bogdan_george17 Postat Iunie 14, 2010 Partajează Postat Iunie 14, 2010 nu poate sa fie una din cele 2 sigurante arsa? aparatul are una de 10A cu 250V si una de 500mA cu 250 V. inca nu am apucat sa le schimb sa vad daca e de acolo. Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 14, 2010 Partajează Postat Iunie 14, 2010 Putin probabil,dar e bine sa le verifici,fara sigurante nu merge,dar nu indica scurt permanent la bornele de intrare...pt ca dupa descrierea simptomului,cam asa se comporta.Desi acele diode de care vorbeam,sunt mai mult ca sigur dupa divizoare (shunturi si aditionale)undeva la intrarea amplificatorului de masura...ceva schema nu ai?Siguranta cea de 10 A e pt scala de masura curent,nu are treaba in cazul de fata(se arde doar la depasirea valorii masurate,sau de f multe ori cand se masoara tensiune cu aparatul uitat pe masura curent...),ramane de vazut ce proteja cealalta siguranta... Link spre comentariu
bogdan_george17 Postat Iunie 14, 2010 Partajează Postat Iunie 14, 2010 am verificat cele 2 sigurante. cea de 10 A e ok, in schimb cea de 500mA era dusa. I-am schimbat lita si acum vad ca merge. nu mai titaie incontinuu buzzerul, doar cand il pun pe un fir face sa cum e si normal. In schimb nu stiu masuratorile daca merg ok. cand am timp o sa verific un transformator de 12V sa vad cat indica. La priza deocamdata indica 227 V cand masor. Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 15, 2010 Partajează Postat Iunie 15, 2010 Incearca sa citesti ce valoare era,ar fi trebuit sa fie de 500mA dupa cele spuse,si inlocuieste-o tot cu una calibrata,nu e un capat de tara,si data viitoare stii ca te va proteja,posibil tura asta sa fi scapat,dar din senin nu s-a ars,asta e sigur...curios si modul de comportare cu siguranta arsa,nu mai amintesc sa tii cont daca e rapida sau temporizata,macar valoarea sa o respecti.Lita aia cu care ai inlocuit-o te-a ajutat pt moment sa constati ca e in regula sau nu instrumentul,nu merge pe ideea ca orice improvizatie ramane definitiva,e pagubos obiceiul Link spre comentariu
bogdan_george17 Postat Iunie 15, 2010 Partajează Postat Iunie 15, 2010 pai siguranta era de 500mA cu 250V, cel putin asa scrie pe aparat si pe tabla de la una din bornele sigurantei Nu s-a ars din senin, cred ca am facut eu scurt din greseala cumva cand am masurat. am pus lita in lipsa de alta siguranta si pentru a verifica daca aparatul mai functioneaza. momentan nu am timp si nici cum sa ajung pe la un magazin sa iau alta. Vad ca masoara bine, nu s-a decalibrat, am masurat la masina mai devreme 12V si indica bine. La priza de 220 din casa imi indica 225 cum indica si inainte sa se arda siguranta. deci eu zic ca e ok, functioneaza deocamdata. Cand o sa am timp o sa ii pun o siguranta calumea. Link spre comentariu
blazeu Postat Iunie 25, 2010 Partajează Postat Iunie 25, 2010 Din experienta mea de vreo 40 de ani de hobby:1 Folosesc si azi, cu deplina satisfactie aparate cu ac, cumparate de la un magazin din ala, cu articole de 3,8 (38000 vechi)2 Mai am un multimetru cu ac Sunwa (asta indica cu 5-7% in minus); aplic corectia necesara, sau ma limitez la masurari nepretentioase3 Am achizitionat cateva aparate gen 830 (10-12RON). Principial, au produs cea mai mare incredere (parca primul sau primele erau ceva mai stabile si precise decat ultimul!)4 Pentru "mofturi" am dat 40 Ron pe un 9208 (m-a atras capacimetrul, printr-un atificiu i-am extins posibilitatea de a masura mai mult de cei 20 de microfarazi, scarile de 20 si 200 M pe ohmi, posibilitatea de a masura ceva frecvente - asta nu am avut ocazia sa o testez). Din pacate, m-a dezamagit citirea unei rezistente "reziduale" de vreo 3 ohmi pe scara de 200 ohmi...5 Ma tenteaza acum un aparat care se lauda ca poate masura pana la 20H si 20 milifarazi, si e pe la 190 Ron...Si nici nu mai prea lucrez...Mai bine ma "adun" si termin ESR-metrul!Succes la hobby! Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 26, 2010 Partajează Postat Iunie 26, 2010 Tot o parere personala,bazata pe constatari in timp,cu cat aparatul e mai complex,cu mai multe posibilitati de masura marimi,cu atat performantele pe domeniu sunt mai restranse,am avut ocazia sa testez 2 bc UT70B,multimetre cu pretentii(sau altfel spus destul de scumpe),dar pe domeniul capacitate,la valori mici nu prea poti pune baza pe indicatie,la valori mari e ok,spre deosebire de un UA6243,care desi masoara doar pana la 20mf(mili)te poti baza pe indicatie,acesta din urma fiind doar capacimetru-inductantmetru...il folosesc la determinari curente si rapide,pt cele de precizie tot puntea RLC e de baza,pe domeniile tensiune-curent cam toate incepand de la cele ieftine pana la cele mai scumpe se comporta bine,pe celelalte domenii,dupa verificare am ajuns la concluzia ca mai trebuie facute compromisuri.Cat despre DT9208A,pe functia de frecventmetru,e buna zicala "la vreme de seceta e buna si o grindina"dar nu se comporta cum si-ar dori un pasionat care il cumpara...si am avut ocazia sa testez mai multe(cateva zeci de bc),daca il pui pe versatester si vrei sa te lamuresti,ramai cu un gust amar Link spre comentariu
MifTy Postat Iulie 11, 2010 Partajează Postat Iulie 11, 2010 Din experienta mea de vreo 40 de ani de hobby: 1 Folosesc si azi, cu deplina satisfactie aparate cu ac, cumparate de la un magazin din ala, cu articole de 3,8 (38000 vechi) 2 Mai am un multimetru cu ac Sunwa (asta indica cu 5-7% in minus); aplic corectia necesara, sau ma limitez la masurari nepretentioase 3 Am achizitionat cateva aparate gen 830 (10-12RON). Principial, au produs cea mai mare incredere (parca primul sau primele erau ceva mai stabile si precise decat ultimul!) 4 Pentru "mofturi" am dat 40 Ron pe un 9208 (m-a atras capacimetrul, printr-un atificiu i-am extins posibilitatea de a masura mai mult de cei 20 de microfarazi, scarile de 20 si 200 M pe ohmi, posibilitatea de a masura ceva frecvente - asta nu am avut ocazia sa o testez). Din pacate, m-a dezamagit citirea unei rezistente "reziduale" de vreo 3 ohmi pe scara de 200 ohmi... 5 Ma tenteaza acum un aparat care se lauda ca poate masura pana la 20H si 20 milifarazi, si e pe la 190 Ron...Si nici nu mai prea lucrez...Mai bine ma "adun" si termin ESR-metrul! Succes la hobby! poate ne expui şi nouă modul în care ai reuşit figura... Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Iulie 11, 2010 Partajează Postat Iulie 11, 2010 Din pacate, m-a dezamagit citirea unei rezistente "reziduale" de vreo 3 ohmi pe scara de 200 ohmi...Inseamna ca a venit cu sonde varza. La mine indica 0.08 ohmi pe sonde cumparate de pe Maica Domnului cu 4 lei. Cele originale indicau tot 3 ohmi si la mine. Link spre comentariu
Spitfire Postat Iulie 11, 2010 Partajează Postat Iulie 11, 2010 poate ne expui şi nouă modul în care ai reuşit figura... Simplu, se pune in serie cu condensatorul de masurat un altul, cu valoare cunoscuta si stabila, capacitatea totala va fi sub 20uF, apoi se extrage matematic condensatorul pe care l-am pus in serie cu cel de masurat...asa banuiesc ca a procedat. Link spre comentariu
blazeu Postat Septembrie 21, 2010 Partajează Postat Septembrie 21, 2010 Imi cer un milion de scuze pentru intarziere!!!Da, Spitfire a inteles: la bornele pentru masurat capacitatea am cuplat un "device" compus dintr-un condensator de vreo 19,7 microfarazi, o pereche de borne (la care cuplez condensatorul peste 20 de micro, inseriat cu condensatorul "etalon" si un intrerupator care scurtcircuiteaza bornele si respectiv c-ul de masurat.Se noteaza 2 citiri, cu intrerupatorul inchis, Ce (cei aprox 19,7 micro) si cu intrerupatorul deschis, valoarea Cx rezultata din inserierea celor 2 condensatoare, cu Cx Link spre comentariu
vasilemet Postat Februarie 23, 2012 Partajează Postat Februarie 23, 2012 Doresc sa cumpar un aparat pentru masurat temperaturi ...1000 grade C, fara pretentii privind precizia. Il voi folosi pentru masurarea temperaturii in focar de soba, semineu..cos fum.. Am cumparat o scula de la moldoveni, dar cand am citit prospectul am vazut ca aparatul poate masura 1200 grade, dar sonda atasata poate masura pana la 300 grade. Vanzatorul a spus ca nu stie de unde sa aduca sonda ce masoara temperaturi mai mari. Ce ma sfatuiti ? Pot fi contactat si la e-mailul [email protected] Cu respect, Vasile Met Link spre comentariu
one Postat Februarie 23, 2012 Partajează Postat Februarie 23, 2012 pentru masurarea temperaturilor pana la 1200 poti folosi termocuple de tip N sau K cu un aparat corespunzator, de exemplu ceva de acest tip: http://www.eibtron.com/RS-1319A-1-chann ... ter-type-K La limita poti folosi un multimetru ordinar cu priza pentru termocuplu. Link spre comentariu
lorin Postat Aprilie 7, 2012 Partajează Postat Aprilie 7, 2012 Ajutati-ma si pe mine va rog mult in alegerea unui aparat de masura.Eu m-am oprit la acesta ce parere aveti, sau poate imi recomandati altceva pana in 300lei ca mi-a distrus nervii chinezaria care o am acum :cry: http://www.quartz-electro.ro/produse/in ... 1&Itemid=9 Link spre comentariu
Spitfire Postat Aprilie 8, 2012 Partajează Postat Aprilie 8, 2012 E foarte bun acel UNI-T...daca nu sunteti grabit de fel, la masurari...pt. cei care fac primii pasi in electronica recomand urmatorul multimetru, e de-o precizie fenomenala, si costa doar 15 lei(!): Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum