LucaGRG Postat August 29, 2021 Partajează Postat August 29, 2021 Salutare, ma poate ajuta cineva sa configurez raspberry pi LAMP server sa il pot accesa in afara retelei locale! Am facut port foward dar nu merge, am folosit no-ip.com, nu functioneaza am folosit remote.it si la fel nu merge.e pot sa fac? (siteul il pot accesa pe lan fara probleme) (wordpress) Link spre comentariu
Viorel A Postat August 29, 2021 Partajează Postat August 29, 2021 Daca in reteaua locala functioneaza cum va doriti nu mai aveti ce configura la el. Solutia pentru acces din afara retelei este port forward din router. Pentru asta insa trebuie sa puteti accesa routerul din afara retelei proprii. Daca aveti conexiune cu ip dinamic (ppoe de la Digi de exemplu) atunci va trebuie si DDNS. Din cate stiu DIGI ofera si serviciu DDNS, deci n-ar trebui sa fie prea complicat. Daca aveti un alt furnizor de internet va trebui sa folositi un alt DDNS. Succes! Link spre comentariu
modoran Postat August 29, 2021 Partajează Postat August 29, 2021 Pana la ddns ce nu-i obligatoriu ai ip ipv4 public ? Ca nu-i obligatoriu sa ai, de fapt mai probabil e sa nu ai Link spre comentariu
sebip Postat Septembrie 1, 2021 Partajează Postat Septembrie 1, 2021 (editat) Configurarea se face din router, poate ar fi bine sa specificati modelul routerului si poate va ajuta cineva, care are acelasi model, cu setarile pentru a permite accesarea unui calculator local din internet. O solutie ar fi ca raspberry pi sa aiba adresa ip interna fixa (192.168.x.x) si adresa respectiva sa o introduceti la router in DMZ, in acest caz echipamentul de la adresa IP este accesibil din afara retelei locale (e si bine dar poate fi si rau ... poate fi si supus atacurilor). Daca doriti se poate face doar port forwarding, necesita sa stiti ce porturi de pe raspberry pi sunt utilizate, teoretic astfel profitati si de firewallul routerului, deci poate fi mai protejat (de multe ori si DMZ este protejat de firewallul routerului dar nu e 100% valabil la toate routerele). In general utilizatorii de internet nu au adresa IP fixa si prin urmare trebuie sa utilizeze un serviciu de DDNS pentru a putea sa-si regaseasca dispozitivul in internet ( nefiind ip fix acesta poate fi schimbat de catre providerul de internet, de multe ori se schimba si ca urmare a intreruperii si reconectarii routerului la internet), DDNS va da posibilitatea de a avea o adresa de genul rasp.no-ip.com ... sau alte variante, pentru raspberry (dar e obligatoriu ca sa setati si routerul sa permita accesul, din internet (ca retea exterioara), la un echipament din reteaua locala). Editat Septembrie 1, 2021 de sebip Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum