Neagu Raul Postat August 24, 2021 Autor Partajează Postat August 24, 2021 (editat) Deci E0503M ar trebui să aibă următoarele specificații: Piese noi care încă se fabrică Poate avea integrate dar doar pentru părțile importante sursă de tensiune lineară Bandă de 120MHz Ieșire de la 1uV la 5V Modulare în frecvență și amplitudine (și externă) Vobulație Markeri Afișare 6 cifre Trebuie să mențină selectorul de game și nivel precum și opțiunea de a schimba frecvența brut și fin (nu neapărat prin potențiometre/cv, pot fi și printr-un encoder rotativ). Ideea este ca la exterior să arate similar. Carcasă de aluminiu Momentan atât am în cap dar mai completez mâine dacă e cazul! Editat August 24, 2021 de Neagu Raul Link spre comentariu
Neagu Raul Postat August 24, 2021 Autor Partajează Postat August 24, 2021 (editat) După cum am citit și eu, osciloscoapele de la Keysight au circuitul atenuator din relee mici pentru modelele de câteva sute de MHz, cam aia ne-ar trebui și nouă pentru atenuator Un video destul de bun Editat August 24, 2021 de Neagu Raul Link spre comentariu
Neagu Raul Postat August 24, 2021 Autor Partajează Postat August 24, 2021 Momentan am cash 600~800lei, dar poate pana terminam teoretic mai vând câte ceva... Pentru ecran avem sa folosim 7 segmente pentru ca așa a fost proiectat și E0503. Cu siguranță nu știu cine se mai bagă in proiect... Link spre comentariu
Marele Savant Postat August 24, 2021 Partajează Postat August 24, 2021 Parca tema era reluarea fabricarii in serie a lui E0503, nu a unui generator de rf oarecare! oricum, o sa va treaca repede! Link spre comentariu
Neagu Raul Postat August 24, 2021 Autor Partajează Postat August 24, 2021 E0503M (versiunea analogică) am să îl reconstruiesc eu cu piese noi cum am spus la început, acesta digital va merge in paralel La final ambele au sa treaca pe la diferiți forumiști pentru teste! Link spre comentariu
KISS Postat August 25, 2021 Partajează Postat August 25, 2021 Sunt aproape convins ca vor fi umiliti cei de la Rohde und Schwarz.... Link spre comentariu
Neagu Raul Postat August 25, 2021 Autor Partajează Postat August 25, 2021 Acum 6 ore, KISS a spus: Sunt aproape convins ca vor fi umiliti cei de la Rohde und Schwarz.... Puteam sa jur ca nu putea fi un topic cu aparate si sa nu fiți dumneavoastră Oricum, dacă tot sunteți pe aici, ați avea ceva de adăugat pentru generator? O idee, ceva? Link spre comentariu
Neagu Raul Postat August 25, 2021 Autor Partajează Postat August 25, 2021 Ok, eu am o anumită idee dar nu știu dacă ar fi bună Să folosim un FPGA xilinx (sau altera) care să facă calculele principale iar pentru ADC-uri un Analog Devices AD5790 Eu am deja o placă de dezvoltare de la xilinx (Arty s7-50) dar nu prea am folosit-o pentru că nu am avut la ce Putem să încercăm să facem un cod de test, pun ce ADC-uri mai am eu pe aici și să vedem un rezultat (proof of concept) Link spre comentariu
Neagu Raul Postat August 25, 2021 Autor Partajează Postat August 25, 2021 Acum 22 minute, yo8tot a spus: AD5790 costa cata tot bugetul Si oricum e prea lent pentru asta. Generatoarele chinezesti folosesc un FPGA dar pe post de DAC au o retea R2R, de 14 biti de obicei. Solutia asta nu e rea deloc. Altele sunt problemele lor, nu DAC-ul. Bine ... se opresc pe la 60MHz. Și atunci dumneavoastră ce propuneți? Link spre comentariu
franzm Postat August 25, 2021 Partajează Postat August 25, 2021 Acum 2 ore, yo8tot a spus: Nu conteaza daca o sa iasa sau nu aparatul cat timp discutiile tehnice sunt de calitate. Si daca tragem linie si adunam, o sa se vada de ce aparatele din productie industriala au pretul pe care îl au. Marmelada de capsuni a iesit excelenta, multzam de întrebare ;-) Link spre comentariu
Neagu Raul Postat August 25, 2021 Autor Partajează Postat August 25, 2021 Acum 17 minute, franzm a spus: Si daca tragem linie si adunam, o sa se vada de ce aparatele din productie industriala au pretul pe care îl au. Nu văd ce e rău in asta... Link spre comentariu
Mircea Postat August 25, 2021 Partajează Postat August 25, 2021 Nu zice nimeni ca e rau, ci ca producerea (nu numai productia) unui astfel de aparat nu e ceva care trebuie tratat cu prea multa usurinta. D-aia, inainte de a incepe un proiect, verifici daca exista capabilitatea tehnica si banii. Link spre comentariu
Marele Savant Postat August 25, 2021 Partajează Postat August 25, 2021 Acum 3 ore, yo8tot a spus: Nu conteaza daca o sa iasa sau nu aparatul cat timp discutiile tehnice sunt de calitate. Topicurile cu debit mare despre retete de marmelada, cazane cu 4 roti, amintiri din copilarie si altele o sa existe in continuare, stati linistit. Stau extrem de linistit, ce va face sa credeti contrariul?? ideea era ca s-a renuntat rapid la ideea plina de entuziasm de a reproduce si fabrica in serie E0503, deja discutia este pe alte plaiuri. Foarte util ar fi daca cel care a facut propunerea, ne-ar mai spune si ce experienta are in domeniu, realizari, lucrari sau articole publicate, eventuala experienta in productia de echipamente electronice. Si mai ales, ce virsta are!!! Altfel, e vax albina, sint pline forumurile de cei care s-au trezit dimineata cu o idee si ar vrea sa le-o realizeze altii! E0503 are o complexitate suficient de mare incit la proiectarea si realizarea lui sa fi lucrat un colectiv numeros, cu foarte, foarte multi ani de carte! iar aluzia la topicurile de un anumit gen este cel putin deplasata, m-am oferit sa ajut daca este nevoie, dar dupa ce se trece de faza de vorbit discutii! In fine, face cineva un pariu, dar serios, incheiat in fata notarului ca nu se va alege nimic din ideea reproducerii si vinzarii acestui produs??? Link spre comentariu
mac01 Postat August 25, 2021 Partajează Postat August 25, 2021 (editat) Reconstructia acelui aparat te duce usor la o mie de euro...cel putin...daca nu la doua! Trebuie componente de calitate intr-un generator...nu te poti juca cu piese cumparate de pe alibaba si cei 50 de hoti. 500-1000 de lei sunt bani de seminte...sa mai rontai cand mai lipesti cate o piesa sau mai dai o gaura in cutie. Nu se poate reproduce acel aparat in regim dy.....ii dau dreptate @Marele Savant O sa va treaca repede cand adunati banii pe hartie....sa vedeti numai cat costa realizarea acelui comutator. De partea de RF nici nu mai vorbim...sa vezi acolo costuri! Nu degeaba aparatele au costat si costa bani multi! Nu vreau sa va debusolez...e bine ca sunteti optimisti...asa ca va urez spor la treaba! Editat August 25, 2021 de mac01 Link spre comentariu
Marele Savant Postat August 25, 2021 Partajează Postat August 25, 2021 Desigur. Componentele trebuiesc cumparate de la cei care le cumpara de pe alibaba, le plimba prin alte citeva firme si le revind cu adaos de 1000%! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum