Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator home made 5.1

Postări Recomandate

salut vreau sa-mi fac un amplificator 5.1 dar problema este ca am un traf de 2 x 30v ac adica vreo 42v dc ce integrate sa folosesc eu ma gandeam la TDA 7295 pt sateliti si central iar pt subwoofer in punte 2 module de la elprod de 100w ca se cam potriveste cu alimentarea dar problema este daca rezista TDA 7295 la 42 v dc ca ar veni 84 v iar in datasheet-ul lui scrie 80v ar merge eu cred ca e pe limita daca nu ar merge ce alceva miati recomanda dar sa fie si ieftin si bun cu alimentarea asta "de cacat " pe care o am si inca ceva cam cat amperaj consuma configuratia asta a mea eu am dispus pe traf vreo 10 15 A pe secundar ar ajunge va rog ajutatima si pe mine

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Cu ceva timp in urma am realizat un amplificator 5.1 pentru cineva cu STK 402-950.Contine 5 amplificatoare....5X 45W max.Eu cred ca e suficient pentru un home cinema la bloc.Mai jos ai pdf-ul.Pretul unui integrat ajunge cam 55lei la telezimex....cod: 5855596 Pentru subwoofer poti folosi un modul de la elprod.Parerea mea este ca asta e cel mai simplu mod de a face un amp 5.1

Link spre comentariu

Iti apreciez tare mult munca "felixx" tiam vazut lucrarile tale dar nu prea mas arunca intrun proiect cu stk ca pi se par naspa foarte suparaciase intrun fel este bine ca pot alimenta la tensiunea care o am dar sunt sensibile totusi as vrea sa merg pe alte variante pe niste integrate lm-uri tda-uri sau altele ce stiti voi mai bine ce ati mai incercat astept sfaturi MULTUMESC MULT

Link spre comentariu

Bogdane!STK-urile din generatia asta nu sunt deloc sensibile.Chiar astea se folosesc in receivere din comert...de ex. Yamaha.Mai mult de atit nu cred ca ai nevoie.Lucrul cu ele este destul de usor,mai ales ca ai o singura capsula.La lucrul cu LM si TDA o sa ai mai multe chestii de pus la punct.Poti alege insa ceva cu componente si mai putine...LM3875...5 bucati.Ai aici pdf-ul:

Link spre comentariu
Vizitator Robin_SA

foloseste ce ti-a recomandat felixx. e simplu si eficient.Iti mai pot recomada 5xLM3886.Eu folosesc 2xLM3886 si deja e prea mult pentru un apartament cu boxe adecvate.Spor la treaba!

Link spre comentariu

Pentru filtrele active daca folosesc 5 bucati de filtre active din schema? Am calculatorul de la esp daca ati observat schema este tot de la esp doar ca am sters partea de low de la ce frecventa sa le fac sa taie ca eu am o placa creative Sound Blaster Audigy iar acolo am setarile de la subwoofer si are frecventa de taiere intre 10 si 200 de Hz asta inseamna ca eu tre sa tai de la 200 de Hz pentru sateliti orcum am sa folosesc filtre pasive dupa esirea de la amplificatoare pentru 2 cai pe sateliti Amplificatorul am sal fac cel recomandat de felix cu stk si inca ceva eu am vazut in datasheet ca are alimentarea de +/- 40V eu am vreo +/- 42Veste vreo problema cu cei 2V in plus ADICA 4V ? poate sa se arda ?si ca radiator decare sa folosesc ? cat de mare sa fie?

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...

Felixx, in locul tau nu mi-as pierde timpul cu rahaturi de integrate 5.1...Timpul tau e prea pretios pt. asa ceva, nu te supara...am vazut monoblocurile alea...si open-baffle-urile... :prayer: jucarele cu integrate poate sa faca si Gigel, pushtiul de 14 ani, dar alea...cativa pe tot globul...Daca se poate :snakeman: ai cumva o schema pt. un amplif stereo clasa A cu tranzistori MOS-FET care sa NU scoata mai mult de 5-6W?Cat mai fidel, vreau sa-l construiesc si sa-l compar cu cele pe tuburi, pe care le-am facut...sunt innebunit dupa clasa A... :supz: multumesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări