criss Postat Octombrie 27, 2007 Partajează Postat Octombrie 27, 2007 SalUnul dintre hobbiuri este digitalizarea (aici inteleg afisoarele) masini.Am un opel kadett E,1.6injectie.Acest proiect de turometru se rerefera in special la Astra F, Corsa B,deoarece acest modul este doar o interfata pt un display din dotarea acestor masini.si anume Did,Tid sau Mid(cu acest display inca nu am facut teste,el fiind un Bord Computer).Eu am schimbat intreg bordul doar sa am un asemena display.Original se foloseste la casetofoanele originale pt a afisa RDSul.La prima incercare a functionat :)Nu eu am realizat montajul ci dl. Arne Zunker si initiatorul proiectului dl. Eelke Visser respect pt realizare.Mai am un proiect tot un turometru dar pe un LCD compatibil HD44780,pe simulator a funcionat iar pe masina inca nu lam incercat,din cauza ca am busit LCDul si pana imi iau alta va trece o vreme.Am postat cateva poze cu functionarea Link spre comentariu
electronunervos Postat Noiembrie 14, 2007 Partajează Postat Noiembrie 14, 2007 felicitari pt realizare. ma lasat cu gura cascata cand am vazut ce ai facut. o frumusete. problema e ca eu vroiam sa fac un afisaj pt pc pe portul paralel. ideea e ca am un lcd 2x16 carac dar nui gasesc o carcasa suficient de frumoasa in care sal pot baga. felicitari incaodata si la mai mare. as dori sa vad proiectul terminat si totul incorporat in bord. Link spre comentariu
criss Postat Noiembrie 16, 2007 Autor Partajează Postat Noiembrie 16, 2007 eu il am deja de mult pe masina!(am schimbat bordul de kadett E cu unul de astra F si sa potrivit displayul,dar daca vrei sa adaptezi pe un alt opel incearca sa faci rost de carcasa unui display de Corsa B..ala vine montat pe bord)am sa fac ceva poze.Am facut unul LCD in teste a functionat brici(cam mic afisa dar mergea) dar din pacate cand am vrut monta pe masina mia cedat stabilizatorul de 5v si am murit LCDul....acuma nu stiu cand imi voi lua alta dar cand il termin am sa postez fisierele aferente. Link spre comentariu
gcom61 Postat Ianuarie 21, 2009 Partajează Postat Ianuarie 21, 2009 Sunt nou pe aici in cautare de turometru pt. o corsa b din 2000.De unde se ia semnal(ce fel este?continuu,pulsatoriu?)multumesc Link spre comentariu
criss Postat Ianuarie 28, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2009 de la bobina de inductie(partea de joasa tensiune). in general are culoarea verde(astra F, kadett E, vectra A, omega A, corsa A).pt a fi sigur verifica in manualul de utilizare.sigur ii corsa B din 2000? nui cumva corsa C? Link spre comentariu
gcom61 Postat Ianuarie 30, 2009 Partajează Postat Ianuarie 30, 2009 de la bobina de inductie(partea de joasa tensiune). in general are culoarea verde(astra F, kadett E, vectra A, omega A, corsa A).pt a fi sigur verifica in manualul de utilizare.sigur ii corsa B din 2000? nui cumva corsa C?Din pacate este Corsa B.Am inteles ca la bordul de corsa b (in spatele bordului)se gasesc deja firele pt.turometru-unele modele au bord cu turometru-modelul meu nu are (motor1.0,12valve).Aveti idee unde anume se gaseste semnalul/tensiunea pt turometru si ce fel este?Daca este prelucrat-in sensul ca este o tensiune continua crescatoare functie de turatie. Link spre comentariu
Vizitator HAPKO Postat Mai 3, 2009 Partajează Postat Mai 3, 2009 l-am realizat si eu si merge super mai greu a fost cu programatorul dar in final a mers acum vreau sa schimb mesajul de intimpinare "welcome" cu altceva,mai am de sapat Link spre comentariu
Vizitator diablo2101 Postat August 22, 2010 Partajează Postat August 22, 2010 Salut!Sunt de curand (o zi) fericitul propietar al unui Opel Astra F din '93. Idem acest model nu este dotat cu turometru. Dupa realizarea si conectarea turometrului din schema, RDS-ul radioului mai este afisat in vreun fel? sau trebuie deconectat? Multumesc:) Link spre comentariu
criss Postat August 26, 2010 Autor Partajează Postat August 26, 2010 trebuie deconectat ori facut o interfata cu un alt procesor/comutator(la selectorul de canal pt radio se utilizeaza asa ceva) cauta un asemenea integrat ce poate comuta 3 cai iar prin actionarea unui buton se poate trece de la RDS la Turometru.Ori facut cu ajutorul unui procesor!(in trecut am lucrat pt asa ceva dar din lipsa de timp am abandonat acest proiect) Link spre comentariu
kinderu56 Postat August 26, 2010 Partajează Postat August 26, 2010 am si eu o intrebare se poate adapta cielo din 95 korean???? Link spre comentariu
criss Postat August 30, 2010 Autor Partajează Postat August 30, 2010 Adapta ce inseamna?vrei sa adaptezi un alt display? (se poate, dar ai nevoie de cunostinte avansate in programare si cunostinte profunde ale protocoluli afisajului nou)sau vrei sa utilizezi pe cielo? (pe orice masina cu aprindere prin scantee, 4T si 4 cilindrii merge!) nu conteaza marca!(just impreuna tot pachetul,a adaptorul+TID sau DIDul) Link spre comentariu
yo9hnf Postat August 30, 2010 Partajează Postat August 30, 2010 am si eu o intrebare se poate adapta cielo din 95 korean????La cielo parca e un ceascu VFD ordinar... Link spre comentariu
kinderu56 Postat August 30, 2010 Partajează Postat August 30, 2010 da este doar un ceas ordinar, inseamana ca trebuie sa iau toata instalatie de la un opel astra din 96 cu tot cu afisaj Link spre comentariu
criss Postat August 31, 2010 Autor Partajează Postat August 31, 2010 Nu intreaga instalatie, doar displayul pt casetofon (DID sau TID)!Nu conteaza din ce an este astra foar sa fie ASTRA F!Mufa o poti lua de la un cablu pt cdrom, din acela mai vechi cu 40fire, il tai la dimenensiunea dorita(12pini).ps. Cielo este copia Opel Kadett E! Link spre comentariu
kinderu56 Postat Septembrie 1, 2010 Partajează Postat Septembrie 1, 2010 nu are nimeni nici o schema cu modificarea pentru cielo Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum