Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Boxe SONY o mare pacaleala. Ce pot sa mai fac.

Vizitator ionut musat

Postări Recomandate

Vasile din punctul meu de vedere boxele hi-fi cateodata pur si simplu parca nu au viata, nu au vlaga, nu au medii, cateodata nu au inalte si in 99% din cauzuri au bas care inafara de boom boom nu stie a face altceva.Punctul meu de vedere este urmatorul:Difuzoarele profesionale sunt folosite in aplicatii gen Sound Reinforcement, adica sunt folosite pentru a reda vocile/instrumenteor artistior, numai ca mai tare. Din moment ce isi fac treaba de minune si pana acuma nu am vazut lume care sa se planga de sistem SR bine facut unde artistii nu erau de calitate maxima, dar care te incalzea parca la fiecare ciupit de coarda de chitara, raman la pro. :smt020 Din partea mea fiecare poate sa asculte la ce vrea, chiar nu ma intereseaza la ce asculta altul cat timp eu pot sa ascult la ceea ce vreau eu.PS: Cu ajutorul difuzoarelor pro muzica buna poat fi impartita si la vecini daca stai la bloc sau si la case daca esti mai excentric si iti plac nivele foarte mari de presiune sonora :smt029

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 112
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radue

16

• CBI

15

• Ciprian Alexandrescu

12

• adircf

6

Top autori în acest subiect

• Administratori

Vasile din punctul meu de vedere boxele hi-fi cateodata pur si simplu parca nu au viata, nu au vlaga, nu au medii, cateodata nu au inalte si in 99% din cauzuri au bas care inafara de boom boom nu stie a face altceva.

Asta pentru ca nu ai ascultat niste boxe adevarate
Link spre comentariu

Sunt de acord , intr-o oarecare masura.Dar,in general,tot ce am vazut boxe pro in casa,sunau ca poku' la taiere.Asta e adevarul.Aia ca pot sa miste si pe vecinu e exact zero.Atata timp cat majoritatea omului sanatos nu trece decat rar si si atunci putin timp de 100+db,nu vad nici un avantaj.Prefer sa sune placut si toate celelalte la presiuni sub 100db,ca boxe de galagie se gasesc pe toate drumurile si sunt si acceptabile ca pret. Nici eu nu pot spune ca am reusit prea multe,si am avut parte de difuzoare din gama de varf,si mi-am dat si cat de cat silinta.Nu suna bine la putere mica si in spatii stramte,aglomerate ,mai ales cu acustica proasta.Sunt pretentioase la asezare,sunt mari,grele(includem si cutiile),si este f dificil de facut un filtru care sa nu mai se simta anumite gauri in frecv sau rezonante(chiar daca masurate ele nu par a fi),si pe un domeniu care sa acopere tot spectrul necesar unei auditii a mai multor genuri de muzica.Mai ales la cele cu trompeta atasata.Sunt la fel de bune si cele hi-fi,si mult mai potrivite pt astfel de aplicatii,dar pt aceleasi performante pretul platit este mult mai mare,din pacate,si nu sunt f multi care stiu sa produca astfel de difuri.Dar au si alte avantaje in afara de un sunet bun.Atat timp cat comparati difuri pro cu boxe de-a gata de fabrica de 300E si difuri low entry de pe la visaton & altii,aici va dau dreptate.Adevarul e ca fiecare face ce vrea,doar e democratie,nu-ti impune nimeni nimic.De-aia s-a ajuns unde s-a ajuns.Nu mai exista niste standarde,legi ,fiecare face ce-l taie capul...DAR boxele hi-fi sunt mai bune :director: :smt027 :weedman:,il am sustinator pe Vasile,banu' va mananca :smt033

Link spre comentariu

i-a Intervision , am auzit doar front-urile din cele care ai dat tu link si sunau frumos , mult mai bine ca sony :d :weedman:

Ok..deci sony scot din lista. :weedman:

CPX vrei sa inlocuiesti niste boxe sony cu niste boxe la fel de proaste... dai banii de pomana oricare ai alege din cele 3

Ce sugerezi sa fac?Mai astept sfaturi.Multumesc mult. :smt001
Link spre comentariu
Vizitator tr1ppo

Sony am si eu si scot 30 w le folosesc pe post de sateliti si bag in ele cat poate duce un tda7294 si nu au nimic , cuprind o frecventa destul de buna pe joase pt o cutie asa de mica sunt ok multi comenteaza pe seama lor dar nici macar nu le au atins dar de auzit... material fonoabsorbant au din fabrica si daca ai pune filtru pe ele ai taia din anumite frecvente sau le ai face sa se auda numai pe bass si inalte altceva nu obtii cu difuzoarele cu care e dotata incintaDifuzorelul ala galben e de banda larga si e destul de bun si nu cred ca gasiti voi la kon electronic sau bazar un difuzor mai bun la diametrul ala Iar despre tweeter e destul de bun fata de astea care le gasesti pe piata in bazar sau kon ... la cat e el de mic reda destul de bine Si daca ati calcula bine ati vedea ca pretul de 290 ron nu e mult caci cu bani ashtia nu vad ce difuzoare ti ai lua tu mai bune plus materialul, timpul pierdut lucrand la ele ai iesi peste 290 ron .. reproducand dimensiunile boxei Cu alte cuvinte is destul de bune iar carticica de la ele spune destul de clar ca is boxe de raft nu hi fi sau alte treburi

Link spre comentariu

Mie imi plac difurile pro chiar si la puteri mici.Adevarul este ca nu tot timpul am nevoie de spl, mai ale pe muzica asta contemporana, care la cat de comprimata e la 30 W pe wn-uri nici macar nu te auzi, dar cand pui cate-o inregistrare mai rasarita, dinaia facuta dupa un vinyl de acum vre-o 20 de ani, si stai si vezi ca invartesti de bunton si dau gain si din placa de sunet si inca ramai uimit ca faci diferenta dintre artist cand vorbeste incet si cand TIPA e alta senzatie ( dja tine de dinamica si de calitatea inregistrarilor ),si nu ti se pare ca inaltele is prea multe ( semnal de distorsiuni ), spre deosebire de 99.9% din inregistrarile din prezent, unde chiar daca tipa, chiar daca sopteste se aude la fel de tare.Acuma, sincer sa fiu cand am scris mai sus ca difurirle pro is cele mai tari am scris-o ma in gluma, dar mie tot mi se pare ca sunt peste cele hi-fi.Propun sa revenim la topic, sau daca chiar este nevoie o sa mut posturile "mai deplasate" si o sa fac un topic intitulat audiofilie :smt033 Si ca sa fiu ontopic:

Sony am si eu si scot 30 w

Pentru a cata oare sa spun ca boxele nu scot W ? Ele scot dB ( deciBelli )...Chiar trebuie sa fac un "review" despre niveulul sonor si ce inseamna Bell, la ce se foloseste ? Si ce inseamna W, ce inseamna ei pt boxe etc ?Daca chiar asta vreti sa stiti ca nu am timp...cel mai sigur luati in mana o carte de fizica ce contine un capitol intitulat acustica si studiati!!! :smt021 Sa revenim: daca difuzorul e de banda larga atunci de ce mai are nevoie si de tweeter ?Ca sa-ti dau dreptate intr-o anumita privinta iti reamintesc ceea ce spunea vtp: "Nu exista boxa buna sau proasta, cu doar potrivita sau nu pentru aplicatie" ( perfect valabil si pt difuzor ).Asadar, daca va cumparati ceva si va convine laudati-va, daca nu va convine plangeti-va. Dar aveti grija ca ceea ce spuneti este 100% subiectiv, asadar nu detineti adevarul absolut si sa nu va mirati daca cineva va contrazice cu niste argumente care voua vi se par aiurea.Concluzie: Let the music play :smt020Concluzie (2): Faceti comparati pe inregistrari de calitate, nu pe mp3-uri sau formate cu pierderi. Daca lef aceti pe cd-uri masterizate bine atunci este mult mai bine. Daca va limitati la calculator formatul sa fie macar flac ( wav ar fi excelent, cu toate ca diferentele dintre cele 2 sunt foarte mici, in foarte multe cazuri chiar insesizabile ).
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări