Marele Savant Postat August 20, 2021 Partajează Postat August 20, 2021 Acum 50 minute, merck a spus: Sistemul de protectie sociala mergea inainte fara probleme prea mari daca nu ne trezeam cu pensionari la 45 de ani, pensii speciale si altele. fie vorba intre noi, pensiile ''speciale'' sint platite din bugetul ministerelor respective, din din cotizatiile platite catre CNPP. Deci, chiar si fara ele, deficitul la bugetul de pensii tot ar fi existat! Corect, ar fi ca la acordul global: se imparte suma adunata in fiecare luna la suma necesara pentru pensii si rezulta coeficientul ''K''! acesta se inmulteste cu pensia fiecaruia si rezulta suma reala, de plata pentru luna respectiva! Nu trebuie sa se indatoreze statul pentru pensii. Exista dreptul la pensie, dar valoarea acesteia nu poate fi peste posibilitatile de plata rezultate din incasari! Pentru a evita diverse aluzii, va informez ca astazi mi-am depus actele pentru pensie. Anticipata si probabil partiala!, daca nu am socotit atent Link spre comentariu
merck Postat August 20, 2021 Partajează Postat August 20, 2021 Acum 17 minute, doru3160 a spus: Daca tu crezi ca de la asta au ce au, atunci nu mai are rost sa discutam. Puteau pensionarii nostri sa se mute in piete, sa protesteze la orice manareala a hotilor de la guvernare, si tot nu ajungeau la nivelul alora. Tu te auzi ce spui? OUG 13 a cazut in urma protestelor, nu? Da nu se anula OUG 13 care ar fi fost consecintele? Strainii au o vorba: micile paraiase fac marele fluviu. Ca noi vrem din prima fluviul ... ne demasca ce fel de oameni suntem! Link spre comentariu
Marele Savant Postat August 20, 2021 Partajează Postat August 20, 2021 (editat) Acum 8 minute, merck a spus: dar la plecarea din Romania nu am vazut sa cumpere calatorii sticloante din duty free probabil ca ati nimerit doar avioane cu grupuri de alcolisti in concediu! bautori insetati sanatos am intilnit pe avioanele care veneau din Dubai, cu echipele de romani care lucrau pe platformele de foraj! astia erau insetati rau, aveau ca bagaj de mina cite o plasa plina cu sticle si se apucau de baut chiar inainte de decolarea avionului. tigari nu se cumpara din cauza pretului, nu sint mai ieftine (sau nesemnificativ) pe aeroport, va las placerea sa aflati singur care este motivul real! iar magazine duty free, dupa intrarea in EU??? Best Value, singurul operator ramas pe piata nu e chiar duty free si are limite la cantitatea care poate fi cumparata oficial! Editat August 20, 2021 de Marele Savant Link spre comentariu
merck Postat August 20, 2021 Partajează Postat August 20, 2021 Acum 7 minute, Marele Savant a spus: Corect, ar fi ca la acordul global: se imparte suma adunata in fiecare luna la suma necesara pentru pensii si rezulta coeficientul ''K''! acesta se inmulteste cu pensia fiecaruia si rezulta suma reala, de plata pentru luna respectiva! Nu trebuie sa se indatoreze statul pentru pensii. Exista dreptul la pensie, dar valoarea acesteia nu poate fi peste posibilitatile de plata rezultate din incasari! Ai incercat sa "propovaduiesti" asta in fata unor pensionari? Mai ales in fata pensionarilor mai tineri cu minim 15 ani decat tine si care au incasate ceva pensii la activ! Link spre comentariu
doru3160 Postat August 20, 2021 Partajează Postat August 20, 2021 Acum 13 minute, merck a spus: OUG 13 a cazut in urma protestelor, nu? Ma lasi? Daca acolo erau numai pensionari, acum erau la OUG25. Link spre comentariu
merck Postat August 20, 2021 Partajează Postat August 20, 2021 Acum 3 minute, Marele Savant a spus: probabil ca ati nimerit doar avioane cu grupuri de alcolisti in concediu! bautori insetati sanatos am intilnit pe avioanele care veneau din Dubai, cu echipele de romani care lucrau pe platformele de foraj! astia erau insetati rau, aveau ca bagaj de mina cite o plasa plina cu sticle si se apucau de baut chiar inainte de decolarea avionului. tigari nu se cumpara din cauza pretului, nu sint mai ieftine (sau nesemnificativ) pe aeroport, va las placerea sa aflati singur care este motivul real! iar magazine duty free, dupa intrarea in EU??? Best Value, singurul operator ramas pe piata nu e chiar duty free si are limite la cantitatea care poate fi cumparata oficial! Din contra, grupuri de soferi sau lucratori in constructii care se intorc acasa. La sfarsitul lunii iunie cand am plecat la Milano .... cam lipseau turistii din avion, probabil nu mai sunt prea multi amatori de shoping ! Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat August 20, 2021 Partajează Postat August 20, 2021 Acum 28 minute, Marele Savant a spus: Exista dreptul la pensie, dar valoarea acesteia nu poate fi peste posibilitatile de plata rezultate din incasari! Problema e cu cei care au platit de au behait, aia ce fac daca statul este condus prost? De ce sa mai platesti atunci contributii la pensii daca ai niste incapabili la conducere? Sa aveti parte de pensie lunga! Link spre comentariu
Marele Savant Postat August 20, 2021 Partajează Postat August 20, 2021 Acum 34 minute, Ion_Bumbu a spus: Problema e cu cei care au platit de au behait, aia ce fac daca statul este condus prost? De ce sa mai platesti atunci contributii la pensii daca ai niste incapabili la conducere? Sa aveti parte de pensie lunga! Cine sint cei care ''au platit de-au behait''??? inainte 1989 contributia directa, retinuta din salariu, adica cei ''2% pensie suplimentara'' erau nesemnificativi. se retinea o taxa globala pe fondul de salarii, dar si aceea era relativ redusa, banii se varsau si se luau din oala comuna a bugetului. sa mai vorbim de ''pensiile de CAP'' unde dupa o viata de munca, nu primeai mai mult de 250 de lei (ca fost taran cooperator, nu angajat cu contract de munca)! deocamdata asta e sistemul, cei in activitate platesc pentru cei iesiti la pensie. nu e clar totusi de ce ar plati statul in plus, mai ales ca banii vin din imprumuturi? iar conducatorii, chiar mai capabili fie ei, nu puteau sa ne tina in tara, ca sa adune mai multi bani decit inchizind granitele ca pe vremea lui ceausescu. Nivelul de trai a crescut vizibil, pentru toata lumea, dar nu-i putem ajunge din urma in 30 de ani pe cai care in anul 1600 aveau universitati sau in 1700 invatamint obligatoriu! Putem si reusim sa ardem niste etape, dar nu in toatalitate. oricum se vede de oricine nu este rau intentionat sau are altceva scris in fisa postului, ca sintem pe un drum ascendent! Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat August 20, 2021 Partajează Postat August 20, 2021 Eu! Din 1990 am platit de am behait. Link spre comentariu
Marele Savant Postat August 20, 2021 Partajează Postat August 20, 2021 (editat) Tot nu ma prind: cum ati behait si de ce? intreb pentru ca expresia are o anumita conotatie si nu cred ca asta ati vrut sa spuneti! Editat August 20, 2021 de Marele Savant Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat August 21, 2021 Partajează Postat August 21, 2021 Vad ca se cam inflameaza spiritele! De cind am intrat in ''cimpul muncii'' si pina cind m-am pensionat, statul m-a ''julit'' constant de bani! Asta nu poate nimeni contesta! Cind a venit vremea pesionarii , cei de la serviciul personal, m-au intrebat daca, vreau sa mai lucrez inca 3 ani . Atunci virsta de pensionare, la limita de virsta, era de 62 de ani ! Am acceptat sa mai lucrez inca 3 ani de zile, dupa care m-am pensionat! As mai fi putut lucra, lejer si mai departe daca n-as fi avut probleme de sanatate! Pina mi-am,adunat toate adeverintele, au trecut citeva luni bune, facind drumuri peste drumuri, ! Intr-un final am reusit sa duc toate adeverintele , la casa de pensii, unde mi s-a calculat, pensia finala! Lucrasem in mai multe orase, primul oras fiind Zalăul. Dupa citiva ani m-am casatorit si m-am mutat in Bistrita! Dupa decesul sotiei m-am mutat in Arad, unde am lucrat la TAKATA o firma japoneza, unde am lucrat, pina cind m-am pensionat! In tot acest timp am cotizat luna de luna , la casa de pensii! Pensia nu-i mare dar nici mica, e undeva pe la mijloc! Ma intreb unde sint banii pe care statul mi ia luat cu japca, atita amar de ani? Poate spune cineva, ca in tot acest timp, m-am ''eludat''de la plata dărilor, catre stat, recte, plata catre casa de pensii? Si pina la urma cu ce mare ''brinza'' m-am ales? Singurul avantaj ca pensionar, este ca , pot merge prin oras cu mijloacele de transport in comun. Daca vreau sa ma duc undeva cu trenu', beneficiez de reducere la biletele pe CFR ! Grozave beneficii! N-am ce spune! Ce sa mai spunem de bietii lucratori din agricultura! Vai de mama lor! Link spre comentariu
merck Postat August 21, 2021 Partajează Postat August 21, 2021 Pensia corecta este cea din pilonul II, cat cotizezi atat ai. Exista senzatia ca oamenii au fost jumuliti dar are dreptate @Marele Savant cand scrie: Acum 7 ore, Marele Savant a spus: Cine sint cei care ''au platit de-au behait''??? inainte 1989 contributia directa, retinuta din salariu, adica cei ''2% pensie suplimentara'' erau nesemnificativi. se retinea o taxa globala pe fondul de salarii, dar si aceea era relativ redusa, banii se varsau si se luau din oala comuna a bugetului. Cei care cotizeaza la pilonul II au imaginea corecta a realitatii. Realizeaza ca nici pe departe nu este suficienta contributia la pilonul II pentru a avea o pensie decenta la batranete. Link spre comentariu
doru3160 Postat August 21, 2021 Partajează Postat August 21, 2021 Au jucat după regulile jocului, și alea le-au fost impuse. Nu te poți juca cu viețile oamenilor, spunându-le brusc ca tocmai s-au schimbat regulile în timpul jocului, sau mai bine zis, la finalul jocului pt unii. Care i-a prins vremea în sistem, cum le poți tu explica acum ca trebuiau sa cotizeze la pilonul n-spe ca să poată avea o bătrânețe liniștită. Ei au fost corecți, cred ca acum e rândul statului sa fie corect și sa nu-i ducă cu zăhărelul, în timp ce specialii aceluiași stat se imbuiba. Link spre comentariu
merck Postat August 21, 2021 Partajează Postat August 21, 2021 Am inteles ca au jucat dupa regulile jocului, (desi regulile, mai bine zis calculele au fost proaste) si nu sunt impotriva sa fie tinuti pe linia de plutire (o pensie decenta) pana la finalul vietii, dar sa vad si din partea lor un efort de a lupta impotriva celor care au pensii nesimtite, sau cei care ies la pensie la 45 de ani si apoi se reangajeaza iar la stat pe un salar baban. Nu-i vad sa se organizeze si sa aiba lideri care sa doreasca sa rezolve situatia. Suntem intr-o siutatie nasoala si trebuie o solutie pentru a iesi din ea. E clar ca daca se merge ca pana acum nu-i ok. Link spre comentariu
BRANCA Postat August 21, 2021 Partajează Postat August 21, 2021 În primul tabel aveţi morţii datoraţi drogurilor ilegale în UE, iar în poza a doua morţii de tutun,adică drog legal,din Romania.No comment. Link spre comentariu
Postări Recomandate