Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Audio Analogic vs Audio Digital

audio1984

Postări Recomandate

• Răspunsuri 136
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• audio1984

46

• Mircea

19

• sesebe

15

• Stefan

11

Top autori în acest subiect

Acum 2 minute, sesebe a spus:

Pe bune chiar ai ajuns la concluzia asta sau ai vrut sa fii in ton cu topicul?

Din pacate am avut si eu in viata momente de ratacire, dar cu ajutorul lui Dumnezeu si al Sfantului Duh, mi-am revenit !

Acum sunt pur sau ca sa ma exprim mai modern, sunt Zen !

Link spre comentariu

Până la urmă trăim într-o lume analogică , totul în jurul nostru este analogic , semnalul acustic de la difuzor în aer este și el analogic , că procesezi digital , analogic sau faci un "mix" între cele două tot pe analogic îți vei bucura urechile , tot pe analogic vei dansa s.a.m.d. așa că aici punem propriile opinii , impresii și păreri , doar așa vom putea rămâne pe linia de plutire . 

Link spre comentariu

Asta e adevarat, suntem analogici prin natura.

Iti dedic un cantecel de-mi place mie:

Si niste versuri (le-am aranjat eu un pic, sa nu fac un post kilometric), am subliniat realitatea noastra:

I was born in a cave, when stereo was all the rage
Gatefold vinyl and eight tracks ruled the world
Now there's flat screens in 3D
My cell phone's smarter than me
I can't keep up, my brains are beginning to burn

Update and download
There's no winning, just insanity
Update and download
The wheel keeps spinning, just set me free

I'm an analog man... analog man
Analog man... analog man
I'm an analog man trapped in a digital world

I keep surfing with the crowd, my information's on a cloud
My profile gets hacked almost everyday

Don't need no wifi, just want my hi-fi
Don't need no data plan
Computers crashing, I want to smash 'em
I just don' t understand

Link spre comentariu

@Mircea Ce tare e piesa asta pe bune , sună bine și spune lucrurilor pe nume și da subliniază clar realitatea în care trăim ! Nu ascult mult metal dar asta "rocks" pe bune nu alta !!! :aplauze

Editat de audio1984
Link spre comentariu

E bine sa fii ponderat in opinii, caci slaba speranta sa stii atat de mult (din toate) incat sa poti exprima o opinie pertinenta si avizata.

Multi nu inteleg noile tehnologii si atunci reactioneaza ca si cum ar iesi Satana din lanul de porumb si ei sunt cu chilotii in vine. Altii au interese comerciale, de ambele parti ale baricadei, asa ca arunca vorbe ca sa-si atinga scopul.

Important e sa-ti sune tie bine la ureche. Dar sa nu asumi ca daca-ti suna pe gustul tau, e musai sa aiba acelasi efect la alte persoane.

Tot important e sa se potrivesca genului de muzica ascultat. Stiu ca potrivirea sau maciuirea, cum zic baietii de la showroom (sic!), este un subiect subiectiv (iar sic). Am mai multe amplificatoare, unele suna mai bine pe anumite genuri sau stiluri de muzica comparat cu celelalte. Am in proiect un comutator de boxe si unul de surse, ca sa pot asculta in ce combinatie vreau.

Link spre comentariu
Acum 9 ore, audio1984 a spus:

Până la urmă trăim într-o lume analogică , totul în jurul nostru este analogic , semnalul acustic de la difuzor în aer este și el analogic

De unde aceasta certitudine? Filosofie sau stiintele naturii?

Link spre comentariu
Acum 10 ore, audio1984 a spus:

Până la urmă trăim într-o lume analogică , totul în jurul nostru este analogic

De cuante si de fizica cuantica ai auzit vreodata?

Link spre comentariu

@franzm Este cât se poate de adevărat și este bazat pe știință , nu o spun eu . Dacă nu e așa va rog sa ne demonstrați că nu-i așa .

@sesebe Dar ce a dispărut tot cea ce este analogic in jurul nostru (inclusiv sunetul) iar eu n-am aflat ? :d

Editat de audio1984
Link spre comentariu
Acum 5 minute, audio1984 a spus:

@franzm Este cât se poate de adevărat și este bazat pe știință , nu o spun eu . Dacă nu e așa va rog sa ne demonstrați că nu-i așa .

@sesebe Dar ce a dispărut tot cea ce este analogic in jurul nostru (inclusiv sunetul) iar eu n-am aflat ? :d

Documenteaza-te domnule.

-- An analog signal is any continuous signal for which the time-varying feature of the signal is a representation of some other time-varying quantity, i.e., analogous to another time-varying signal. For example, in an analog audio signal, the instantaneous voltage of the signal varies continuously with the pressure of the sound waves.

-- In contrast, a digital signal represents the original time-varying quantity as a sampled sequence of quantized values. This imposes some bandwidth and dynamic range constraints on the representation but, unlike the analog signal, can avoid further electronic noise and distortion.

Altfel spus un semnal analogic poate avea orice valoare intre doua valori, adică o infinitate de valori intre oricare 2 valori. 

Fizica cuantica spune ca nu exista aceasta infinitate de valori ci numarul este finit si variatia se face in salturi numite cuante.

Link spre comentariu

Consider că am greșit atunci când am creat acest topic , faptul că mie îmi place sunetul creat de surse de semnal analogice , nu înseamnă că digitalul nu este bun și că nu are calitățile sale . Fiecare individ are gusturile lui personale iar gusturile nu se discută și nimeni nu poate veni să încerce să își impună propriile gusturi și idei este greșit , eu am făcut acest lucru și am greșit , fiecare cu "păsăricile" sale . Având în vedere acest lucru as dori ca acest topic să se închidă , chiar nu contează în ce sistem de semnal asculți muzică , că e analogic sau digital nu are importanță , important e să îți placă cea ce auzi ! 

Numai bine !

Editat de audio1984
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări