Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Stabo M-12

yo3ihg

Postări Recomandate

• Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo3ihg

16

• yo9hrb

8

• mariand

3

• Mosu Tuti

2

Top autori în acest subiect

Antenele pentru auto au nevoie de plan de masa. Acesta inlocuieste contragreutatile. Planul de masa este tabla caroseriei. Daca ai o margine de tabla pe la geam/balcon incearca sa fixezi antena acolo. Nu obtii rezultate extraordinare, dar tot e mai bine decat nimic.

Link spre comentariu

am vazut in interior ca are doua randuri de quartz-uri si dupa testele care le-am facut am observat ca randul din dreapta este pt receptie si cel din stanga pt emisie. am ramas mirat cand le-am scos vazand ca sunt diferite cele de TX fata de cele de RX (ma refer pt un singur canal). nu trebuiau sa fie cate doua quartz-uri identice pt un canal (RX si TX) ??

Link spre comentariu

Pai frecventa de emisie se obtine printr-o multiplicare, iar pentru receptie mai intervine si frecventa intermediara. Adica intre frecventa receptionata si frecventa oscilatorului local pentru canalul respectiv exista o diferenta (de regula 10,7MHz), care este frecventa intermediara. De aceea ai cuarturi diferite la emisie si la receptie.

Link spre comentariu

Stimate domn vlad_dude daca crezi ca te incanta o statie moderna cu 40 de canale AM, cu sinteza de frecventa si cu 4W putere de emisie si mai este si portabila "Alan 38". Se poate cupla si la antena fixa dupa casa si la antena de la masina si mai are si antena ei. Ppoate stam de vorba., insa ar fi util sa iti gasesti cava AM/FM.

Link spre comentariu

Am vazut intr-un tehnium dar era ptr 2metrii scula cu cristale eu nu am crezut ca vad asa ceva deaia sunt uimit.

Pai pentru 2m exista batranele RTM-uri si RTP-uri. Tot cu un sac de cristale erau. Si nu mergeau rau. Din cristale iti puteai face si canal pentru repetor.
Link spre comentariu
  • 10 luni mai târziu...

ATENTIUNUNE NU APASA PE CLAPA MICTOFONULUI FARA ANTENA CORESPUNZATOARE. Risti sa arzi trz. final.

Asta stiu dar in cazul in care folosesc o statie cu o antena (din cate stiu eu este CB dar este mai veche si nu am incredere) doar pe receptie poate afecta negativ..? :nas:
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

are cineva statie CB (27Mhz in AM) in bucuresti sa fac si yo o proba? :smt003

SalutDaca vrei sa probezi acest transceiver te pot ajuta eu,contact PM,am si transceiver si tot ce este nevoie pentru a masura puterea statiei...apropo....nu te costa nimic :da
Link spre comentariu

multumesc mariand, dar demult m-am lasat de CB, acum am autorizatie, transceiver de scurte cu tot cu CB, stabo m-12 il pastrez ca piesa de colectie.intre timp am facut rost si eu de swr/powermetru, are cam 0,5W, nici liniarul nu l-a putut deschide.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări