Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Boxe SONY o mare pacaleala. Ce pot sa mai fac.

Vizitator ionut musat

Postări Recomandate

Pai oricum mediul in care stau eu va fi altfel ca mediul unde o sa le ascult..deci tot e rau orice as face.Dar o boxa mai liniara intr-un mediu neliniar va fi oare mai buna ca o boxa mai neliniara in acelasi mediu neliniar....cred ca depinde..numai experimental se poate determina..totusi cred ca prima varianta e mai indicata.Si sa stii ca boxele produc foarte multe distorsiuni..cand cursa difuzorului devine maricica(spre valoarea maxima) apar tot felul de sunete parazite.Degeaba ai un amplificator lacrima daca difuzorul nu face fata.Mai apar distorisuni si la medii ,la voce mai ales...pe mine personal ma supara tare acestea.Distorsiunile la inalte nu prea le aud..Insa nu stiu cine are rabdare sa fac o mie de teste pe mai multe incinte la cumparare..nici in magazin nu prea le convine iar la particulari e si mai neplacut. :smt010

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 112
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radue

16

• CBI

15

• Ciprian Alexandrescu

12

• adircf

6

Top autori în acest subiect

eu am raspuns la asta... :rock: "Cu distorsiunile e simplu: daca nu bagi ampul in clip atunci nu ai distorsiuni"

de-ar fi asa simplu.Dar ia zii,dupa tine,difuzorul care nu poate reda semnalul de pe un mediu de stocare perfect identic,se poate numi ca semnalul de la iesire este distorsionat fata de cel initial?Este acest fenomen o distorsiune a semnalului?Daca da,care are un efect mai negativ,amplificatorul,cate are thd 0,00... sau diful,care trece lejer de 10%?Pt tine distorsiunile reprezinta doar clippingul ampului si depasirea xmaxim al difuzorului?Ia gandeste-te putin si nu raspunde repezit
Link spre comentariu

Eu am afirmat acelasi lucru.Dar ideea este ca distorsiunile difuzoarelor sunt mult mai putin sesizabile decat cele din amplificator.De ex distorsiunile de 5% de la un difuzor nu prea se compara cu cele de de 5% de la un amplificator nu ?

Link spre comentariu

Scuze CPX,dar citeaza si tu altadata,chiar nu mi-am dat seama de ce sunt ghilimelele alea acolo,si postul e tau cam ambiguuRAdu,asa e ca tine,la 5% thd din amp se simte destul de rpd,la dif nici la 10%,dar eu am intrebat altceva,daca nu cumva mai toate difuzoarele reproduc 'distorsionat' semnalul primit,din simplul motiv ca fiecare dif suna...altfel,deci fiecare reproduce ce poate,nu ma refeream la distorsiunile lui ca urmare a iesirii din parametrii(depasirea puterii etc).Deci,presupunand ca diful lucreaza in plaja de frecv. in care a fost facut,amprenta sa sonora asupra semnalului ,precum si fenomenele care-l caracterizeaza(ex:cald,rece,lenes,rapid,apoi neliniaritatea,rezonantele...sunt o gramada),se pot numi distorsiuni ?(ale difului din care => si ale semnalului)?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări