Swat Cat Postat Octombrie 27, 2007 Partajează Postat Octombrie 27, 2007 http://www.falstad.com/circuit/ prea tare...si prea simplu.... Link spre comentariu
Vizitator edyb Postat Martie 27, 2008 Partajează Postat Martie 27, 2008 il stiu... e bun ca iti arata cum circula curentul. dar e bun numai pt a intelege un sistem. chiar daca maximizezi fereastra, tot nu-ti incape un circuit mai mare :smt036 Link spre comentariu
Vizitator djody Postat Septembrie 15, 2008 Partajează Postat Septembrie 15, 2008 Cum se numeste softul?k nu pot sa il iau de pe linkul de mai sus Link spre comentariu
adicontakt Postat Septembrie 15, 2008 Partajează Postat Septembrie 15, 2008 nu poti sa il iei , desenezi acolo circuitul Link spre comentariu
Vizitator fortan Postat Decembrie 1, 2008 Partajează Postat Decembrie 1, 2008 il puteti lua de la adresa http://www.falstad.com/circuit/circuit.zip , il dezarvihati , si rulati index.html (nu e nevoie de conexiune internet pentru a fi rulat) Link spre comentariu
cusnir Postat Iulie 27, 2012 Partajează Postat Iulie 27, 2012 am incercat sa fac ceva cu programul asta dar e aiurit..Circuitele nu au numetorate pinii ci ai niste denumiri savante care nu sunt in data sheet.nici sa editez schema nu m-am descurcat.. Link spre comentariu
cusnir Postat August 7, 2012 Partajează Postat August 7, 2012 in sfarsit am inteles cum sa editez schema dar programul lasa de doritLa aceiasi schema uneori merge ineori nu merge..Plus ca dispare afisarea frecventei pe neasteptate. Oricum cred ca mai milt de 500 hz nu am vazur sa indice.. desi arata ca ar fi semnal ( nu se vedea totusi ce fel de semnal era.. (nu puteam mari rezolutia sa deslusesc.) Link spre comentariu
__farad__ Postat August 7, 2012 Partajează Postat August 7, 2012 O rugăminte. Ştie cineva un program care să îmi permită realizarea cablajului după schemă (am Eagle Lite dar mă scoate din sărite că îmi pune sute de fire. Dacă vroiam să desenez totul singur o făceam în paint).Mulţumesc frumos. Link spre comentariu
nickrvl Postat August 7, 2012 Partajează Postat August 7, 2012 O rugăminte. Ştie cineva un program care să îmi permită realizarea cablajului după schemă (am Eagle Lite dar mă scoate din sărite că îmi pune sute de fire. Dacă vroiam să desenez totul singur o făceam în paint).Mulţumesc frumos.Daca vrei sa faci doar cablaj multi folosesc Sprint-Layout, sint mai multe bineinteles dar se pare ca acesta e prietenos si mai usor de procurat. Link spre comentariu
__farad__ Postat August 7, 2012 Partajează Postat August 7, 2012 Ca să mă fac mai bine înţeles. Vreau să realizez schema, după care automat să îmi genereze cablajul. Nu spun să facă totul singur. Dar dacă fac eu totul, la ce îmi mai trebuie un program? O fac ca la 16ani cu creionul pe hârtie şi gata. Am nevoie de ceva în genul Eagle, dar mai simplu de folosit şi cu mai puţine intervenţii din partea mea. Link spre comentariu
nickrvl Postat August 7, 2012 Partajează Postat August 7, 2012 Ca să mă fac mai bine înţeles. Vreau să realizez schema, după care automat să îmi genereze cablajul. Nu spun să facă totul singur. Dar dacă fac eu totul, la ce îmi mai trebuie un program? O fac ca la 16ani cu creionul pe hârtie şi gata. Am nevoie de ceva în genul Eagle, dar mai simplu de folosit şi cu mai puţine intervenţii din partea mea.Credeam ca nu am intele eu bine, am trecut si eu prin Eagle insa nu mi-a placut si m-am oprit la Proteus din astea doua il prefer de departe pe acesta din urma, de asemenea sint multe programe insa eu personal il prefer, detalii si probleme pe aici: viewtopic.php?f=253&t=43629 Link spre comentariu
Cristiano Postat August 7, 2012 Partajează Postat August 7, 2012 Ca să mă fac mai bine înţeles. Vreau să realizez schema, după care automat să îmi genereze cablajul. Nu spun să facă totul singur. Dar dacă fac eu totul, la ce îmi mai trebuie un program? O fac ca la 16ani cu creionul pe hârtie şi gata. Am nevoie de ceva în genul Eagle, dar mai simplu de folosit şi cu mai puţine intervenţii din partea mea.Tradus in termenii din domeniu, iti trebuie un program care sa faca plasarea si rutarea automata a componentelor si traseelor. Sunt mai multe programe care pot face asta (eu folosesc Altium Designer), insa n-as spune ca sunt usor de folosit pentru un incepator. Plasarea si rutarea automata necesita multe pregatiri in prealabil si, contrar impresiei generale, este mai degraba pentru utilizatorii experimentati decat pentru incepatori. Link spre comentariu
__farad__ Postat August 7, 2012 Partajează Postat August 7, 2012 Tradus in termenii din domeniu, iti trebuie un program care sa faca plasarea si rutarea automata a componentelor si traseelor. Sunt mai multe programe care pot face asta (eu folosesc Altium Designer), insa n-as spune ca sunt usor de folosit pentru un incepator. Plasarea si rutarea automata necesita multe pregatiri in prealabil si, contrar impresiei generale, este mai degraba pentru utilizatorii experimentati decat pentru incepatori. Nu am cerut uşor, ci simplu, în sensul de clar şi concis. Să fac setările şi el să le execute automat.M-a enervat la culme Eagle-ul, pt că am un cablaj ceva mai "consistent" cu multe trasee. Am desenat la mână mai mult de jumătate din el şi am reuşit să scot doar 4 fire (traseele se duc şi se întorc de te ia ameţeala dar important este că ajung unde trebuie, fără intersectări şi fire). Ditamai programul mi-a scos 26 (şi asta în partea mai simplă a schemei). Şi ca să optimizez ce a optimizat el deja trebuie să o iau de la capăt cu setările. Lucru care îmi spune că mai bine o fac manual şi gata.Mulţumesc de răspunsuri, am să încerc ambele programe şi mă hotărăsc pe care îl păstrez. Link spre comentariu
nickrvl Postat August 8, 2012 Partajează Postat August 8, 2012 .......... Am desenat la mână mai mult de jumătate din el şi am reuşit să scot doar 4 fire (traseele se duc şi se întorc de te ia ameţeala dar important este că ajung unde trebuie, fără intersectări şi fire). Ditamai programul mi-a scos 26 (şi asta în partea mai simplă a schemei). Şi ca să optimizez ce a optimizat el deja trebuie să o iau de la capăt cu setările. Lucru care îmi spune că mai bine o fac manual şi gata..................................Oricum indiferent ce program o sa incerci la inceput o sa fie "deosebit" de greu insa dupa ce va trece timpul si o sa te obisnuiesti/memorezi comenzile o sa fie mult mai usor si facil insa nici un program nu e perfect, este de fapt o unealta pe care fiecare o foloseste cu mai multa sau mai putina indeminare. Link spre comentariu
__farad__ Postat August 8, 2012 Partajează Postat August 8, 2012 Tocmai am încercat Crocodile Technology 3D. Pt simulat şi conceput scheme este destul de bun (cam puţine componente în listă dar pt un începător sau mediu merge). Plus că este uşor de folosit. Şi a reuşit să îmi conceapă un PCB dublu strat repede şi fără fire (e adevărat că ieşirile din integrate mi le-a pus una hăis şi alta cea, dar merge). Şi acum vine durerea. Schema este un joc de lumini cu CD4015, care conţine doi regiştri, care se pot folosi separat sau împreună (cazul meu). Ei bine, în schemă programul mi le-a notat IC1a şi IC1b (nimic greşit), dar pe cablaj le-a interpretat ca pe două integrate distincte Am încercat şi câteva scheme simple (astabile, preamplificatoare cu operaţionale) şi s-a descurcat bine. Deci testez în continuare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum