Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema amplificator Scott A-426

Postări Recomandate

Buna ziua. La acest Scott A426 am gasit in etajul final majoritatea tranzistorilor( doar 2 au scăpat), câteva rezistente și doua diode arse. Problema este ca aceste 2 diode (D801) câte una pentru fiecare canal nu găsesc nimic despre ele. Este marcată CD0044. Ce dioda zener as putea folosi in schimb? Dacă ajuta, pot face și o poza cu dioda arsa.Va mulțumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Pai ai sau nu schema?

Daca ai fi studiat schema (eu am copiat-o de pe elektrotanya) ai putea vedea ca tensiunea marcata pe schema indica 11V, deci o dioda zener de 11V ar trebui sa fie ok acolo. Dar as zice ca acolo ar trebui sa fie si o decuplare a zgomotului generat de zener (un electrolitic de 10µ-22µF paralel cu 10-100nF).

Editat de sesebe
Link spre comentariu
Acum 12 minute, sesebe a spus:

Pai ai sau nu schema?

Daca ai fi studiat schema (eu am copiat-o de pe elektrotanya) ai putea vedea ca tensiunea marcata pe schema indica 11V, deci o dioda zener de 11V ar trebui sa fie ok acolo. Dar as zice ca acolo ar trebui sa fie si o decuplare a zgomotului generat de zener (un electrolitic de 10µ-22µF paralel cu 10-100nF).

Aceasta dioda nu pare a fi o dioda zener obisnuita, ea este in capsula de tranzistor, din care un pin este sectionat si nu se foloseste.  La un alt model de Scott A407 tot aceeasi  dioda are alta tensiune =8.7V, am mai gasit 9V la  Scott R307. Inseamna ca nu-i un Zener normal .

https://ibb.co/gV8xsF5

Link spre comentariu

Inseamna ca este chiar mai mult de atit, este o componenta devalorizata selectata/rejectata de pe linia de productie (se foloseau si in aparatele radio romanesti vechi) sau este un zener normal dar incapsulat in calsula de tranzistor.

Si la urma urmei putin ma intereseaza ce era acolo. Pe mine ma intereseaza sa obtin tensiunea de -11V acolo. Ce zener  (sau alta componenta) trebuie sa pui acolo ca sa obtii -11V?

Ps: dioda selectata din tranzistori pe linia de productie folosite in radiouri romanesti:

Dioda marcata BZ102 de aici:

Dioda D2 de aici: 

Dioda aflata in emitorul primului tranzistor din FI de aici: 

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări