Vizitator Postat August 22, 2021 Partajează Postat August 22, 2021 Acum 19 minute, audio1984 a spus: @sesebe Dar ce a dispărut tot cea ce este analogic in jurul nostru (inclusiv sunetul) iar eu n-am aflat ? Sunetul nu este "analogic". Nimic nu este "analogic". Transmiterea energiei sonore (ceea ce numesti dumneata sunet) se face prin cuante de energie, adica prin "biti" de energie. Chestia asta s-a studiat si se studiaza in fizica de liceu... Acum 39 minute, sesebe a spus: Lasa nu-l mai ameti de cap cu ideea ca nu exista analogic adevarat ci numai variante de digital. Mda... problema este ca de la axiome despre audio (unde din simplul motiv ca au si ei doua urechi moda este ca oricine poate debita oricand orice) a trecut deja la axiome despre lume si Univers... N-am inteles niciodata de ce unii sunt obsedati de a stabili ei clasificari si ierarhizari despre orice... ce anume e mai bun in audio, ce e mai bun in... etc. Din care anume motiv s-or crede ei arbitri, evaluatori si ierarhizatori si de ce or crede ei ca trebuie neaparat facute evaluari si ierarhizari? Oare astia nu-si dau seama ca dupa mintea lor ar trebui sa ascultam toti muzica numai la pick-up - ca doar ala e cel mai bun aparat audio, sa mancam toti un singur fel de mancare - ca numai ala este cel mai bun!- ca ar trebui sa ne batem toti pe doar o femeie - ca aia este cea mai buna!- si ca ar trebui sa traiasca pe planeta doar un singur om - ca doar ala este cel mai bun!... ?! Oare astia isi pun vreodata problema despre cum ar trebui sa arate lumea dupa mintea lor?.... Cum ar fi ca de azi noi toti oamenii sa fi aratat identic - asa cum ar trebui sa arate cel mai bun om din lume, sa fi gandit toti la fel - asa cum e cea mai buna gandire din lume, sa ne fi imbracat identic, sa fi ascultat toti doar o anume muzica - ca aia e cea mai buna- si doar dupa un tip de aparat - ca doar ala e cel mai bun, etc. Ar fi fost astfel lumea mai buna????... Cred ca intram toti in balamuc! De ce le-o fi atat de greu sa se bucure de viata si de lume asa cum sunt ele, si a caror principala valoare si calitate consta taman in variatia si diversitatea lor practic infinita? Fizicienii deja de muuulti ani si-au dat seama ca uneori e bine sa vada lumea conform fizicii newtoniene, uneori e bine sa o vada conform fizicii relativiste, alteori conform fizicii cuantice... Iar despre fizica se zice ca ar fi o stiinta... EXACTA !!!! Cam orice cetatean care a trecut prin liceu altfel decat a trecut gasca prin apa ar trebuit sa fi invatat ceva din asta relativ la cum anume ar trebui privita lumea... Link spre comentariu
franzm Postat August 22, 2021 Partajează Postat August 22, 2021 Acum 9 minute, audio1984 a spus: Este cât se poate de adevărat și este bazat pe știință , nu o spun eu . Dacă nu e așa va rog sa ne demonstrați că nu-i așa . Draga domnule, domnia-ta ai facut o afirmatie ("..totul este analog...") pe care nu ai demonstrat-o. Deci esti primul care ne datoreaza o demonstratie. Link spre comentariu
audio1984 Postat August 22, 2021 Autor Partajează Postat August 22, 2021 (editat) @Traian B Cea ce afirmați dumneavoastră este absurd , am afirmat eu ceva (exceptând audio) din tot ce ați scris acolo ? Vă dați seama de absurditatea afirmațiilor dumneavoastră ? Poate există asemenea oameni insă nu eu , poate comuniștii or fi avut această gândire , dacă vb. de comunism e mai credibil . În cea ce privește fizica de liceu ... eu am absolvit Colegiul Pedagogic "Carmen Sylva" din Timișoara , la acest liceu nu am avut 4 ani de studiu ci 5 ani , din păcate cum era profil pur uman nu am făcut fizică și probabil dacă făceam fizică aveam mai multe cunoștințe dar in fine , dacă ar fii să ne "luptam" in filozofie sau psihologie ori pedagogie ar fi altă treabă , însă prea puțin important . Probabil că aș fi cunoscut mai multa fizica dacă o și studiam , dar nici nu era în programă iar acum așa stau lucrurile , nu mai are importanță oricum . Editat August 22, 2021 de audio1984 Link spre comentariu
sesebe Postat August 22, 2021 Partajează Postat August 22, 2021 Pai atunci ar fi trebuit sa stii ca totul este relativ si fiecare simtim altfel muzica iar analogicul nu-i decit o varianta de digital in care intre valorile consecutive este o diferenta foarte foarte mica. Link spre comentariu
audio1984 Postat August 22, 2021 Autor Partajează Postat August 22, 2021 Domnule @franzm căutați pe YouTube sau pe google să vedeți ce spun fizicienii și specialiștii , apoi mai vb. Numai bine ! Link spre comentariu
sesebe Postat August 22, 2021 Partajează Postat August 22, 2021 Daca youtube e sursa de informatii atunci este clar. Link spre comentariu
audio1984 Postat August 22, 2021 Autor Partajează Postat August 22, 2021 (editat) @sesebe Mi-am recunoscut greșeala afirmației mele prin care susțineam sus și tare că doar analogicul e mai bun , mai superior . Evident că totul în jurul nostru este relativ , nimic nu poate fii tot timpul exact și fix . John Galsworthy spunea într-o lucrare a sa că "În lumea asta nu există nimic imuabil; totul este relativ" Acum 9 minute, sesebe a spus: Daca youtube e sursa de informatii atunci este clar. Am văzut că multe cursuri , nu doar tehnice sau științifice ci și din domeniul uman , se postează pe asemenea platforme , cea ce nu e rău după părerea mea . Editat August 22, 2021 de audio1984 Link spre comentariu
Stefan Postat August 22, 2021 Partajează Postat August 22, 2021 Acum 10 ore, maxente a spus: Ia uite aici review adevarat Cam departe de ce trebuie sa însemne un review, putem spune ca e mai mult o prezentare de produs si putina reclama, cum ii sta bine oricărui vlogger ce își are si el partea lui de câștig. Mult mai multa munca si profesionalism au depus băieții astia https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/edifier-r1280t-powered-speaker-review.16112/ pentru niște "săracii la 100$" pe care le ascult si eu cu drag de câțiva ani. DA! Nu costa nu știu cate mii de coco + amplificator de jdemii insa nici nu îmi trebuie mai mult, indiferent cat de prost suna pentru urechea unui haudiofil. Sunt pilotate de un amplificator cat un pachetul de țigări si alimentat de la o sursa in comutație cam tot așa de mare, dintr-un DAC PCM5122 le fac sa miște suspensia de poliuretan (blasfemie !). Culmea e ca mie imi plac cum suna, probabil sunt surd, si chiar daca îmi pot cumpăra ceva de 10 ori mai scump nu sunt interesat si nici nu imi e deloc util. Link spre comentariu
audio1984 Postat August 22, 2021 Autor Partajează Postat August 22, 2021 (editat) @Stefan Este cât se poate de normal și natural , ce vă place asta sa faceți , aceasta este esența vieții , să facem ce ne place și nu ce consideră alții că ar fi mai bun așa cum eu în mod "tiranic" și eronat am vrut să bag pe gat tuturor sistemele audio analogice . Iar până una alta o vorbă din popor spune : " Nu-i frumos ce e frumos , e frumos ce-mi place mie" . Editat August 22, 2021 de audio1984 Link spre comentariu
dumitrumy Postat August 22, 2021 Partajează Postat August 22, 2021 Mai usor cu pianul pe scari! Chiar asa, "mai superior"? Sau " , dacă ar fii să ne "luptam" in filozofie sau psihologie ori pedagogie ar fi altă treabă"... CITAT 2: Postat 20 minute în urmă Pai atunci ar fi trebuit sa stii ca totul este relativ si fiecare simtim altfel muzica iar analogicul nu-i decit o varianta de digital in care intre valorile consecutive este o diferenta foarte foarte mica. >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Poti sa faci un desen pt cei fara studii superioare ce ai vrut sa spui aici? Link spre comentariu
sesebe Postat August 22, 2021 Partajează Postat August 22, 2021 Acum 10 minute, dumitrumy a spus: Mai usor cu pianul pe scari! Chiar asa, "mai superior"? Sau " , dacă ar fii să ne "luptam" in filozofie sau psihologie ori pedagogie ar fi altă treabă"... CITAT 2: Postat 20 minute în urmă Pai atunci ar fi trebuit sa stii ca totul este relativ si fiecare simtim altfel muzica iar analogicul nu-i decit o varianta de digital in care intre valorile consecutive este o diferenta foarte foarte mica. >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Poti sa faci un desen pt cei fara studii superioare ce ai vrut sa spui aici? Pot dar nu vreau. Cine vrea sa inteleaga n-are decit sa studieze singur, si poate incepe cu fizica cuantica. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 22, 2021 Partajează Postat August 22, 2021 Parca m-am intors in timp si citesc discutiile de pe decedatul forum hi-fi.ro, EinarN vs momolo....nimic nou sub soare. Link spre comentariu
Stefan Postat August 22, 2021 Partajează Postat August 22, 2021 @fluffy37 https://eminescu.global/poezii/glossa/ Link spre comentariu
dumitrumy Postat August 22, 2021 Partajează Postat August 22, 2021 Acum 59 minute, sesebe a spus: Pot dar nu vreau. Cine vrea sa inteleaga n-are decit sa studieze singur, si poate incepe cu fizica cuantica. Ai dreptate, am dat cautare "vioara cuantica" dar fara rezultat. Mi-au dat in schimb asta: >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Enzimele sunt lucrătorii devotați ai lumii vii. Ele accelerează reacțiile chimice astfel încât procesele intracelulare, care fără contribuția lor ar putea dura chiar și mii de ani, se desfășoară în doar câteva secunde. Cum anume produc enzimele această formidabilă accelerare, cu un factor de multiplicare de ordinul miliardelor, a rămas foarte mult timp o enigmă. Recent, cercetările făcute, printre alții, și de Judith Klinman (Universitatea Berkeley, California) și Nigel Scrutton (Universitatea din Manchester) au arătat că enzimele fac uz de un „truc cuantic” denumit tunel. Pur și simplu, enzimele generează un proces specific, prin care electronii și protonii dispar dintr-un loc anume, o locație bio-chimică bine determinată, rematerializându-se instantaneu într-un alt loc, fără a intersecta spațiile intracelulare. Acest proces enzimatic se poate asemui cu teleportarea, și reprezintă un aspect fundamental al vieții: enzimele construiesc fiecare biomoleculă, în fiecare celulă a oricărei creaturi vii de pe Pământ. Mai mult decât orice altă componentă a organismului, enzimele reprezintă ingredientul esențial al vieții organice. În același timp, pentru a ne menține în viață ele sunt conectate (și) cu lumea cuantică. >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Iar la subiect, au mai fost cetateni interesati de comparatia analog-digital. Nu strica sa vedem ce au constatat: >>>>>>>>>>>>>>> În anul 2000, un excelent studiu de cercetare a fost publicat în Bulletin of the Council for Research în Music Education în care participantii la test au ascultat înregistrari digitale si analogice ale aceluiasi concert, înregistrari la care nu s-a aplicat operatia de egalizare sonora si nu au fost mixate special pentru acest test. Ei au fost capabili de a derula înainte si înapoi înregistrarile audiate, dupa dorinta, spatiul de auditie a fost bine ecranat si întreaga procedura de test s-a desfasurat într-un mod bine controlat. În general, versiunea digitala a fost preferata în toate cele zece teste care au obtinut punctaj. Cu toate acestea, mediile de înregistrare, utilizate în cadrul acestui test, au fost discurile compacte si casetele magnetice, care nu sunt comparabile cu înregistrarile pe baza de vinil. Cercetatorii au concluzionat: „Rezultatele au aratat ca marea majoritate a ascultatorilor au considerat ca versiunile digitale ale înregistrarilor unor concerte live sunt mai de calitate decât versiunile lor analogice corespunzatoare. Participantii la test au acordat punctaje, ce sunt semnificativ mai mari, pentru redarea digitala a frecventelor joase si înalte, calitatea de ansamblu a sunetului, precum si modului de separare a instrumentelor si a vocilor. Notele mai mari obtinute de versiunile audio digitale au fost în concordanta, în general, atât pentru ascultarea la boxe cât si pentru ascultarea la casti. Pentru a rezuma toate aceste cercetari avansate, formatul digital este un format superior de redare a muzicii comparativ cu cel analog, dar acesta din urma (în special cel pe baza de vinil) ofera un anumit tip de sunet pe care unii oameni îl prefera. L-am asemana pe acesta cu un Ferrari comparativ cu un Mustang. Ele pot avea diferite particularitati, dar oamenii le prefera pentru ceea ce sunt ele si nu le pasa atât de mult despre aceste diferente distinctive. Link spre comentariu
maxente Postat August 24, 2021 Partajează Postat August 24, 2021 La 21.08.2021 la 21:30, Mircea a spus: D-al dracului, ieri am comandat PCB-uri in China (NextPCB) pentru un amplif cu TPA3255. Configurabil stereo sau 2.1. Sa ma spurc la digitale. Conceptia mea, deci pierderea mea de timp.Sic! E vreo diferenta de calitate intre placile de la nextpcb si cele de la jlcpcb ? Vad ca oferta e cam la fel ca bani. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum