WOOFERS Postat Ianuarie 20, 2008 Partajează Postat Ianuarie 20, 2008 Da,asa este Radue! Link spre comentariu
CBI Postat Ianuarie 20, 2008 Partajează Postat Ianuarie 20, 2008 Nu am auzit pana acum incinte cu difuri de sonorizare care sa suna de la bine in sus in blocurile 'comuniste',si am vazut/auzit ceva.Toate ori duc lipsa de liniaritate,ori au coloratii/rezonante,ori nu au extreme suficiente(mai ales tinand cont si de dimensiuni).Nu m-am luat nicidecum de aspect/marime etc..Daca a reusit asa ceva cineva,sunt dispus sa fac drum pana la el cu niste boxe cu difuri hi-fi,si daca suna mai bine,la orice volum,plec cu mana goala de la el :smt001 .Vorbe,vorbe..Cu ce ma ajuta pe mine care stau la apartament ca e boxa mai sensibila si ca ii trebuie spatiu sa suna corespunzator,cand eu nu ies cu ea din acea camera,cu atat mai mult cu cat nu trec decat rar de 100db.Oare se simte bine difu ala 'atacat' cu cateva sute de mw?Eu nu cred,din cauza asta suna mai bine la 20-30-100w decat la 1w.Si nu ma luati ca are ampu distorsiuni si alte minuni.,ca nu se deschid bine tz etc..,ca le-am pus pe sony cu stk sau tda-uri.Tot citesc ca lampa 'incalzeste' sunetul,din pacate, putinele preuri sau ampuri de casti pe care le-am mesterit,infara de caldura emanata la propriu,nu suna f diferit de tz.Asa ca pica si faptul ca le mai innmoi cu lampa.Lampa suna aproximativ la fel cu un tz,daca e de calitate si e implementata corespunzator.Cred ca totul se face din cabluri :smt017 :smt033 Link spre comentariu
radue Postat Ianuarie 20, 2008 Partajează Postat Ianuarie 20, 2008 Eu am camera de 40 m^2...asa ca nu duc lipsa de spatiu... Link spre comentariu
CBI Postat Ianuarie 20, 2008 Partajează Postat Ianuarie 20, 2008 Ferice de tine,norocosule :smt003 ,macar stii unde sa te indrepti :smt033 .La tine clar ca cu chistoce,oricate de bune si oricate ai pune pe boxa,nu vor face fata.Dar ce facem restul 99% :weedman: ,ne primesti si pe noi? :smt003 Link spre comentariu
radue Postat Ianuarie 20, 2008 Partajează Postat Ianuarie 20, 2008 Aia am acasa in Fagaras...Aici in Cluj ma chinui in 16 m^2 :smt009 Oricum, dupa ce se termina sesiunea ( cu bine sper ) o sa-mi fac un "chistoc" cu pa800k si pct300, ca sunt foarte curios cum se prezinta aceasta combinatie. Nu din alta cauza dar e cam greu sa car 2 boxe de 100 L dupa mine si asa prefer sa ma chinui cu 2 de 20 L :smt016 Link spre comentariu
Bogdi16 Postat Ianuarie 20, 2008 Partajează Postat Ianuarie 20, 2008 Nu vi se pare cam mult offtopic pe aici? :smt021 Link spre comentariu
ALEKS Postat Ianuarie 21, 2008 Partajează Postat Ianuarie 21, 2008 Eu consider ca nu e nici o teapa. Boxele pe care le-ai cumparat sunt fabricate conform cerintelor pietii. Si raman la parerea ca inainte de a cumpara o pereche de boxe, intai le asculti, eventual iei de acasa amplificatorul tau si mergi cu el la magazin spunand ca vrei sa auzi cum suna boxele pe care ti le doresti. Daca iti plac, e ok. Dar sunetul din magazin va diferi cu 100% de sunetul de acasa (dintre factorii ce influenteaza pot aminti: galagia din magazin, suprafata mare comparativ cu suprafata camerei, etc.).Eu am o pereche de boxe din astea Sony MF-450SS cumparate in perioada in care au aparut (am dat o avere pe ele atunci, comparativ cu cat costa acum in magazinele "de specialitate" gen Flanco sau cum se chiama) si pot spune ca imi satisfac 100% cerintele de a asculta intr-o camera de 3x5. Amplificatorul este un Harman / Kardon din 1979 si se impaca bine. Dar as avea de obiectat faptul ca aceste boxe se impaca mult mai bine cu magnetofonul Rostov 105S-1. Care vrea poate sa rada dar cat dai, atata face iar ca performante sunt in aceeasi clasa.Puterea nu e nicidecum 150W cum e stantat pe spate. Cu Rostov-ul merg la maximum fara a distorsiona dar cu amplificatorul cu lampa de 12VA difuzoarele realmente zboara din carcasa.Nu sunt niste boxe profesionale (Doamne fereste), nici macar Hi-Fi dupa standartele din ziua de azi (as prefera oricand AMFITON cele cu bass-ul cald si placut si medii definite) dar isi fac datoria cu brio. Vorba cuiva de prin acest thread, un om normal nu asculta la +100dB.Fiecare intelege ce vrea eu doar mi-am exprimat opinia,ALEKS Link spre comentariu
Ciprian Alexandrescu Postat Ianuarie 21, 2008 Partajează Postat Ianuarie 21, 2008 Pana la urma eu am ramas fara sfat..vad ca parerile se bat cap in cap... :smt022 Link spre comentariu
CBI Postat Ianuarie 21, 2008 Partajează Postat Ianuarie 21, 2008 PAi ce sfat vrei,NU EXISTA ce vrei tu,de podea la 3 milioane.MAgnaturile alea chiar canta ceva,comparativ cu restul,alea la 3 mil ca-s mici,de parca nu ar ajunge woferul de 17cm,alea de podea cu 2 de 17 ca 6 mil.Ce naiba mai e 6 mil?ce crezi ca gasesti tu in banii astia de-a gata?ia microlab,desi ma indoiesc sa fie mai buneDaca nu ,pune mana si ciocaneste,alta sansa n-aiAr mai fi piatza SH,niste monitor audio bronze,wharfedale,daca nu ai nimic impotriva celor folosite Link spre comentariu
Ciprian Alexandrescu Postat Ianuarie 22, 2008 Partajează Postat Ianuarie 22, 2008 Tocmai ca am spus ca vreau ceva second....nu mai ciocanesc ca am si asa destule proiecte cu probleme :toimonster: .Eu as fi vrut sa stiu ce sa aleg din lista data de mine mai sus..nu vroiam incinte noi...Inca cateva optiuni:JBL 2X150W,bass reflex, Magnat 2x 170w, 3 cai, Heco Pilot 2x250w, 2 basiDynamic 2x100w Link spre comentariu
hugo Postat Ianuarie 22, 2008 Partajează Postat Ianuarie 22, 2008 Hm... cel mai bine ar fi sa le asculti tu si sa alegi ce-ti lasa o grimasa pe fata. Urechea e foarte subiectiva(de la forma la cata ceara produce)... Mai e si problema anilor... cam scad hz-ii pe masura ce imbatranesti(hm... daca nu ai stat la vreo nunta cu o goarna in ureche si au scazut mai repede).Personal am Sony(o pereche de podea si una de biblioteca amplificate de un receiver stereo tot Sony) si pentru nevoile mele(hm... ma distreaza cand se vorbeste de 100db in casa)e mai mult decat suficient. Bun si de petreceri bun si de o auditie in surdina. Le lipsesc mediile(pe gustul meu), au "bassul" cam lung (s-a rezolvat cu o prelungire plus micsorare a diametrului portului de bass reflex) si pare necontrolat la volum mare insa personal le prefer altor boxe "HiFI" Technics si JBL ascultate. Ideea e sa asculti tu boxele si mai putin parerile altora. Altcineva poate doar sa-ti spuna ca rezista la maxim x W si ii zboara suspensia dupa x ani dar "cum" se aud e ceva mult prea subiectiv. Link spre comentariu
Ciprian Alexandrescu Postat Ianuarie 22, 2008 Partajează Postat Ianuarie 22, 2008 Ok..cred ca o sa fac cateva drumuri sa ascult cum suna..daca nu sunt pareri de genul: "marca x este extrem de proasta" e totul ok.Multumesc mult. :smt001 . Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 22, 2008 Partajează Postat Ianuarie 22, 2008 daca nu sunt pareri de genul: "marca x este extrem de proasta" e totul ok.Nici n-ar trebui s?-?i pese c? marca X e proast?, dac? ?ie î?i place cum sun?. La urma urmei, tu vei asculta în ele. Link spre comentariu
Ciprian Alexandrescu Postat Ianuarie 22, 2008 Partajează Postat Ianuarie 22, 2008 Urechea se formeaza...poate sa nu-mi placa dar sa se auda bine..liniar si fara distorisuni..sa vedem ca posibilitati apar.. Link spre comentariu
radue Postat Ianuarie 22, 2008 Partajează Postat Ianuarie 22, 2008 Asa ma amuza cand va ca toti zic ca vor boxe liniare si fara distorsiuni ( no offence CPX, nimic personal ).Ca sa-ti formezi o idee: degeaba ai boxe perfect liniare, pt ca mediul in care la asculti va influenta extrem de mult raspunsul care ajunge la urechile tale. Astfel in loc de liniaritate o sa fie un raspuns ca dealurile, ba sus, ba jos, total neliniar.Cu distorsiunile e simplu: daca nu bagi ampul in clip atunci nu ai distorsiuni. Distorsiunile difuzoarelor nu se sesizeaza asa de repede comaprativ cu cele pe care le prouce amplificatorul. @hugo tu la ce te referi cand spui 100 dB ? Eu ma refer la varfurile din muzica. Nivelul sonor mediu este de obicei unde de la -20 dB in sus comparativ cu nivelul varfului maxim ( pe muzca foarte compriamta este undeva intre -8 si -6 dB , asadar cam se ajunge pe la 80 85 dB. :rolleyes: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum