andrei_vasile Postat August 26, 2021 Partajează Postat August 26, 2021 Salut! Am un slefuitor erbauer cu acumulator. Vreau sa ii mai adaptez un acumulator de la o bormasina bosch, pentru rezerva. Problema este ca, cu acumulatorul de la bosch, functioneaza 10secunde si apoi se opreste. Pe acumulatorul original are +/- si D, probabil D de la 'data'. Sa comunice cu acumulatorul original si de aceea sa nu mearga 'mangealacul' pe care vreau sa il fac eu? Multumesc! https://www.screwfix.com/p/erbauer-ehp18-li-18v-li-ion-ext-brushless-cordless-planer-bare/401fv Link spre comentariu
validae Postat August 26, 2021 Partajează Postat August 26, 2021 Acumulatorul de la Bosch are aceeaşi tensiune şi capacitate ? E folosit/uzat, sau nou ? Acel pin (D) e un pin prin care fie se încarcă acumulatorul doar pe încărcătorul original, fie prin intermediul căruia acumulatorul este identificat de sculă sau de către un încărcător universal (cu mai multe tensiuni) al aceluiaşi brand. Link spre comentariu
andrei_vasile Postat August 26, 2021 Autor Partajează Postat August 26, 2021 Acumulatorul Bosch este in stare buna, 18v 4Ah. Chiar daca alimentez jucaria de pe sursa/baterie auto face la fel. Acel pin D, ajunge in aparat intr-o cutiuta cu rasina, la fel ca + si - ... Link spre comentariu
validae Postat August 26, 2021 Partajează Postat August 26, 2021 Înseamnă că pinul (D) e folosit de sculă să-şi identifice acumulatorul original.Ca să nu poţi să foloseşti alte baterii decât originale. Se poate ,,fenta,, acel circuit, alimentând motorul ,,pe direct,, din acumulator, dar va trebui pus totuşi un circuit de protecţie la descărcare excesivă, eventual cumpărat de la chinezi....şi probabil se va pierde reglajul turaţiei sau alte opţiuni.Deşi la şlefuire nu cred că e vital controlul turaţiei... Văd că acel şlefuitor are motor ,,brushless,, iar dacă invertorul motorului e înglobat în aceeaşi cutiuţă turnată în răşină, va trebui să găseşti un acumulator Erbauer chiar defect ca să-i poţi scoate schema conexiunii pinului (D) sau a cipului ori ce-o mai fi conectat acolo. Link spre comentariu
modoran Postat August 26, 2021 Partajează Postat August 26, 2021 Cumpara acumulator original ca se gaseste. Astea-s chinezariile bricodepot, nu ? Link spre comentariu
validae Postat August 26, 2021 Partajează Postat August 26, 2021 Aia cu cumpăratul o ştia şi el, dar probabil are rămase de la alre scule Bosch şi vrea să folosească ce are.... Link spre comentariu
andrei_vasile Postat August 26, 2021 Autor Partajează Postat August 26, 2021 da, bricodepot. Incercam sa fac o improvizaţie... cred ca ma calmez. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum