Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfat achizitionare aparat de masura pentru hobby

RazviTm

Postări Recomandate

Bun UT-60E , am avut asa ceva , dupa vreun an de folosire ( mai mult pastrare ) , l-am cedat altcuiva , l-am revazut dupa vreun an ( multimetrul ) , nu l-am mai recunoscut , dar masura la fel de bine ... de obicei pretul cam arata unde se claseaza multimetrul ... acum nu e acelasi lucru sa faci 20 de masuratori pe luna sau 200 pe zi ... UT-ul merge folosit cu precautie si in zona profesionala medie ... masuratori curente in electronica .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 48
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru3160

7

• lorin

7

• bogdan_george17

4

• gauss

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Mi se pare corect : mai multe aparate de masura - mai multe sanse sa nu sti care e marimea masurata apropiata de cea adevarata ...(din legile lui Murphy)

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspuns!

Cautand aseara in disperare, am dat peste review`ul asta si am ramas placut impresionat de unit-UT90A, numai ca omul nu face testul si pe AC, iar cineva mi-a zis ca aparatele fara true rms pe AC o iau razna...voi ce ziceti, ce ma sfatuiti pana la urma sa iau pentru ca am vazut ca 90A`ul din review este un aparat destul de bun la banii lui.

Link spre comentariu

Mai bine cautai fisa tehnica a aparatului si vedeai ce-ti spune ... un aparat cu True RMS e destul de scump , daca-ti permiti ( material vorbind ) e bun ... de obicei aceasta facilitate e prezenta la aparatele de o anumita calitate ...

Link spre comentariu

Inteleg...tocmai de asta voiam sa stiu daca se merita diferenta de la 90A la 60E pentru ca si 60E tot de o calitate medie este, si nu stiu cat de bine foloseste acel true rms.Asa poate are cineva 90A`ul si ma poate ajuta.

Link spre comentariu

Se poate face treaba si cu un aparat mai modest! Depinde acum ce vrei sa lucrezi cu el.Pentru hoby poti folosi fara probleme un aparat din seria UT.Uitate pe forum si ai sa vezi ca sunt oameni cu nivel ridicat de pregatire care folosesc aparate obisnuite daca pot spune asa.

Link spre comentariu

Ia-ti UT 60 , e mult mai robust , are autoscalare , nu trebuie sa manevrezi mereu comutatorul central , care are o viata finita ( nu e Fluke , desi au inceput si acestia sa faca glume , mai ales la cele fabricate in China ) , masoara ceva frecventa si factor de umplere ... in fine , are mai multe facilitati , autoscalarea te mai poate scapa din niste probleme de incepator , ( desi eu am lucrat 20 de ani cu aparate cu domenii selectate manual si nu am busit nici unul , sincer , dar erau alte vremuri ... ) ... Hotarirea apartine cumparatorului si pareri sint destule ...

Link spre comentariu

In cazul ca este cineva interesat de multimetrul MY-68 care se gaseste pe la multe magazine la pretul de 90-100 lei, am avut ocazia sa desfac unul acum cateva zile .La exterior seamana cu Mastech MY-68 insa in interior este total diferit.Este construit cu integratul FS9922-DMM3 care se regaseste si in multimetre mult mai scumpe , schema este asemanatoare cu cea data in datasheetul producatorului integratului , nu are functiile REL, DUTY CYCLE, RS232,LIGHT,MAX/MIN insa pot fi activate, pinii corespunzatori sunt neconectati.Masoara 1000 V.cc , 750V.ca, 10 A =/~, 40Mohmi , 10 Mhz ,4000 microfarazi, diode , beta , autorange , hold.Desi da impresia de multimetru ieftin , masuratorile sunt corecte , pe scala de frecventmetru este necesar ca semnalul sa aiba min. 30mV altfel nu il poate masura , capacitatile le masoara corect insa durata de masurare creste direct proportional cu capacitatea.Nu va mai plictisesc cu detalii :rade: , va pun cateva poze si un link catre foaia de catalog a integratului folosit in acest multimetru

http://www.ic-fortune.com/upload/Downlo ... -10_EN.pdf

post-9189-139829417213_thumb.jpg

post-9189-139829417225_thumb.jpg

post-9189-13982941724_thumb.jpg

post-9189-139829417256_thumb.jpg

post-9189-139829417274_thumb.jpg

Link spre comentariu

un aparat foarte bun este METERMAN 15XP....acum se numeste AMPROBE..am asa ceva de vreo 4 ani si este foarte rezistent,atat fizic,cat si la greseli de folosire(pus pe masura rezistenta si bagat la 220v,nu are nimic).mai are o protectie "anti-uituc"adica dupa ce se masoara curent,sondele raman infipte in borna pentru curent,iar cand se masoara tensiune se uita de sonde.acest aparat,daca borna este pe masura curent iar comutatorul este pe pozitia masura tensiune,da un semnal acustic.singurul incovenient este ca nu masoara condensatori si frecvente.

Link spre comentariu

Din pacate, m-a dezamagit citirea unei rezistente "reziduale" de vreo 3 ohmi pe scara de 200 ohmi...

Inseamna ca a venit cu sonde varza. La mine indica 0.08 ohmi pe sonde cumparate de pe Maica Domnului cu 4 lei. Cele originale indicau tot 3 ohmi si la mine.
Daca multimetrul dvs. indica 2 cifre dupa virgula la rezistente inseamna ca nu mai este din clasa hobby , astea sunt instrumente din clasa profesionala :aplauze
Link spre comentariu

Stabilitatea in timp a calibrarii, mai ales in conditii de tranteala/vibratii, zic eu ca este data si de absenta unui element mecanic de reglare(semireglabil), absenta intalnita la unele multimetre:

Iata cum arata inauntru multimetrul mic si rosu pe care il recomandam mai sus(UT20B):

http://i.imgur.com/QM3Ob.jpg

Niciun semireglabil. Niciun condensator electrolitic.

Un alt multimetru bun (UT70A):

http://i.imgur.com/VhVaN.jpg

7 semireglabili, 9 electrolitici.

...

Link spre comentariu

7 semireglabili, 9 electrolitici....

Probabil daca se renunta la domeniile in plus pe care le are UT70 se putea construi si acesta fara semireglabili sau electrolitici ca si UT20,dar atunci aveai un aparat cu domeniile de baza(tensiune,curent,rezistenta) si atat,ori UT70 are cate ceva in plus,care il face mai versatil decat o jucarie ca UT20. :rade: Totul pleaca de la buget si dupa aia,in functie de nevoi se poate sonda piata si vedea ce se poate achizitiona cu acel buget,chiar daca lucrurile ar trebui sa stea un pic invers,adica novoile sa primeze si pretul sa fie elementul secundar,la noi inca nu se poate...un lucru e sigur,dupa cumparare tot timpul va apare un tip care va surclasa modelul achizitionat.Daca se urmareste munca de teren,atunci o scula complexa te va ajuta,dar daca munca se desfasoara la punct fix,atunci e mai indicat sa ai aparate dedicate pt domeniile de masura.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări