editat de Усилитель
Link spre comentariu
Acum 13 ore, Untold a spus:

Pentru trafurile de iesire nu este necesara ecranarea magnetica, traful de retea este cel care trebuie ecranat zdravan. Acele custi/cutii care se pun peste trafurile de iesire au doar rol pur decorativ.

Si-apoi, daca tot va dati guru in electronica pe aici, puneti mana pe un L-metru si masurati inductanta unui traf cu si fara un polonic in cap si-apoi mai vorbim. Trafurile de iesire care sunt ecranate cu materiale feroase (tole de ferosiliciu, etc) sunt calculate in asa fel incat cu caciula de "fer" sa ajunga la inductanta necesara scopului propus.

Scuze initiatorului topicului pentru polemicile inutile...

Acele ecrane magnetice nu au rol decorativ! Uita-te la trafurile facute de McIntosh, Tamura, Tango, Peerless, Partridge, toate sunt ecranate cu fier. Nu vorbesc de pe net ci din experiente reale, le-am avut pe masa si pe unele le-am rebobinat. Si app de L-metre....cred ca am mai multe ca oricine de pe forumul asta, incepand de la Agilent, GenRad si pana la Wayne Kerr. Am inclusiv o punte Owen care masoara inductante cu sau fara DC, la tensiunea si frecventa  nominala a bobinei. Am si masina de bobinat trafuri semi-automata (de fabrica) si cred ca peste o mie de trafuri de iesire facute, de la E+I, la R-Core.

Link spre comentariu

Fain sa ai o masina de bobinat serioasa.....

Inainte sa fac cele de alimentare , ma antrenez cu drosselu .....

Am numai fir 0.315 ,si aceea refolosita de pe un electromagnet de Rostov.

Carcasa este cu 2 galeti , un fost traf de alimentare , are "armura " = capace , galvanizate .

drosse10.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări