Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Boxe SONY o mare pacaleala. Ce pot sa mai fac.

Vizitator ionut musat

Postări Recomandate

Si cu ce sunt mai calitative cele mici ,si cu spl mic:cu un sunet mai 'imbacsit',fara vlaga si fara viata?,asta e calitatea?,sincer,ca eu am pus si focal(boxe de-a gata),si peerless hds si vifa si seas(restul chiar nu merita mentionate),care cum au venit,asa s-au si dus, langa coaxialele de 12",si crede-ma ca nu vrei sa aflii rezultatul,este o diferenta enorma.Preturi relativ apropiate!.Din pacate conditiile de ascultare nu permit mai mult,inghesuiala bat-o vina,poate cand voi mai creste,imi trag viloaie :smt029 :smt033.Neutralitate?fuck pe ea,vreau MUZICA,sa ma ridic in picioare din pat de reala ce e,sa treaca prin mine,sa nu ma screm sa aud diferente intre mp3 si pcm.Sunt singurele difuzoare care redau muzica mai 'in spate' decat trebuie,undeva la vecinu,si care nu canta stanga-dreapta,chiar daca au si ele dificultatile lorDupa ce v-ati 'gaurit' urechile pe difuri pro,cu haspe si trompete,prin discoteci,si 'tunuri' auto ,brusc ati devenit audiofili,cu urechi fine si matasoase :smt020 ,oare va crede cineva? :smt033 ,va atrage THE DARK SIDE cumva? :smt021Exagerez si eu,ca de obicei

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 112
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radue

16

• CBI

15

• Ciprian Alexandrescu

12

• adircf

6

Top autori în acest subiect

Cu toate ca acuma am boxe de 4"+0.5" ca nu au pic de bas si au din fabrica distorsiuni pe inalte de suna ca porcu, tot prefer ceva mai tzapan pe bas.Nu am devenit audiofil, prefer sa ma consider meloman.Sincer, acuma 2-3 ani ma interesa sa bubuie cat mai tare. Acuma parca ma atrage mai mult the dark side, dar nu o sa-mi reziste, ca daca ar fi sa iau serios, cam 50 % din timpul in care ascult muzica imi forte jegurile de 4" mai mai sa crape saracele...de ce ? ca vreau sa sune tare, si cum un astfel de kkt o sa sune tare numai la putere maxia ca difuzorul este de calitate proasta si are distorsiuni multe asa ii si dau...putere relativ mare...de ce vreau tare ? pt ca de multe ori cand ascult muzica cant si eu, fara sa vreau si daca nu cant parca ceva lipseste si cum nu-mi place sa ma aud dau cat de tare se poate.Cand vreau muzica inceata ( aka jazz, psychedelica ) las pe casti, ca acolo suna super fain...sau incetuc pe boxe, dar din pacat is prea putin sensibile si daca se intampla sa cada ceva pe podea gata, boxa nu se mai aude pt o fractiune de secunda si am pierdut un moment esential...asa ca...Eu tot prefer boxele cu spl mare. :smt016 App: Eram ascultator de hp acum 2 ani...dar de 1 an jumate is ascultator de wn..pot sa spun ca, chiar daca e difuzor de midbas, toba mare suna acceptabil :smt033Later edit: incepe si pe aci cu chestii audiofile ? :smt021 :))

Link spre comentariu

Si eu sunt pentru boxele pro!De aceea imi fac boxe cu randament mare si ascult in casa(apartament),sa se auda cat vreau eu de tare cand simt nevoia sa ascult tare!In schimb cu boxele hi-fi in casa daca vreau sa ascult cat vreau eu de tare trebuie sa dau de cateva ori mai mult din statie(sa imping mult mai multi watti) ca sa se fie aceeasi presiune sonora pe care o obti cu cele pro.Plus ca la puteri mari cresc distorsiunile tot mai mult,distorsiuni produse si de amplificator si de boxa in sine!Deci concluzia mea este aceea ca in casa poti sa obti mult mai usor presiuni sonore relativ mari cu niste boxe pro decat cu cele hi-fi si cu distorsiuni mult mai mici!

Link spre comentariu

Din pacate nu aici 'bateam','presiuni relativ mari' in camera se obtin destul de usor cu difuri decente,120db+ este nebunie totala,mai mult de 110 deja nu prea e sanatos,si nici MUZICA.Deci nu asta e rostul difurilor de 97db/1w/1m,chiar daca obtii acceasi presiune la 10w si nu la 60w.Aici nu se includ chistoacele,ca presupun ca la alea te gandesti.Seriosi sa fim,4-5" inafara de midbas-mid nu prea are ce cauta la peste 100db.Dar pt un ascultator obisnuit,care nu trece de 100db,si asculta marea maj a timplui relaxat,adica sub 90db,la ce l-ar interesa niste difuri mari,grele,uratzele,in care sa 'dea' cu sute de mw :smt001

Link spre comentariu
  • Administratori

Cu toate ca acuma am boxe de 4"+0.5" :smt021 :))

Si astea le consideri boxe de casa adevarate si le compari cu difuzoare de 15" ? ala de 4" este difuzor de medii :smt019
Link spre comentariu

Si astea le consideri boxe de casa adevarate si le compari cu difuzoare de 15" ? ala de 4" este difuzor de medii :smt019

Vasile daca aia ai inteles din ceea ce am scris eu acolo...atunci nu mai are rost sa scriu nimic pt ca nu vei citi tot :rolleyes: @CBIe de discutat cu nivelul de presiune sonora.Daca ai semnal cu pasaje dinamice foarte mari ( care ajung si la 20-25 dB ) atunci un varf de 120 dB nu prea da impresia de tare daca difuzorul si amplificatorul sunt capabile sa il redea fara distosiuni. Dar daca vorbin despre muzica foarte comprimata, in care puterea medie ( aka RMS a piesei ) este undeva in jurul valorii de -7 sau -8 dB fata de 0 dB ( limita digitala, care se interpreteaza ca fiind nivelul maxim al varfurilor, care in cazul pieselor foarte comprimate ajunge permanent, adica la fiecare varf la -0.1 sau 0 dB ) atunci 120 dB gasesti destul de rar si in cluburi/discoteci, poate doar la un concert care are instalatie de sunet adecvata, cu toate ca si acolo exista limite ( culmea ca exact 120 dB ) si aia este cam limita de varf, nu RMS.Ca sa nu mai scru atata si sa ma intorc la oscilatiile mele o sa atasez 2 poze, una cu un semnal foarte comprimat ( tre sa caut ca nu prea mai am asa ceva pe calc ) si una cu un semnal care ca si putere rms a piesei este pe la maxim -20 dB, iar cea comprimata in jur de -6. Cred ca o sa le pun maine/poimaine ca nu am paintul si mi-e lene sa lucrez cu altceva acuma.@restulCe tipuri de boxe credeti ca sunt considerate monitoarele de studio ? Pro sau hi-fi ? Avand in vedere ca ele sunt cele mai liniare, cele mai neture, cele mai corecte etc si ca pe ele se aude orice defect...
Link spre comentariu
  • Administratori

difuzoarele din monitoarele de studio adevarate nu prea seamana cu cele pro, nu seamana deloca nu se confunda cu monitoarele de scena sau alte monitoare

Link spre comentariu

Pai, da dar ca si principiu monitoarele de studio nu au acelasi target ca si cele pro ( adica de Sound Reinforcement ) adica sa faci bani cu ele ? In fond nu asta inseamna pro ( profesionale ) ? Asadar daca nu sunt profesionale atunci ce sunt ? Audiofile ?Nu le confund cu monitoarele de scena ca stiu ce scop au fiecare.

Link spre comentariu
  • Administratori

Pai si boxele de studio nu sunt profesionale ? Sunt mai profesionale ca si cele "profesionale" Eu ma refeream la difuzoarele din ele care sunt aceleasi difuzoare ca si in boxele audiofile

Link spre comentariu

Dar nici nu aveau cum sa puna difuri pro(adica de sonorizare,ca la asta ne referim) ca 8-10" la astia sunt medii sau midbasi.12" nu prea e folosit pe 2 cai,pt. ca daca e facut sa coboare,nu mai urca.La fel si la tw,nu se pun cu goarna,pt ca sunt greu de liniarizat si au coloratii.Sunt monitoare cu difuri pro sau pro cu 'tente' de hi-fi,dar sunt mari,scumpe in draci,urate,dar in general in studiouri sunt folosite monitoare cu difuri hi-fi(hi-end,mai liniare din nascare),in nici un caz de sonorizare.Pun riboane,domuri de beriliu ,membrane compozite.Deci sa nu confundam cu cele de sonorizare,pt ca public adress e una,monitorizare e alta,chiar daca toate sunt difuzoare si sunt facute sa redea sunete,fiecare categorie sunt optimizate pt acea aplicatie,si s-a mai discutat despre asta.

Link spre comentariu

Eu spun ca suna bine si boxele profi in casa, dar boxe care sa aiba loc sa se desfasoare.Daca iei o huiduma pusa intr-o camaruta si goarna iti sta la 1m la ureche si basul pe podea atunci n-are cum sa se auda bine. Dar daca ai loc sa o tii mai departe asa incat sunetul de la difuri sa fie receptat in mod egal atunci e ok.Eu nu vad nici o problema in boxe cu sensibilitate mare, decat zgomotul de fond al amplifului. (in caz ca ai ceva jaf)Nici nu trebuie asa putere si poti investi intr-un amplif mai de calitate dar de putere mica. N-ai nevoie de 2x100w ca sa satisfaca din cand in cand nevoia de a asculta tare, da fara sa intri in clip.Asta ca sa nu mai vb de cum multe din boxele de casa incep sa gafaie la 100w. (in sensul ca nu mai iese muzica din ele, schimba total tonalitatea :smt031 )

Link spre comentariu

Foarte bine ai spus Sharky!Si eu sunt de aceeasi parere cu tine!Si mai completez ca cu putina procesare se schimba(in bine) destul de mult sunetul oferit de o boxa fie ea cat de mica sau mare este!Clar ca intr-o camera mai mica se va auzi mai naspa sunetul mai ales daca pui niste boxe mari,in schimb daca asculti aceleasi boxe intr-o camera mai mare(de exemplu dublu de mare ca cea mica) senzatia oferita de boxa va fi alta,se va auzi mult mai bine,chiar daca trebuie sa dai mai tare un pic casa ai aceeasi presiune sonora ca si in camera mai mica!De exemplu la mine in camera mica se aude mai cu mai mult kick pe bas intre 60-100hz(aproximativ),iar in camera mare,care este aproape dubla la dimensiuni se aude(aceeasi boxa) cu mai putin kick,dar creste putin subbasul,pentru ca distanta dintre mine si boxa creste si ea odata cu dimensiunile(volumul) camerei,doar nu o sa asculti si in camera mare tot la distanta mica de boxa(1metru),ca atunci nu prea ai rezolvat mai nimic.Si in ambele camere mobila este asemanatoare si pozitionata la fel in camere!Cu cat camera este mai mica, boxa va suna tot mai naspa,iti da senzatia ca te afli tu ca persoana intr-o boxa!Ca sa intelegeti ce am vrut sa zic, senzatia aceasta este asemanatoare cu aceea cand iti introduci capul efectiv intr-o boxa in timp ce aceasta canta(inlaturand stiu eu,alt difuzor daca sunt 2 difuzoare in aceeasi incinta)!Se va auzi mult mai tare,dar mai naspa,mai inalt,auzi toate vibratiile,toate distorsiunile!Asa este si intr-o camera mica cand asculti pe niste foarte puternice si la presiuni sonore mari!Sper ca ati inteles ce am vrut cat de cat sa explic cu dimensiunile camerei!Plus ca conteaza foarte mult si mobila din camera cum este asezata,si pozitia boxei in camera!

Link spre comentariu

Faza cu kicuk e din cauza undelor stationare. Intr-o camera mai mica ele apar peste 70 Hz, asadar ai kick ( pt audiofili inseamna ca ajuta chistoacele ca sa sune decent in camera mici ) si in camere mari undele stationare apar mai jos, de obicei sun 60 Hz, si acolo ajuta la subbas...adica face boxele standfloor sa coboare mai jos...vb aia au loc sa se desfasoare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări