Neagu Raul Postat August 26, 2021 Partajează Postat August 26, 2021 Bună ziua! După ce am mai scotocit prin televizoare și alte electronice aruncate de un depanator din sat am ajuns în posesia unor integrate a căror scop nu îl cunosc Aș dori să le știu scopul în viață așa că apelez la forum Mulțumesc anticipat! RCA- 85712/ 85713/ 85714 TELEFUNKEN (cred)- U343M TI- TMS3896NL MOTOROLA- IRP39-2 ITT- LOEWE-01 EPSON- M80B79PB NHE-S - PCZ80-40 Link spre comentariu
validae Postat August 26, 2021 Partajează Postat August 26, 2021 Ce vrei tu cere ceva timp şi e practic o muncă inutilă, fiind aşa de vechi că nici datasheet-urile nu apar la prima căutare.Sunt integrate depăşite, majoritatea nu se mai folosesc în prezent, mai ales cele din tv-uri vechi CRT.Nu ai la ce să le foloseşti în prezent.Au valoare pur istorică, asta dacă nu sunt cumva defecte.... Dacă ai timp de pierdut, încearcă astfel : Scrii în bara de căutare Google una din seriile inscripţionate pe integrat şi dai căutare.Sau scrii seria urmată de ,,datasheet,,. La unul din ele uite ce a găsit Google:https://www.radiomuseum.org/tubes/tube_rca806.html Nimic util....deci astfel de integrate se găsesc de obicei în cataloage vechi. Link spre comentariu
Neagu Raul Postat August 26, 2021 Autor Partajează Postat August 26, 2021 Cele de la motorola, TFK, RCA și TI au venit din televizoare/aparate funcționale, nu mai știu care de unde a venit dar știu că am salvat integratele deoarece majoritatea aveau ori carcasa distrusă ori o grămadă de electrolitici umflați (la un aparat pe care nu îl folosesc era degeaba să ii pun condensatori noi) Link spre comentariu
adydep Postat August 26, 2021 Partajează Postat August 26, 2021 (editat) -LOEWE 01 e microprocesor (în tandem cu memoriile MDA2061 sau MDA2062),folosit la un tv digital Loewe,o vechitură în cutie de lemn.Funcționează cu un grup de integrate din aceeași familie (nu le mai știu numerele)- APU și ADC pentru sunet,DPU(deflexion procesor unit)pentru sincro ,SPU,DTI,PVPU,TPU(text procesor unit),etc...memoria mea e în ceață...astea eu le-am prins la reparat prin 2002-2004.... -TMS3969NL posibil prescaler pentru controlul selectorului de canale -RCA715 și 711 parcă erau prin tv Philips K9(sau K11) pe la tasterul senzorial...corecție.în modulul de baleiaj vertical din tv Blaupunkt FM100. -U343M parcă era pe la tv Telefunken 417...de aia mea...prin modulul programator Editat August 26, 2021 de adydep Link spre comentariu
doru3160 Postat August 26, 2021 Partajează Postat August 26, 2021 Acum 18 minute, validae a spus: .Nu ai la ce să le foloseşti în prezent. Reciclare, recuperare metale rare, haur. Link spre comentariu
adydep Postat August 26, 2021 Partajează Postat August 26, 2021 Uite,cam așa arăta placa de ”semnale mici” la un tv digital(Schneider DTV1),din aceeași generație cu procesorul LOEWE01 și surogatul de integrate digitale: Link spre comentariu
Neagu Raul Postat August 26, 2021 Autor Partajează Postat August 26, 2021 Între timp mi-am amintit că mai am un integrat de la sursa de tensiune al unui Versatester Cred că e ceva referință de voltaj sau regulator - UA305HC Acum 8 minute, doru3160 a spus: Reciclare, recuperare metale rare, haur. Nu iau piese ca să le bag la tocător... Acum 6 minute, adydep a spus: Uite, cam așa arăta placa de ”semnale mici” la un tv digital(Schneider DTV1),din aceeași generație cu procesorul LOEWE01 și surogatul de integrate digitale: Cam așa arăta placa de pe care l-am luat doar că... avea mai multe socluri goale Link spre comentariu
doru3160 Postat August 26, 2021 Partajează Postat August 26, 2021 Chiar acum, Neagu Raul a spus: Nu iau piese ca să le bag la tocător.. Poți sa le păstrezi, dar tot deșeuri electronice vor rămâne. Link spre comentariu
Neagu Raul Postat August 26, 2021 Autor Partajează Postat August 26, 2021 Acum 6 minute, doru3160 a spus: Poți sa le păstrezi, dar tot deșeuri electronice vor rămâne. Sunt deșeuri doar dacă nu le găsesc eu un rost Am uitat să menționez că RCA- 85712/ 85713/ 85714 se aflau pe ceva placă cu tiristori în to-66 Link spre comentariu
adydep Postat August 26, 2021 Partajează Postat August 26, 2021 Da,e modulul baleiaj vertical cu tiristoare (lipsesc de pe placă)din tv Blaupunkt FM100...parcă Link spre comentariu
Marele Savant Postat August 26, 2021 Partajează Postat August 26, 2021 Se pot folosi atit ca gladiole, cit si ca pom de iarna! Toma caragiu a spus asta chiar daca in alt context! Sint C.I. dedicate anumitor aplicatii in BLC, care nu pot fi folosit la altceva! dar cum cu E0503 ai terminat, poti in continuare sa lansezi in fabricatie tv-urile digitale din anii 80! Link spre comentariu
doru3160 Postat August 26, 2021 Partajează Postat August 26, 2021 1 oră în urmă, Neagu Raul a spus: Sunt deșeuri doar dacă nu le găsesc eu un rost Succes, sa ne ții la curent cu noile realizări. Dacă le termini, mai scobim prin smelturi și poate mai găsim. Link spre comentariu
franzm Postat August 26, 2021 Partajează Postat August 26, 2021 TMS3896NL e memorie. S-a folosit de ex de catre Grundig la seriile Super Color (vechi, antice si de demult). Scheme de utilizare: https://nvhrbiblio.nl/biblio/tijdschrift/Funktechnik/1978/FT_1978_Heft_15_OCR.pdf https://www.vintageshifi.com/repertoire-pdf/pdf/telecharge.php?pdf=Grundig-Technik-1979-3.pdf Link spre comentariu
maxente Postat August 26, 2021 Partajează Postat August 26, 2021 Acum 3 ore, Neagu Raul a spus: Bună ziua! După ce am mai scotocit prin televizoare și alte electronice aruncate de un depanator din sat am ajuns în posesia unor integrate a căror scop nu îl cunosc Aș dori să le știu scopul în viață așa că apelez la forum Mulțumesc anticipat! RCA- 85712/ 85713/ 85714 TELEFUNKEN (cred)- U343M TI- TMS3896NL MOTOROLA- IRP39-2 ITT- LOEWE-01 EPSON- M80B79PB NHE-S - PCZ80-40 Din ce observ eu, tu n-ai ce face. Cauti in tot felul de vechituri care nu mai au nici-o valoare si care nu te mai ajuta la nimic. Mai pui si alti colegi, pe forum, sa caute niste date despre ceva ce nu mai foloseste la nimic ! Sa nu te superi ca nu am nimic personal cu tine, dar in locul tau, daca tot as avea timp asa liber, as face niste montaje care chiar mi-ar fi de folos sau, de ce nu, m-as apuca de ceva depanare, dar de aparate care chiar merita depanate. Link spre comentariu
Neagu Raul Postat August 26, 2021 Autor Partajează Postat August 26, 2021 Doar am întrebat ce sunt ca să văd dacă le mai pot folosi la ceva... Cred că am pomenit de indicativ într-o altă postare, deci se înțelege ce fac cu timpul meu... Montaje am să fac cu un coleg chitarist, pedale fuzz pentru că ar vrea să încerce și el electronica Nu vă faceți griji, înțeleg ce spuneți, mulțumesc! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum