Sorin2015 Postat August 29, 2021 Partajează Postat August 29, 2021 Am de cativa ani aceste boxe conectate la desktop, pentru sonor cand umblu pe net, fara pretentii prea mari. 2x5 W, un singur difuzor in fiecare boxa. De la inceput nu am fost prea multumit: ma obosesc, redau basii prea intens, frecventele medii si inalte sunt slabe, daca este o discutie si tipii vorbesc cu voce "calda" se aude ca din butoi, nu distingi toate cuvintele. La fel si muzica, chiar la minim iti face capul bute... Astazi, mi-am adus aminte de un artificiu din anii '70, cand erau in voga orgile de lumini analogice, unde canalul albastru (de inalte) devenea mai sensibil prin adaugarea unui condensator mic la potentiometrul de intrare semnal audio. Asadar, am lipit cate un condensator de 10 nF intre intrare si cursor pentru fiecare dintre cele doua potentiometre de volum R - L. Rezultatul: frecventele mai inalte ocolesc potentiometrul ajungand direct la cursor, deci la intrarea in preamplificator. Banda audio se imbogateste, se aud rezonabil toate zonele. Totodata, la volum minim sonorul a devenit mai puternic, deci pentru surdina potentiometrul se da la si mai putin. (Pana la aceasta rezolvare, foloseam un programel instalat special pentru a reduce basii si a asigura claritate in voce, ma innebuneau bubuielile carcasei din "lemn de cires" - care s-a dovedit facuta din carton de 1 cm grosime imbracat in folie de plastic). Link spre comentariu
Shambala Postat August 29, 2021 Partajează Postat August 29, 2021 Norocosule !! De-a lungul anilor am cumparat cateva zeci de boxe de calculator - majoritatea second hand, pt ca ma amuza sa le modific/tunez si sa le dau cadou diversilor cunoscuti care folosesc modele si mai slabe. NICIODATA nu am intalnit vreo pereche de boxe care sa dea prea mult bas. Dimpotriva, lipsa acestuia a fost mereu cea mai mare si mai dificila problema, care m-a silit de cele mai multe ori sa schimb difuzorul (si sa adaug un mic tweeter). O singura data am luat 2 boxulite (tot "lemn cires") despre care s-ar putea spune ca dadeau prea mult bas. De fapt nu dadeau prea mult bas, ci scoteau prea putine medii si inalte plus ca difuzorul era f mic (cred ca avea max.1W, era doar putin mai mare decat un dif de carcasa de pc) si ajungea imediat la excursia maxima, distorsionand la puteri mici, uzuale auditiei la calculator. Dupa vreo doua incercari solutia acceptabila a fost inlocuirea difuzoarelor cu doua RFT-uri (gasite tot sh). Diferenta acum este imensa, mediile au revenit la normal, vocile nu mai sunt alterate, inaltele sunt si ele prezente (nu chiar cat as dori, dar atat pot si RFT-urile astea) iar nivelul auditiei pana la aparitia distorsiunilor a urcat de cel putin 10 ori. Mult mai complicat decat ai rezolvat tu ... Asa arata - scuzati praful https://postimg.cc/gallery/f9q0PJY Link spre comentariu
Усилитель Postat August 29, 2021 Partajează Postat August 29, 2021 Acum 43 minute, Sorin2015 a spus: Am de cativa ani aceste boxe conectate la desktop, pentru sonor cand umblu pe net, fara pretentii prea mari. 2x5 W, un singur difuzor in fiecare boxa. Ar trebui sa fi ceva mai pretentios....macar de pus 2 difuzoare de inalte .Cel mai simplu ,chiar suna bine si nu trebuie sa tai carcasa boxei : sunt niste tweetere piezo chinezesti cu filtru inclus la 15 lei perechea ,primesti la ele folie adeziva dubla ,lipesti pe fatada boxei ,dupa ce faci o gaura de 5mm pe unde bagi firele ,astfel ca sa astupi gaura.In 15 minute esti gata . Se gasesc peste tot. Si merita sa ai ceva pretentii , altfel suna ,eu si la laptop si la PC am sisteme 2+1 subwoofer ,si la amandoua am boxele pe 4 cai....... Am o rulota in curte ,la laptopul de acolo am 12 difuzoare + 2 subwoofere ...... Link spre comentariu
Sorin2015 Postat August 29, 2021 Autor Partajează Postat August 29, 2021 Aceste boxe sunt intitulate [...] speaker [...], adica le-am cumparat pentru a asculta comentarii audio, radio pe net. Deci se merita scopului acesta. Am si boxe cu doua cai, precum si boxe de calitate cu trei cai, 20W, membrana/suspensie carton (nu-mi place cauciucul), pentru auditii culte. Dar acum, la bloc, am ramas numai noi astia, mosnegii, si este liniste permanent, nu-mi mai plac boxele, prefer castile mai vechi, de calitate, 3/4 de kg bucata. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum