doru3160 Postat August 21, 2021 Partajează Postat August 21, 2021 Acum 34 minute, merck a spus: Am inteles ca au jucat dupa regulile jocului, (deși regulile, mai bine zis calculele au fost proaste) Nu-i vad sa se organizeze si sa aiba lideri care sa doreasca sa rezolve situatia. Suntem intr-o siutatie nasoala si trebuie o solutie pentru a iesi din ea. E clar ca daca se merge ca pana acum nu-i ok. Si care e vina lor ca acele calcule au fost proaste? Suntem într-o situație nasoala, aici suntem de acord. Ceea ce ma mira, este ca soluție la ieșirea din aceasta situație, aștepți de la ei, care între noi fie vorba, sunt la capăt de drum. Eu mai am de pedalat pana sa vorbesc din poziția de pensionar, dar din păcate sunt în faza în care nu mai pot schimba nimic din ce se cheamă, regulile jocului... proaste sau nu. Astea le-am prins, și nu din vina mea. Dacă as avea din nou 30 ani, bucuros as renunță la pensia de stat, și mi-aș forma propriul meu depozit din care sa trăiesc liniștit, dar acum 40 ani nu se punea astfel problema. Link spre comentariu
merck Postat August 21, 2021 Partajează Postat August 21, 2021 Acum 1 minut, doru3160 a spus: Si care e vina lor ca acele calcule au fost proaste? Suntem într-o situație nasoala, aici suntem de acord. Ceea ce ma mira, este ca soluție la ieșirea din aceasta situație, aștepți de la ei, care între noi fie vorba, sunt la capăt de drum. Sunt cateva milioane, nu? Crezi ca nu sunt formatiuni politice dornice sa dea cu barda in pensiile speciale sau pensiile nesimtite? Buba este ca nu au sustinere. Au strans cumva pensionarii semnaturi impotriva pensiilor nesimtite sau pensiilor speciale ori impotriva pensionarii la 45 de ani? Este greu sa faca asta? Sa nu-mi spui ca un pensionar care isi taraste viata de azi pe maine il venereaza pe dorneanu care la 77 de ani inca "munceste" si are si pensie sau pe muguras de la BNR care nici nu este in stare sa isi numere cash-ul primit lunar ca ... ramane fara saliva! Link spre comentariu
doru3160 Postat August 21, 2021 Partajează Postat August 21, 2021 Acum 1 minut, merck a spus: Sunt cateva milioane, nu? Crezi ca nu sunt formatiuni politice dornice sa dea cu barda in pensiile speciale sau pensiile nesimtite? Buba este ca nu au sustinere. Au strans cumva pensionarii semnaturi impotriva pensiilor nesimtite sau pensiilor speciale ori impotriva pensionarii la 45 de ani? Este greu sa faca asta? Fix în asta era rezolvarea... ma mir cum de nu și-au dat seama. Link spre comentariu
BRANCA Postat August 21, 2021 Partajează Postat August 21, 2021 Sincer să fiu nu ştiu ce reguli ale jocului vor să schimbe unii!Se vorbeşte de o "reajustare" a pensilor în condiţiile în care nici măcar sporul de inflaţie nu se acordă!Mă refer la anul ăsta.Vai mama lor cei cu pensii mici!Dacă nu sunt două pensii în casă sau dacă n-ai copii să te ajute e jale... Pentru tinerii de azi,indiferent la ce contribuie,adică la stat sau la privat,pensia din viitor va fi incertă,ca valoare.Asta datorită scăderii natalităţii şi exodului de forţă de muncă... Link spre comentariu
merck Postat August 21, 2021 Partajează Postat August 21, 2021 (editat) Acum 17 minute, doru3160 a spus: Fix în asta era rezolvarea... ma mir cum de nu și-au dat seama. Pai atunci daca nu exista nici o solutie, situatia este naspa => corabia se scufunda => bine face tineretul ca pleaca in tari cu apa mai calda! Astia care sunt pe corabie ... sa se descurce! Acum 13 minute, BRANCA a spus: Pentru tinerii de azi,indiferent la ce contribuie,adică la stat sau la privat,pensia din viitor va fi incertă,ca valoare.Asta datorită scăderii natalităţii şi exodului de forţă de muncă... Nu, tata, pensia de la pilonul II nu este incerta! Cati bani ai cotizat, primesti inapoi la varsta de pensionare - taxele de administrare. Nu poate nimeni sa puna mana pe acei bani. Au incercat cei de la psd si ai vazut rezultatul. Nu aducem in discutie valoare in timp a banilor de la pilonul II cat timp nu aducem in discutie si valoarea banilor din conturile la banci ale oamenilor. Cat timp oamenii au inca la banci conturi in care isi tin banii => are noima si pilonul II. Editat August 21, 2021 de merck Link spre comentariu
BRANCA Postat August 21, 2021 Partajează Postat August 21, 2021 Am specificat clar: "incertă ca valoare".Nu-ţi vor ajunge banii ăia din "piloane" să trăieşti decent.La Stat posibil pensii mici... V-am zis cu relatările din Austria.Analiştii sperie lumea cu o posibilă nesustenabilitate a fondului de pensie.Fiecare caută o soluţie...Se cotizează la privat,la fonduri asigurare,se cumpără imobile,se cumpără aur,obiecte de artă,etc,etc... Link spre comentariu
doru3160 Postat August 21, 2021 Partajează Postat August 21, 2021 Acum 44 minute, merck a spus: Pai atunci daca nu exista nici o solutie, situatia este naspa => corabia se scufunda => bine face tineretul ca pleaca in tari cu apa mai calda! Astia care sunt pe corabie ... sa se desvurce. Corect, s-au muncit ca prostii sa crească o generație de idioți, care acum își reneagă părinții și se duc unde le e bine. Ca lumea mod de gândire. Păcat ca nu l-au aplicat pe tine... să-ți fi spus din frageda pruncie, flăcău te-ai născut, ești pe cont propriu, nu mai sta cu mana întinsă la babaci. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat August 21, 2021 Partajează Postat August 21, 2021 (editat) Acum 9 ore, Marele Savant a spus: Tot nu ma prind: cum ati behait si de ce? intreb pentru ca expresia are o anumita conotatie si nu cred ca asta ati vrut sa spuneti! Domnule, de conotatii regionale si ce inteles le dati dumneavoastra nimeni nu-i curios. Daca nu reusiti sa va prindeti eu foto nu fac, totusi cind ajungi de platesti la nivelul citorva salarii medii CAS ...parca iti vine sa behai, poate asa "va prindeti". Editat August 21, 2021 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
merck Postat August 21, 2021 Partajează Postat August 21, 2021 @doru3160 deci amandoi suntem de acord ca sistemul de pensii este in impas. Bun, ce solutii propui tu? Cum vezi evolutia? Ca e bine totusi sa discutam despre solutii. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat August 21, 2021 Partajează Postat August 21, 2021 Exact asta trebuie ! Aveti prea mult timp liber la dispozitia dumneavoastra! Link spre comentariu
franzm Postat August 21, 2021 Partajează Postat August 21, 2021 1 oră în urmă, BRANCA a spus: V-am zis cu relatările din Austria.Analiştii sperie lumea cu o posibilă nesustenabilitate a fondului de pensie. Austriecii au pensii aproape duble fata de nemti. Acum îi loveste si pe ei politica financiara a UE. Iara cu tinerii ce pleaca în strainatate e simplu: ce sameni aia culegi. Link spre comentariu
merck Postat August 21, 2021 Partajează Postat August 21, 2021 Acum 1 oră, BRANCA a spus: V-am zis cu relatările din Austria.Analiştii sperie lumea cu o posibilă nesustenabilitate a fondului de pensie.Fiecare caută o soluţie...Se cotizează la privat,la fonduri asigurare,se cumpără imobile,se cumpără aur,obiecte de artă,etc,etc... Analistii nu au cum sa sperie lumea cu ceva ce se stie de zeci de ani: pensia care ti-o da statul in vest este mica si trebuie sa ai si alte surse de venit complementare la pensie. La ei cotizatia la asigurarile sociale > pensia primita (statul isi taie o felie destul de consistenta). Banuiesc ca nepotu' a aflat ca nu se poate culca pe o ureche stiind ca va avea o pensie de la statul austrica. Partea frumoasa de abia acum vine: in ce sa investesti! Cei din vest stiu clar ca investie se conjunga cu verbul a risca. Daca nu vrei sa risti ... poti tine banii in banca si in fiecare an suma este diminuata de inflatie dar in final tot mai raman ceva. Fix acelasi lucru se intampla si cu banii din pilonul II sau banii din conturile romanilor (la noi mai adaugi si cursul leu - euro) Singura investitie rentabila este investia activa nu pasiva (aur, tablouri, imobiliare) insa este al nabii de greu sa prinzi o felie dintr-o afacere profitabila . Toata lumea vrea sa traga lozul castigator cu mana (banul) altuia. Link spre comentariu
Marele Savant Postat August 21, 2021 Partajează Postat August 21, 2021 1 oră în urmă, Ion_Bumbu a spus: Domnule, de conotatii regionale si ce inteles le dati dumneavoastra nimeni nu-i curios. Daca nu reusiti sa va prindeti eu foto nu fac, totusi cind ajungi de platesti la nivelul citorva salarii medii CAS ...parca iti vine sa behai, poate asa "va prindeti". aia inseamna ca aveati venituri tot de citeva salarii medii! iar daca aia care au doar salariul mediu ori mai putin nu behaie, nici dv. nu aveti motiv. si da, sincer, expresia respectiva are alta conotatie, de aia m-ag gindit ca nu asta ati dorit sa spuneti. dar cine sint eu sa va impiedic sa behaiti? Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat August 21, 2021 Partajează Postat August 21, 2021 Agevarat graiti, nimeni... Link spre comentariu
doru3160 Postat August 21, 2021 Partajează Postat August 21, 2021 Acum 3 ore, merck a spus: @doru3160 Ca e bine totusi sa discutam despre solutii. Daca ar fi la îndemână oricui sa rezolve, tot ar fi o treaba. Dar din masurile posibil de luat la nivel de stat, ar putea fi, stoparea contractelor păguboase și mai ales recuperarea pagubelor, scoaterea economiei la suprafață, deci diminuarea evaziunii fiscale... cred ca ai observat ca nu am scris eliminarea. Sa rămânem realiști. Eliminarea scurgerilor din buget pe speciali și vârstă de pensionare aceeași la toată lumea. Toate sunt posibile la nivel de stat, nu la behait în strada. Mai vrei? Mai pot enumera. Resurse sunt, dar nu mai e loc de furaciune. Nu-mi spune mie ca dacă n-au ieșit moșnegii în strada, de asta au pensii mici. Ne guvernează generația aia de care amintisem mai înainte. Atâta pot, dar nu e vina pensionarilor pt asta. Link spre comentariu
Postări Recomandate