Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator PP EL84 -Lady M

Усилитель

Postări Recomandate

Am un circuit imprimat si doua transformatoare iesire   pentru un amplificator cu EL84 -PP , 

am gandit un design putin feminin ,cu mici maruntisuri care fac designul mai placut si deosebit,fata de alte constructii ,si astfel sa dau idei si la altii .

6n1el810.jpg

Placa de circuit imprimat arata foarte calitativ chiar si la o privire atenta .

Schema este un Wiliamson cu triodele pe intrare cuplate galvanic, iesirea UltraLiniar pe 4 si 8 ohmi.1486075149_PlacaEL84.thumb.jpg.64d756ae8afef3e208c7ca1197c2d6da.jpg

Trafurile de iesire :

tel84p10.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 185
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Усилитель

50

• icar

23

• merck

21

• Hoffmann

10

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Excelent! Arată foarte bine! Un produs profesional! Vă felicit!

Aș avea o întrebare: ce sectiune  au transformatoarele?

Mult succes!

Editat de GU50LOVER
Link spre comentariu

Trafurile au 10cm2.

Multi amatori au probleme cu constructia carcasei.Pentru a face chef si la altii  ,am sa folosesc una recuperata de la un DVD player.

Ideea este = cu cat mai vechi: are tabla mai groasa si spatiu mai generos.

Cu cateva mici artificii va arata deosebit / ( grozav...?) 

1cutie10.jpg

Link spre comentariu

Am sa incerc sa fac un design , asa ceva ......poate ceva mai rafinat.....

Voi incerca sa folosesc solutii accesibile/copiabile  pentru toata lumea.

TB2XaLmdLQs8KJjSZFEXXc9RpXa_!!1075599541

Link spre comentariu

Amplificatorul Williamson o configurație push-pull clasa A cu patru etaje, etajul final conexiune trioda construit în baza unui transformator de ieșire de bandă largă și înaltă calitate. Caracteristica principală a acestui amplificator fiind dată de nivelul thd foarte mic(0,1%-1Khz) pentru anii 1945-1947 (thd 0,1% derivă din reacția negativă aproximativ 20dB sau peste).

Link spre comentariu
Acum 5 ore, viobio1 a spus:

Williamson mai are etaje de amplificare după defazor. 

Da , ai dreptate , mai am unu amp in lucru ,acela este Wiliamsom .

Aceasta este o schema simpla , cu invertor catodina , interesant ca pe schema condensatoarele de cuplaj au 2.2uF , mi se pare cam mult ,de obicei au0.1 uF , o sa pun 1uF ,corespunde mai bine ca marime pe cablaj.

Link spre comentariu

Tot un PP cu defazor catodina si finale EL84 am si eu in lucru, dupa o schema japoneza, pcb-urile proiectate de mine si realizate la chinezi. Conzii de cuplaj sunt de 0.1uF in schema asa ca am pus Wima MKP.

238405870_6235754959769688_3260557219629986859_n.jpg

Link spre comentariu

La librarie am gasit suporturi etichete PostIT , vor fi bune de capace pt transformatoare .Cum placa este intruna ,constructia va fi asimetrica ,asa ca am ales pt traful de alimentare argintiu .La 6 lei/buc chiar arata bine , sunt solide ,fier vopsit electrostatic . .La cele negre am si acoperit o parte ( aluminiu perforat  de la boxa veche germana ) in spatiul ramas va veni conectorul dublu pt boxe 4 si 8 ohmi.

Gasit si 2 buc VU-metre  rostov sau kashtan ........chiar seamana cu cele din poza....

(Sunt mai late dar telefonul distorsioneaza imaginea....si capacele au aceasi marime )

3box10.jpg

Link spre comentariu

De ce nu optezi pentru tabla ştanțată sau gaurita de se gaseste la metru? Daca e galvanizata, o lipesti cu fludor. Daca e din otel, gasesti un prieten de sudeaza. 

Apoi dai cu un spray cu vopsea si arata altfel decat chinezariile alea. Sa te vad cum stergi praful la ele :rade:

Spor la treaba! 

Link spre comentariu

Vreau sa dau idei simple si constructive, usor de imitat, care au "aspect comercial" sunt ieftine, necesita timp, efort cat mai putin. Si nu toata lumea are posibilitati/abilitati mecanice care dau aspect calitativ. 

Multi au "groaza" de constructia unei carcase, iar facut la comanda iese prea scump, mai ales ca trafurile, tuburile etc consuma bugetul, si lumea vrea sa "scape" cat mai ieftin. Poate dau un impuls, idei, ca merita. 

Editat de Усилитель
Link spre comentariu

In legatura cu carcasele (cutiile), eu merg pe acest tip; in ochii mei, parca pica mai home-made si lemnul ramane lemn ....parerea mea . In legatura cu componentele, vezi ca le gasesti la fratii nostri din Ucraina, care au componente militare si sunt mai de calitate.

168293152_1117101188775485_3485622223514605975_n.jpg

168589305_1117101245442146_7462079147939807391_n.jpg

Editat de Dumitrache_S
Link spre comentariu

Si eu folosesc lemn, si la acesta voi folosi, doar ca design decorator. In rest ma feresc de aspectul :sertar de birou intors.

Recomand  pozitia la 

potentiometrul de volum  la 1/3 din latimea frontului, pe dreapta. 

Nu am probleme cu piesele rusesti, le folosesc, soclurile lor NOS, sint mult mai calitative decat multe xe se gasesc acum. Am socluri de GU50 noi, ceramice, luate din Germania, dar cred ca sunt China fabricatie, am rupt 3 tuburi, apoi am luat de pe ebay, vanzator din Ucraina originale, e foarte mare diferenta calitativa din toate punctele de vedere. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări