dcimpoiasu Postat Februarie 3, 2005 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2005 alta parere in afara de sucks ? el merge bine din toate punctele de vedere, mai putin acel fashait la frecvente inalte care e suparator la volum mic. poate v-ati lovit de problema asta, daca nu incerc sa schimb cu altceva. Link spre comentariu
cirip Postat Februarie 3, 2005 Partajează Postat Februarie 3, 2005 M-am uitat in foaia de catalog si cre' ca ai cateva optiuni inainte de a schimba circuitul.1)Incearca sa operezi TDAul la nivel mare, adica sa-i dai suficient semnal la intrare in asa fel incat sa nu trebuiasca sa faci uz de amplificarea lui. Chiar cu potentiometrul de volum la maxim, amplificarea sa nu depaseasca aprox 0dB. Fig 15 arata ca zgomotul creste rapid la castiguri de peste 0dB. Amplificarile pe lant trebuie redimensionate pentru cazul de mai sus, dar e vorba doar de schimbarea unor rezistente.2)Foloseste ideea lui messe. Seteaza volumul din integrat la o valoare fixa (preferabil 0dB) si muta potul de volum intre TDA si intrarea amplifului de putere.Si daca nu si nu, atunci...3)Schimba preampul corector cu totul.CiripEDIT: Finalul are nevoie de amplitudine de aprox 0.7V la intrare ca sa scoata puterea maxima. Daca poti sa dai cu 1V amplitudine in intrarea TDA-ului, poti lucra chiar cu castig usor subunitar pe TDA.Sau s-o luam invers. Ce tensiune are sursa de semnal? Incearca sa nu folosesti amplificare mai mare decat e nevoie. Link spre comentariu
dcimpoiasu Postat Februarie 4, 2005 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2005 ideea este ca si fara semnal tot am fasaitul ala, si la vol minim si la maxim, la maxim intr-adevar ceva mai accentuat. deci nu cred ca o sa se rezolve ceva stabilizand amplificarea TDA-ului. Link spre comentariu
cirip Postat Februarie 4, 2005 Partajează Postat Februarie 4, 2005 Fasaitul ramane constant, indiferent de nivelul semnalului. Cand semnalul util e mare, creste RSZ si mascheaza fasaitul. Fara semnal se aude numai zgomotul, deci observatiile tale erau de asteptat.Ai incercat varianta propusa de messe?Cirip Link spre comentariu
dcimpoiasu Postat Februarie 7, 2005 Autor Partajează Postat Februarie 7, 2005 nu am incercat-o din cauza lipsei de timp. oricum vreau sa schimb preampu cu am CI specializat sa pot sa-mi dau seama care e problema. Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 9, 2007 Partajează Postat Septembrie 9, 2007 am si eu o problema asemanatoare cu tda1557q-care are ~40db amplificare- si cu intrarea la masa se aude un fasait p difuzoarele de inaltela rudele lui cu amplificare mai mica(~20db) nu apare aceasta problemase poate face ceva pentru eliminarea fasaitului(scaderea amplificarii) sau singura solutie e inlocuirea sa? Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 9, 2007 Partajează Postat Septembrie 9, 2007 1. Se pare ca ai ghicit.2. Sint totusi 2 ani si 7 luni de cind a murit discutia asta. :smt003 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum