Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Boxe SONY o mare pacaleala. Ce pot sa mai fac.

Vizitator ionut musat

Postări Recomandate

Culmea e ca un amic de-al meu si-a luat recent de la BOS parca...de pe Maica Domnului oricum, o chinezarie de tweeter noname, cu sasiul din aluminiu integral, foarte masiv, aparent bine lucrat; m-a speriat cand l-am vazut, credeam ca a dat o avere pe el. Nu stiu cum se aude...

Ma abtin sa spun cum se aude, sunt baiat finutz! Oricum, a dat mult!In schimb tzipa tare!Si nu a luat de pa Maica Domnului, nu-i frumos! A luat din Silicon Valley! :snakeman:
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 112
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radue

16

• CBI

15

• Ciprian Alexandrescu

12

• adircf

6

Top autori în acest subiect

Parerea mea este sa nu faci o tragedie . Este adevarat ca in momentul cind cumparam sintem entuziasmati de aspect, brend , emotii ,etc. Dupa o saptamina incepem sa le vedem defectele. Daca analizam in problema de pret , un Wofeer cu sasiu de aluminiu compensat termic ,gaura de egalizare,membrana gofrata si fs<30Hz costa mai mult decit boxele tale ; te asteptai la mai mult doar pentru ca pe ele scrie "Sonny"? Sa nu uitam ca in momentul cind cumparam un brand extins pe tot globul , minim 30% platim titlul brandului ;asta nu inseamna ca recomand sa cumparam branduri necunoscute ;brandurile cunoscute au totusi calcule in spatele proiectului chiar daca se merge pe proiecte ieftine si realizabile in companii multinationale . Apropo, unde sint ansamblate ? Au macar filtre ?

Link spre comentariu

schimba filtrele cu ceva de calitate, pune cea de protectie la semnal prea mare (cu varistor, termistor, gasesti scheme) si da muzica in ele fara jena... ce naiba, le-ai luat degeaba? foloseste-le ! :partyman: se ard? pune la loc ce aveau inainte si fugi la garantie !

Link spre comentariu
schimba filtrele cu ceva de calitate, pune cea de protectie la semnal prea mare (cu varistor, termistor, gasesti scheme) si da muzica in ele fara jena... ce naiba, le-ai luat degeaba? foloseste-le ! :partyman: se ard? pune la loc ce aveau inainte si fugi la garantie !

De unde sa stie el ce filtre noi sa faca ? De unde sti ca se va auzi mai bine ?

eu zic sa incerci un mic ,,tuning'':filtre decente,captuseste peretii cu material fonoabsorbant eventual schimba si tweeter-ul cu ceva mai bun....parerea mea.[/quotee]

La fel te intreb si pe tine: sti tu cumva ce caracteristici au filtrele din acele boxe ? Sti ce caracteristici au si cum se comporta difuzoarele astfel incat sa concepi un filtru mai bun ? Si daca schimba inalta de ce nu ar schimba si difuzorul de bas ? Si daca stam sa ne gandim mai bine de ce nu si-ar face alte boxe ?

Acum serios vorbind, de ce dati sfaturi daca habar nu aveti nimic ?

:axe:

Link spre comentariu

Discutiile nu-si mai au rostul de mai la inceput. :rolleyes:

Acum ,serios,cunoscand boxele,cat si pe cele de podea,pe '3cai',ai cateva solutii:cutia si diful de bas le lasi,ca asta e,ma crezi pe cuvant :tonqe: .Tw e pus la misto acolo,ala trebe sa zboare.Un SAL dtf12 sau DTF801 merg de minune,si is f. ieftine.Filtre nu prea ai ce sa pui basul nu urca si mai rau ii faci.Ramane doar pe tw sa pui un cond,dar ceva mai micut,max 4uf si un lpad,daca suna prea tare.Daca nu au nici un fel de fono ,ar merge un strat subtire de minet pe toti peretii,ii mai dispare ecoul si media platicata.Daca erau BR,le lasai asa,ca pierdeai tot basul SONY.Urmartorul pas ,guess :smt003

Link spre comentariu

Incercarea moarte n-are! Daca tot le-a desfacut, de ce sa nu le faca asa cum i-ar place lui sa fi fost ?? Si daca ii ies bine, o sa se poata lauda la toti colegii cu super-boxele lui sony customizate !! Si daca nu ii ies, le pune la loc si scapa de ele !Daca dadea suta aia de euro pe unele no-name dar care se auzeau mai bine, probabil ne-ar fi explicat ce mare afacere a facut! Si apoi tot forumu' il contrazicea, ca "trebuia sa isi faca el singur niste boxe" si ii ieseau si mai bine! NU-I ASA ??Mereu or sa se gaseasca "expertzii lu' peshte" sa spuna ce bine stiu ei ce le place la altii, si ce prosti sunt toti ceilalti! Pai, bah! daca suntem asa experti, de ce nu gasim solutii utile , huh?? Cu ce il incalzeste pe om sa stie de la voi ca sunt boxele proaste si de ce sa le lase asa? Acum macar omu' stie sa nu isi mai ia incinte sony! Si nu e totul pierdut! Poate incearca sa isi faca un bi-aming pentru ele si sa le faca sa sune mai aproape de gustul lui ! Sau sa le filtreze pentru mid-bas si inalte, si sa isi faca un subwoofer separat! Sau sa isi faca niste vtp pt basi, si sa le pastreze ca sateliti !De ce e mai simplu sa dam cu kkt in cineva care solicita ajutor, cand putem sa ii oferim solutii???

Link spre comentariu

Asa ceva a cumparat un amic, mare fan Sony, acum vreo 5 ani, cu 100 de dolari perechea. Si ca sa fie tacimul complect, a luat 3 perechi ca sa le puna pe un amplif (tot Sony), cu Dolby Prologic. Erau identice, dar cu fata cenusie si plasa neagra. Observ insa ca puterea a mai crescut, cele de acum citiva ani aveau 100W. :smt003 Cred ca cea mai simpla imbunatatire ar fi sa le bagi un material textil inauntru si sa le etansezi bine. Obtii niste boxe bune ptr un tv lcd sau chiar unul clasic, mai ales ca au si capcana magnetica.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator ionut musat

Multumesc pentru pareri, dar m-am resemnat si am vandut boxele.Defapt scopul acestui post nu a fost pierderea mea de $$ si am vrut sa stie si altii sa nu cada in plasa in care am cazut eu.SFAT pentru cei care vor boxe mai bine le construiti voi cu mana voastra si se vor auzi mult mai bine decat tot ceea ce exsista la ora actuala la noi pe piata.

Link spre comentariu

SFAT pentru cei care vor boxe mai bine le construiti voi cu mana voastra si se vor auzi mult mai bine decat tot ceea ce exsista la ora actuala la noi pe piata.

Corect, pentru cine are timpul si mijloacele necesare...si mult talent la finisaj...Pentru cine nu, recomandare-Magnat Monitor 880-sunt absolut uluitoare pt. standfloor-uri...si pot sa spun ca am ascultat "boxe de boxe"(Tannoy Sensis, Whaferdale Diamond, Monitor Audio Bronze Reference...dar Magnat-urile m-au dat pe spate, la numai 620 lei perechea, scuipa in ochi orice sony sau alta cutie cu difuzoare..."vinovat" cred ca e intrefierul cu lichid magnetic, si materialul membranei(necunoscut si neidentificabil-probabil matase+pasta de celuloza), in plus NU sunt made in ceaina, ci Made in Germany. :rock:
Link spre comentariu

Hai ca ne-ai omorat :smt003 .Mai lasa-ne cu cotetzele alea.Vezi ca faci si niste confuzii.Una e sa-ti placa si sa fii fericit,dar apoi sa le bagi cu altele in 'gramada' care sunt cu cateva clase bune peste ele este inconstienta .Magnatu' este pielea .... in clasa entry.Made in Ge :toimonster:

Sunt doar o alegere mai inspirata fata de cele din marketuri si doar atat.

tweeter with 1? high quality cloth dome ca mai jos cu cateva randuri

tweeter with ultra light mylardome

revised woofer / midrange with specially coated light and stiff cellulose cone

materialele alea neidentificabile.Dupa cum arata woferul,si pipaindu-l,e polipropilena mesterita toata ziua.

LA banii aia nu cred ca o sa apara in curand 'scapari' ale producatorilor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări