Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Curatare scris de pe plexiglas

Livs

Postări Recomandate

Buna,

Am un ecran din plexiglas ce provide de la fata unui tuner, cu scris pe el.

O sa-l folosesc pentru a pune un oled in spate, si ma incurca.

Cum elimin?

E suficient o polisare?

Multumesc

ecran.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Livs

6

• icar

2

• Stefan

1

• Dxxx

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Daca ajungi la polishare trebuie sa ai tehnologie mergand pana la rezultat aproape perfect... similar cu finisarea originala ca perfectiune a suprafetei.

Experienta mea imi spune ca sa-ceva este extrem de dificil.

Ca alternativa mai simpla este orice metoda care nu ataca finisarea originala a suprafetei, in mod particular solventi care sa nu atace substratul, dar sa dizolve vopseaua.

Evident ca mai intai trebuie testat (microtest, pe o muchie) incat sa fii sigur ca nu va ataca si plasticul.

O varianta buna, care nu ataca plasticul este lichidul de frana auto. Daca vopseaua este sensibila poate sa mearga si cu alcool etilic sau izopropilic.

Solventii de vopsea sunt mult mai agresivi, posibil sa mearga cei tip 509 (cu molecule mai lungi). Solventul tip nitro este la capatul opus, adica ataca cam orice vopsea, dar are mari sanse sa atace si plasticul.

Link spre comentariu

Eu am polisat cupole din plastic, cu zgarieturi destul de progunde.

Se foloseste un set de pile de unghii. Se incepe cu cea mai abraziva, numarul 3 sau 4, depinde de set, si se termina cu cea mai fina, nr. 1. Apoi, plasticul se cufunda in Future, se lasa la scurs, apoi la uscat. Rezultatele sunt exceptionale.

Link spre comentariu

Practic, oricum trebuie sa fac o polisare, ca ecranul e un pic zgiriat. 

De asta as fi vrut sa scor scrisul inainte, sa nu "intineze". 

De fapt, cum se imprima scrisul? Termic?

Editat de Livs
Link spre comentariu

Scrisul nu este pe spatele plexicului? Cel putin eu asa am intalnit la unele aparate mai vechi, era special facut asa pentru a nu strica aspecul lucios al suprafetei si pentru rezistenta.

Link spre comentariu

Cu ce granulație ai șlefuit? Pe vremuri am polishat farurile unei masini folosind la penultima mana șmirghel de 2000 - știu ca se găsește și mai fin - iar ultima mana, la care am muncit cel mai mult, cu pasta de dinți Super Cristal. Rezultatul a fost excelent. 

Link spre comentariu

Am folosit un kit de la Quixx, ca l-am avut in casa. In kit este un smirghel care pare a fi fin, poate e de 2000.

Gresala pe care am facut-o este ca m-am apucat si pe interior, si nu pre e loc.

O sa reaiau procesul.

Link spre comentariu

Future este o solutie pentru regerat linoleum. Facuta in America si, sub aceasta denumire, se gaseste doar acolo. In Europa se gaseste sub diferite denumiri, Klear, de exemplu, dar nu au aceeasi calitate precum Future.

http://www.swannysmodels.com/TheCompleteFuture.html

Atentie la polisat plasticul cu masina. O turatie putin peste valoarea optima, va topi suprafata plasticului, cu consecinte dezastruoase. Incercati solutia propusa de mine. Nu am dat gres niciodata. Pile pentru unghii, se gasesc la magazinele de cosmetice.

Editat de icar
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări