Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

BARETE LED UNIVERSALE 24 INCH

Postări Recomandate

• Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

1 oră în urmă, sorintv a spus:

Am schimbat toate 70. Le-am dezlipit si lipit cu plita.

Am incercat si eu cu plita PTC ca am 6 buc de toate marimile si toate temperaturile, dar dupa dezlipire/lipire la un led, ori se exfoliaza (se umfla) cablajul, ori se arde (rascoace) textolitul, ce plita PTC folosesti si ce temperatura are ?

Link spre comentariu
1 oră în urmă, Costica Tv a spus:

Am incercat si eu cu plita PTC ca am 6 buc de toate marimile si toate temperaturile, dar dupa dezlipire/lipire la un led, ori se exfoliaza (se umfla) cablajul, ori se arde (rascoace) textolitul, ce plita PTC folosesti si ce temperatura are ?

Cu plita de la dl.Badila schimb leduri de aprox. 4ani, niciodată nu am avut probleme cu bareta , sau sa distrugă ledul !

Link spre comentariu
Acum 21 ore, megastar a spus:

Nu se dubleaza curentul in cea ramasa. Ledurile sunt in paralel, in grupe de cate 3 leduri inseriate. Pot fi eliminate oricate grupe de cate 3 leduri (sunt marcate locurile de taiere) pentru orice ecran de dimensiuni mai mici. Tensiunea pe mufa baretelor este de 9V ( pentru grupele de 3 leduri) ... iar a placutei este de 12...14v.

Credeam ca este un generator de curent:

kirchhoff1a.jpg

Link spre comentariu
La 25.08.2021 la 16:53, megastar a spus:

Nu se dubleaza curentul in cea ramasa. Ledurile sunt in paralel, in grupe de cate 3 leduri inseriate. Pot fi eliminate oricate grupe de cate 3 leduri (sunt marcate locurile de taiere) pentru orice ecran de dimensiuni mai mici. Tensiunea pe mufa baretelor este de 9V ( pentru grupele de 3 leduri) ... iar a placutei este de 12...14v.

Corect, asa isi lauda chinezul marfa ca prin taiere se poate adapta de la 24 inch la 15 inch, eu am citit recenziile unor cumparatori care a taiat din bareta sa o faca pentru 19 inch si a fost mai lunga cu un led, drept urmare nu a incaput in display, la fel altul a patit la un display de 17 inch....etc, cel mai ok era ca toate ledurile de 3V sa fie puse in paralel pe bareta si atunci se putea scurta exact la dimensiunea respectiva, dar asa barete nu cred ca se vor fabrica vreodata, pentru ca asta ar insemna sa nu mai schimbi bareta la tv decat dupa arderea unui nr consistent de leduri.....:rade:

Is it OK to put LEDs in parallel? - Electrical Engineering Stack Exchange

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu
Acum 29 minute, Costica Tv a spus:

cel mai ok era ca toate ledurile de 3V sa fie puse in paralel pe bareta si atunci se putea scurta exact la dimensiunea respectiva, dar asa barete nu cred ca se vor fabrica vreodata, pentru ca asta ar insemna sa nu mai schimbi bareta la tv decat dupa arderea unui nr consistent de leduri.....:rade:

Daca s-ar face asa , la cate contacte imperfecte si carbonizari se gasesc, ar trebui etichetate cu "Pericol de foc".

Editat de CP 1
Link spre comentariu
Acum 1 oră, sesebe a spus:

Super meserias!

Tu dece crezi ca nu se fac astfel baretele?

Lasa ca nici baretele astea universale la care se taie cate 3 leduri...nu sunt prea departe de ce am spus eu, adica pe bareta sunt 96 de leduri = 32 de grupuri a cate 3 leduri inseriate = alimentate in paralel, daca se arde un led dintr-un grup, acel grup de 3 leduri iese din functiune, dar ce te faci ca mai ramane inca 31 de grupuri functionale + ca invertorul nu are nici-o protectie, deci sansele sa-ti ia casa foc sunt destul de mari...:rade:

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu
Acum 33 minute, Bercu Giuliano a spus:

eu mai nou folosesc o folie de aluminiu in care am decupat o gaura mai mare nitel decat dimensiunea led-ului si asa ii pot da aer cald numai la led

prot.jpg

Eu nu am inteles ce ai vrut sa spui, in postarea fiecarui user exista un buton "Citeaza", acel buton trebuie folosit ca altfel nu ne mai intelegem deloc

Link spre comentariu
Acum 1 oră, Costica Tv a spus:

Lasa ca nici baretele astea universale la care se taie cate 3 leduri...nu sunt prea departe de ce am spus eu, adica pe bareta sunt 96 de leduri = 32 de grupuri a cate 3 leduri inseriate = alimentate in paralel, daca se arde un led dintr-un grup, acel grup de 3 leduri iese din functiune, dar ce te faci ca mai ramane inca 31 de grupuri functionale + ca invertorul nu are nici-o protectie, deci sansele sa-ti ia casa foc sunt destul de mari...:rade:

Ai vreo bareta de aia ?

As vrea sa vad si eu exact cum sint legate cele 3 LED-uri si cim sint conectate apoi in paralel. Nu ca nu te-as crede dar mi se pare foarte ciudat.

Daca ai pune niste poze sau pune niste link-uri de pe net in care sa se vada cum sint legate LED-urile.

Merci!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări