Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa Pyronix Enforcer V10

Postări Recomandate

Salutare ,

Ma poate ajuta cineva sa gasesc documentatia acestei surse pentru centrala de efractie Pyronix Enforcer V10.

Sursa este 220 -12v si alimenteaza centrala de efractie si o sirena exterioara, problema este ca cineva a taiat firele cand era alimentata iar o rezistenta este arsa am nevoie sa stiu valoarea rezistentei R4.

https://i.imgur.com/V0DYqJi.jpg

https://imgur.com/9u41y9m

V0DYqJi.jpeg

9u41y9m.jpeg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Cred că ai văzut că sunt mai multe defecte decât acea rezistenţă.Din poze par afectate şi R3 şi R5.Tranzistorul la care sunt conectate e foarte probabil sârmă, posibil şi alţi semiconductori.Cel mai grav e că dacă rezistorul din poarta mosfetului e ars, integratul e dus şi el.

Cumpără o sursă de 12V/1A şi pune-o în loc, asta nu mai merită efortul.

Link spre comentariu

Din ce vad sunt 3 rezistente in paralel inseriate cu sursa/emitorul acelui tranzistor, pe post de shunt, si cum celelalte 2 sunt de 2,7 Ohm, se subantelege ca si a 3-a tot atat ar trebui sa aiba, si dand zoom pe imagine cam asa pare din ce se mai vede ( poti verifica uitandu-te atent cu o lupa mai puternica ).

Confirmarea ar trebui sa poata veni de la integratul ala SOT23-6, vezi in pdf-ul lui la shunt, ce valori sunt recomandate ori ce tensiune de varf este data pentru pinul ala de intrare curent. Dar eu as merge fara ezitare pe 2R7 la toate 3.

Link spre comentariu
Acum 12 minute, validae a spus:

Cred că ai văzut că sunt mai multe defecte decât acea rezistenţă.Tranzistorul la care e conectată e foarte probabil sârmă, posibil şi alţi semiconductori.

Da m-am gandit ca poate fi si tranzistorul prajit atata timp cat au fost taiate firele in timp ce era alimentata.

Chiar acum, BRANCA a spus:

Mai bine cauţi o sursă de 12V la mărime asemãnătoare.Nu ştiu la câţi amperi...Poate îţi dă cineva date.Eu aş estima la 2-3A.

Din ce am citit ar fi de 2 A ,am gasit ceva insa as vrea sa o pastrez de rezerva si pe aceasta . 

Acum 5 minute, Marian a spus:

Din ce vad sunt 3 rezistente in paralel inseriate cu sursa/emitorul acelui tranzistor, pe post de shunt, si cum celelalte 2 sunt de 2,7 Ohm, se subantelege ca si a 3-a tot atat ar trebui sa aiba, si dand zoom pe imagine cam asa pare din ce se mai vede ( poti verifica uitandu-te atent cu o lupa mai puternica ).

Confirmarea ar trebui sa poata veni de la integratul ala SOT23-6, vezi in pdf-ul lui la shunt, ce valori sunt recomandate ori ce tensiune de varf este data pentru pinul ala de intrare curent. Dar eu as merge fara ezitare pe 2R7 la toate 3.

Intradevar am gasit o lupa si 2R7 sunt marcate cele doua.

Link spre comentariu

Păi n-ai făcut încă nicio măsurătoare pe placă ? Cum spuneam, dacă tranzistorul e sârmă şi rezistorul din poarta lui e ars, integratul e dus...

Dacă sunt duse doar tranzistorul şi rezistorii din sursă, poţi avea noroc.Dar din experienţa cu astfel de surse, şansele sunt mici...

Link spre comentariu
Acum 2 minute, validae a spus:

Păi n-ai făcut încă nicio măsurătoare pe placă ? Cum spuneam, dacă tranzistorul e sârmă şi rezistorul din poarta lui e ars, integratul e dus...

Dacă sunt duse doar tranzistorul şi rezistorii din sursă, poţi avea noroc.Dar din experienţa cu astfel de surse, şansele sunt mici...

Acum voi face ceva masuratori . Am primit sursa defecta cu 10 minute in urma ,aveam doar pozele cu ea . 

Link spre comentariu

La sursa aia trebuie sa schimbi urmatoarele:

R3, R4, R5, C8, integratul si mosfet-ul. Trebuie sa mai verifici D7 (dioda zenner) R6 si R7 daca mai sunt bune....cu toate ca si acestea trei trebuie schimbate fara discutie.

Merita deranjul cand o sursa in comutatie de 12V/2A costa 12 lei?

La prima cautare ce-am gasit:

https://eldepo.ro/alimentator-12V-2A-cu-cablu?language=ro-ro&currency=ROU&gclid=EAIaIQobChMI2fbIwIC98gIVjeh3Ch0ykgCCEAQYAiABEgLEufD_BwE

Editat de mac01
Link spre comentariu
38 minutes ago, stefan94stefan said:

Da m-am gandit ca poate fi si tranzistorul prajit atata timp cat au fost taiate firele in timp ce era alimentata.

Nu are legatura, orice sursa, chiar si chinezarie ordinara, are protectie la scurt, asta sigur are tocmai pentru ca exista acel shunt ars din sursa/emitorul tranzistorului.

Asocierea pe care trebuia sa o faci este tocmai faptul ca acel shunt s-a ars, iti garanteaza ca tranzistorul e sarma, e singura conditie in care shuntul are sens sa pocneasca atat de spectaculos. Adica shuntul s-a ars doar dupa ce tranzistorul s-a facut sarma, si daca asta s-a intamplat numai si numai datorita scurtului de pe iesire atunci sfatul meu e sa o arunci la gunoi, pentru ca asta e, un gunoi ordinar. 

43 minutes ago, stefan94stefan said:

Din ce am citit ar fi de 2 A

Sunt alimentatoare chinezesti de 12V si cate 2 sau 3A sau chiar mai mult, mai ieftine decat ar costa repararea asteia...

Singurul motiv pentru care ar avea sens sa o repari este cel didactic, asa de amorul artei, altfel nu merita.

44 minutes ago, stefan94stefan said:

Intradevar am gasit o lupa si 2R7 sunt marcate cele doua.

Pai nu era nevoie de lupa sa vezi ca cele 2 sunt de 2,7 Ohm, s-a vazut asta din primele secunde din poza pusa aici pe topic, nici macar de zoom pe poza nu-i nevoie, se vede maaare si clar scris 2R7 pe ele.
De lupa e nevoie doar sa confirmi ca si a 3-a tot de 2,7 Ohm e ( sunt destul de sigur ca asa e ).

Link spre comentariu
1 oră în urmă, mac01 a spus:

La sursa aia trebuie sa schimbi urmatoarele:

R3, R4, R5, C8, integratul si mosfet-ul. Trebuie sa mai verifici D7 (dioda zenner) R6 si R7 daca mai sunt bune....cu toate ca si acestea trei trebuie schimbate fara discutie.

Merita deranjul cand o sursa in comutatie de 12V/2A costa 12 lei?

La prima cautare ce-am gasit:

https://eldepo.ro/alimentator-12V-2A-cu-cablu?language=ro-ro&currency=ROU&gclid=EAIaIQobChMI2fbIwIC98gIVjeh3Ch0ykgCCEAQYAiABEgLEufD_BwE

Nu merita deranjul intradevar, am gasit inlocuitor insa ma gandeam sa o repar si sa o pastreze de rezerva insa nu se merita .

Multumesc pt raspunsuri !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări