Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Generatoare de semnal similare E0503 moderne

Neagu Raul

Postări Recomandate

Eu am vrut sa-l fac pe asta

A 150 MHz RF Signal Generator for Your Test Bench | Nuts & Volts Magazine (nutsvolts.com)

Dupa aia a picat un Marconi si n-a mai fost cazul

Acum 1 minut, PINTI a spus:

Cu stima si respect.

E0503 este un generator extraordinar. Am lucrat in metrologie 30 de ani. Am reparat sute de bucati. 

90% din defecte erau pe sursele de alimentare. Condensatoare electrolitice, tantal, etc.

Nu vorbim de contactele de la comutatoare si conectorii respectivi.

Parca zicea cineva de 80 de bucati construite. Au fost mai multe ? Am si eu unul,nu masura fx-ul.L-am rezolvat !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 54
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Neagu Raul

16

• Stefan

8

• Mircea

7

• PINTI

4

Top autori în acest subiect

1 oră în urmă, mac01 a spus:

Il fac chinezii cu 100 dolari...bineinteles la aceeasi calitate! 

Sa-mi trimiteți si mie link-ul atunci când e gata, accept fix la aceeași calitate precum E0503. Să nu mă uitați, vă rog !

@Neagu Raul cam asta vă oferă chinezul la 80$. Ce ziceți? Se apropie chiar si de mult blamatul E0503?

10864197591034511435.webp

1087731579-334888588.webp

1087778083-1054659568.webp

@grosu99 aici se spune ca au fost fabricate 198 de exemplare. http://noema.crifst.ro/ARHIVA/2019_07_01.pdf

Link spre comentariu

@Neagu Raul pai chinezăria nu o dădeam drept exemplu pozitiv! Voiam sa va arata ca nici chinezul nu produce  nimic moka, așa cum afirma unii pe aici.

Ce sa mai vorbim de vise cu piese de calitate sau "mil-spec" in câteva sute de lei. Si o copie 1:1 ori e copie ori "poți folosi piese mai noi si mai mici"!

Poate doar un pasionat, ce muncește gratuit pentru el desigur, sa facă ceva ieftin si bun (cu piese câștigate la loto). Chinezul nu e nici prost nici fraier si nu mai lucrează pe o punga de orez.

Link spre comentariu

Bun, e un exemplu negativ, dar dacă teoreti face REface cineva E0503-ul cu piese bune, amplificatoare operationale in carcasa to-100/99, cu rezistente metal-film si condensatori de buna calitate... Nu l-ar cumpăra nimeni? 

Link spre comentariu

Depinde, un amator care are nevoie si banii  poate dar greu de estimat cati.

Cine insa lucreaza in domeniu se va orienta catre aparatura recunoscuta, fara sa se uite la pret. 

Link spre comentariu
Acum 16 minute, Stefan a spus:

Sa-mi trimiteți si mie link-ul atunci când e gata, accept fix la aceeași calitate precum E0503. Sa nu mă uitați, va rog !

@Neagu Raul cam asta va ofera chinezul la 80$. Ce ziceti? Se apropie chiar si de mult blamatul E0503?

10864197591034511435.webp

1087731579-334888588.webp

1087778083-1054659568.webp

@grosu99 aici se spune ca au fost fabricate 198 de exemplare. http://noema.crifst.ro/ARHIVA/2019_07_01.pdf

Generator in carcasa de plastic ?  O porcarie ieftina !Plus ca n-ai de ce invarti ca sa schimbi frecventa !

Link spre comentariu

O carcasa de " metal " si un traf ca lumea si iaca suta de euroi, mai raman 50 de eur de piese, nu iese...munca gratis, evident !

Editat de okean
Link spre comentariu
Chiar acum, Neagu Raul a spus:

Bun, e un exemplu negativ, dar dacă teoreti face REface cineva E0503-ul cu piese bune, amplificatoare operationale in carcasa to-100/99, cu rezistente metal-film si condensatori de buna calitate... Nu l-ar cumpăra nimeni? 

Daca îmi spuneți prețul final si daca se oferă garanție măcar 60 de zile, deși pe PF e cam obligatoriu 2 ani, il cumpăr eu. Indiferent cat e de prost fabricat dar sa fie nou (implicit si componentele), sa aibă componentele specificate de Dvs + carcasa de AL.

Nu prea are legătura cu subiectul dar pun si eu o poza cu ceva la care am meșterit cu ceva timp in urma, am meșterit pana m-am cam plictisit dar macara i-am reparat frecvențmetrul.

ZOPAN-PSG-21.jpg

Link spre comentariu

Domnule @Stefan, dacă as avea în momentul ăsta O CARTE TEHNICĂ fizică si de buna calitate, până anul viitor pe vremea asta as avea gata un prototip folosibil si de bună calitate... Poate nu chiar de  producție in masă dar un prototip pentru feedback, l-aș trimite pe la mai mulți depanatori si radioamatori pentru feedback si după ce primesc raportul mai fac unul... 

Link spre comentariu

Am. Avut un E0503 care arata impecabil și funcționa perfect zic eu. L-am vândut aici pe forum, nu mai țin minte cu cât. Sunt totuși curios la ce ați folosi acum un E0503? Bănuiesc ca în RF dar chiar sunt curios. 

Link spre comentariu

Dar oare mai existat " o carte tehnica" de bună calitate? Întreb pentru că dacă e ca asta de la ZOPAN, o am în format fizic, mai bine lipsă. La ce calitate are printul și cât de mult s-au îngălbenit paginile am preferat să lucrez de pe niște scanări, nici alea nu erau excepționale dar măcar le puteam prelucra.

O copie 1:1 după o carte tehnica garantează realizarea unui produs funcțional? Ținând cont ca uneori se pot strecura greșeli de editare, intenționate sau nu.

Nu știu de unde să vă fac rost de o carte tehnică în format fizic pentru E0503, totuși dacă print-o minune găsesc așa ceva încerc sa o cumpăr sau să o scanez la o calitate bună.

Link spre comentariu

Pai la RF dar poate fi folosit si ca un generator de semnal obișnuit dar sa fiu sincer aș mai adăuga o treaptă la nivel de 5v sau sa vina la pachet cu un amplificator rf (de mica putere) ca să nu strice aspectul original... Nu știu, ma mai gândesc dar sincer chiar as vrea sa il refac, fac macar o bucată cu ajutorul unui prieten strungar și al unui depanator + cei care m-ar mai ajuta de pe forum și după îl dau la domnul Ștefan și de acolo... Vedem

Domnule @dan cod, mai aveți cartea tehnică a aparatului (și dacă da, o vindeți) ? 

Acum 11 minute, Stefan a spus:

Dar oare mai existat " o carte tehnica" de bună calitate? Întreb pentru că dacă e ca asta de la ZOPAN, o am în format fizic, mai bine lipsă. La ce calitate are printul și cât de mult s-au îngălbenit paginile am preferat să lucrez de pe niște scanări, nici alea nu erau excepționale dar măcar le puteam prelucra.

O copie 1:1 după o carte tehnica garantează realizarea unui produs funcțional? Ținând cont ca uneori se pot strecura greșeli de editare, intenționate sau nu.

Nu știu de unde să vă fac rost de o carte tehnică în format fizic pentru E0503, totuși dacă print-o minune găsesc așa ceva încerc sa o cumpăr sau să o scanez la o calitate bună.

Credeți ca și-ar sabota propriile scheme? 

Oricum, avand in vedere ca nu e nimic pe piață nou care sa aibe asemenea caracteristici chiar ma bate gândul să fac un asemenea aparat

Desigur, am nevoie cel puțin de schema sigură și dacă faceți rost dumneavoastră de ea va dau MINIM 50lei pe ea dacă e in stare foarte buna 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări