Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Boxe SONY o mare pacaleala. Ce pot sa mai fac.

Vizitator ionut musat

Postări Recomandate

Multumesc pentru pareri, dar m-am resemnat si am vandut boxele.

Defapt scopul acestui post nu a fost pierderea mea de $$ si am vrut sa stie si altii sa nu cada in plasa in care am cazut eu.

SFAT pentru cei care vor boxe mai bine le construiti voi cu mana voastra si se vor auzi mult mai bine decat tot ceea ce exsista la ora actuala la noi pe piata.

Eu nu consider ca ai luat plasa da daca tu asa crei e altceva si spun asta pt. ca detin si eu niste boxe tot Sony modelul Asta si nu m-au dezamagit ba chiar imi plac cum se aud , singurul lucru care m-a enervat e ca is colate si le-am avut odata la un show in aer liber unde le-a batut soarele nitzel ceea ce a facut sa umfle colantul de pe ele si sa facut valuri pe una din boxe . Amplificatorul cu care am dat in ele e facut cu STK4048" 2x150W " si l-am forjat as putea spune in limitele suportate de boxe aprox100 100 si ceva

Poate e de vina amplificatorul care il folosesti in cazul tau

SFATul care il dai nu cred ca e tocmai bun .Nu cred ca cineva care e la prima tentativa de a face o boxa ar mai si reusi sa scoata un sunet bun din ele plus ca designul e greu de obtinut in regim DIY

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 112
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radue

16

• CBI

15

• Ciprian Alexandrescu

12

• adircf

6

Top autori în acest subiect

sosoi daca tie nu iti place DIY nu mai zii ca nu poti sa faci boxe mai bune si mai aratoase ca alea ............. si in legatura cu sunetul produs de ele iar nu incerca sa ne explici ca e bun , daca tu numa alea si alte Pocnitori de genu ai auzit pana acum si ti se pare ca suna bine, ehhh mergi si asculta la cineva boxe calumea DiY , nu jucarele dinastea cum ai tu

la pretul care il au "Sony" astea , 60% e "brand" restu performante , in banii aia imi fac 2 cutii la un tamplar si pun difuri & filtre bune si o sa sune cat 4 dinastea cum ai tu

Link spre comentariu

sosoi daca tie nu iti place DIY nu mai zii ca nu poti sa faci boxe mai bune si mai aratoase ca alea

Dr4g0n nu stiu cum ai ajuns la concluzia asta da te cam inseli. Chiar imi place si am un Woofer facut 100% cu fortze proprii (dif.. C18-650EL) + altele auto dar eu zic ca itzi trebuie cateva scule sau cum ai zis mergi la un tamplar si faci cutia , daca mai si cumperi filtrele gata facute + difuri bine cum zici tu cred ca sari cu 60% cum zici tu de pretul "pocnitorilor"

la pretul care il au "Sony" astea , 60% e "brand" restu performante , in banii aia imi fac 2 cutii la un tamplar si pun difuri & filtre bune si o sa sune cat 4 dinastea cum ai tu

Nu vreau sa te contrazic ,poate asa o fi da boxele alea "Sony" nu suna ci cânt?.

Hai sa nu mai tragem concluzii pripite si sa nu mai fim asa rai

Link spre comentariu

hai sa iti zic asa :) la 600ron cat costa 2 boxe Sony dinastea , imi fac urmatoarea combinatie PA-800K + pct 300 difurile ma costa 432 RON si de restul imi fac filtre si cutii :d si bag mana in foc, ca o sa "cante" mai bine ca alea SONY :weedman:

Link spre comentariu

hai sa iti zic asa :) la 600ron cat costa 2 boxe Sony dinastea , imi fac urmatoarea combinatie PA-800K + pct 300 difurile ma costa 432 RON si de restul imi fac filtre si cutii :d si bag mana in foc, ca o sa "cante" mai bine ca alea SONY :weedman:

Cu siguranta ca o sa iasa altceva,nici nu se pot face comparatii,dar crede-ma ca nu le faci cu 600 ron ,nici daca le faci din 'resturi' de prin casa.Manopera nu se ia in considerare.
Link spre comentariu

Cu siguranta ca o sa iasa altceva,nici nu se pot face comparatii,dar crede-ma ca nu le faci cu 600 ron ,nici daca le faci din 'resturi' de prin casa.Manopera nu se ia in considerare.

deci sa zic asa : pt filtre nu dau bani decat pe condensatori si rezistente , bobinele le fac singur(am sarma) , cutiile ma costa Maxim 50 RON din pal melaminat cu gauri gata date , numa pun vatelina in ele , tuburile de BR ,panourile cu conectori(20 ron), filtrele si difurile , deci nu cred ca intra in discutie cine stie ce manopera :d in cateva ore is gata boxele cu tot cu filtrele facute de mine . Chiar daca depasesc putin 6mil am boxe mult mai bune ca alea Sony pe care dau 6 mil si au performante de 3 mil :d p.S pot sa pun si firma pe ele si chiar Sony daca e asa :weedman: dar ar fii pacat sa stric imaginea difurilor P.Audio cu acea marca :d
Link spre comentariu

Boxele alea ca si perfornamta valoreaza doar 1.5 milioane.Vtp spunea ceva asemanator: o boxa cand iesi de pe usa magazinului valoareaza doar jumate din cat ai dat pe ea si calitativ doar un sfert.

Link spre comentariu

Boxele alea ca si perfornamta valoreaza doar 1.5 milioane.Vtp spunea ceva asemanator: o boxa cand iesi de pe usa magazinului valoareaza doar jumate din cat ai dat pe ea si calitativ doar un sfert.

dar vezi tu ..... lumea nu intelege , marketing , adaos comercial , tva , taxe si ce se mai pune la pretul ei de fabrica :d
Link spre comentariu

Eu nu va mai inteleg.Vorbim de boxe Hi-end sau Hi-fi ? Boxele "pocnitorile" alea sant din gama Hi-fi ,ce atzi vrea sa faca aceste boxe? sa sa rupa geamurile vecinilor? sa facetzi o super nunta cu ele? Eu zic ca sant deajuns pt. un apartament ,living .

imi fac urmatoarea combinatie PA-800K + pct 300 difurile ma costa 432 RON si de restul imi fac filtre si cutii

Cu difuzoarele alea nu cred ca ai sa faci tu ceva Hi-fi oricat te-ai stardui eventual ti-ar iesi niste boxe cu care sa faci showuri la majorate .... unde aia habar nu au ce inseamna HI-FI

cutiile ma costa Maxim 50 RON din pal melaminat cu gauri gata date

25RON bucata cu tot cu material cu tot cu manopera nu cred ca se poate. Tu nici nu stii ce cutie si cat material itzi intra in acele boxe si deja cunosti pretul

Cutii din PAL melaminat si finisajul sa fie melamina cred ca ar arata groaznic.Acele boxe ar trebui tinute undeva dupa perdele pe sub pat eu mai stiu unde ca sa nu zgarie retina celor care mai apar pe la tine.

In concluzie nu cred ca poti sa faci boxe care sa cante si sa arate mai bine decat boxele Sony existente la noi pe piatza !!!

Link spre comentariu

Sosoi citeste pe aici sa vezi ce difuzor e PA800K si dupaia zii ca nu e HI-FI si in legatura cu finisajul cu pal melaminat le fac sa arate mai bine ca alea ale tale care sunt din pal si cu o folie de rahat pe ele care se duce dupa ce au stat la soare cateva ore ........ problema cu, cutiile sta in felul urmator , eu ma duc la oamenii pe care ii cunosc si lucreaza la mobila le dau 50 ron si imi fac 2 cutii stas.. ala e ciubucul lor , aaaa si sa nu iti zic ca , cutiile ies mai mici ca alea de la sony

Link spre comentariu

@sosoi sa nu mai vad posturi unul dupa altul ! E de ajuns un singur post, iar in cazul in care vrei sa mai adaugi ceva exista un buton numit modifiare/edit.PA800K si PCT300 sunt difuzoare hi-fi. Iarasi ajungem la discutia pro vs hi-fi ?Daca vrei raspunsuri sa stiti ca pro e mai bun :smt019

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Scriu si eu aici.Vreau a-mi iau boxe tip coloana de minim 90 cm inaltime sa inlocuiesc niste boxe sony care nu fac fata la mai mult de 50 W :smt010 (incepe sa sune rau sifuzorul de bass).As vrea ceva de minim 90 cm inaltime.Nu ma intereseaza sa aiba prea mult bass,dar mediile si inaltele vreau sa fie curate fara baraieli..sa se auda vocea bine.Mentionez ca nu am timp sa le fac..am deja un woofer in lucru si alte proiecte.Ce ziceti sa aleg intre dintre astea:

Sony 450H

Intervision Sp1201r (http://www.intervision.ro/produse.php)

Kon J615(http://www.telecomenzi.ro/index.php?off ... y&pid=2120)

Marca Necunoscuta(Posted Image)

Daca aveti si alte sugestii in maxim 300 ron le ascult.Ma

intereseaza mult si aspectul..vreau doar negre sau in culoarea mobilei.

Link spre comentariu
  • Administratori

CPX vrei sa inlocuiesti niste boxe sony cu niste boxe la fel de proaste... dai banii de pomana oricare ai alege din cele 3

Daca vrei raspunsuri sa stiti ca pro e mai bun :smt019

La ce sunt mai bune ? unii vor sa asculte probabil si muzica nu numai galalgie :smt016
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări