adydep Postat August 16, 2021 Partajează Postat August 16, 2021 Ăsta seamănă cu osciloscopul lui Neagu Raul ...l Link spre comentariu
audio1984 Postat August 16, 2021 Autor Partajează Postat August 16, 2021 Acum 4 minute, adydep a spus: Ăsta seamănă cu osciloscopul lui Neagu Raul ...l Nu e al lui , îl am de la un bun coleg de pe forum și un bun nou prieten hixpp02 căruia îi mulțumesc din suflet pe această cale ! Link spre comentariu
Stefan Postat August 16, 2021 Partajează Postat August 16, 2021 Acum 17 minute, yo8tot a spus: Acum am observat ceva scandalos, pickup-ul meu are si iesire USB. Magarii ! OMFG! Built-in USB port and phono preamplifier, for a high-quality and convenient digitization of analog vinyl records Dacă te vede un audiofil că umbli cu cioara vopsită ... ai pus-o, după ce află si prețul sigur o sa iți facă reclamație la oficiul pentru protecția audiofililor înrăiți. Acum 10 minute, viobio1 a spus: Avea un oscillator cu serpentină De unde le scoateți? Era din cupru serpentina? Link spre comentariu
Haralambie Postat August 16, 2021 Partajează Postat August 16, 2021 Sa il folositi cu succes Link spre comentariu
audio1984 Postat August 16, 2021 Autor Partajează Postat August 16, 2021 Acum 1 minut, Haralambie a spus: Sa il folositi cu succes Vă mulțumesc mult ! O seară liniștită și multă sănătate ! Link spre comentariu
Administratori Badman Postat August 16, 2021 Administratori Partajează Postat August 16, 2021 1 oră în urmă, audio1984 a spus: observ că unii își bat joc și denigrează alți useri voi cere administratorilor și moderatorilor in mod privat Nu trebuie in privat, ai buton de raport Link spre comentariu
audio1984 Postat August 16, 2021 Autor Partajează Postat August 16, 2021 @Badman Nu vreau să fac rău nimănui raportând comentariile colegilor , nu am de câștigat numeroase nimic din a face rău . Tot ce vreau este să se respecte elementele esențiale unei societăți , bunul simț și respectul , dacă eu am bun simț și îmi respect colegii astept reciprocitate , atât ! Multă sănătate ! Link spre comentariu
Administratori Badman Postat August 16, 2021 Administratori Partajează Postat August 16, 2021 Raportand comportamente abuzive si useri prost crescuti nu faci rau Link spre comentariu
Mircea Postat August 16, 2021 Partajează Postat August 16, 2021 Sunt cateva subiecte care genereaza 100% discutii deplasate precum audiofilia, lampi vs silicoane, vaccinul, despre Ceaşca, orice subiect politic, discutiile unde se platesc polite sub nume noi si cei care posteaza la misto, sa agite apele. Nu a fost topic pe subiectele indicate care sa nu fie inchis mai devreme sau mai tarziu. Cine insista cu astfel de topicuri nu poate obtine alt rezultat decat cele precedente. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 16, 2021 Partajează Postat August 16, 2021 Acum 3 ore, Stefan a spus: OMFG! ...... Adica...om fara gusturi? Link spre comentariu
Haralambie Postat August 16, 2021 Partajează Postat August 16, 2021 (editat) Buna seara, Asta daca are USB e audiofil sau nu? Dar amplificatorul? Editat August 16, 2021 de Haralambie Link spre comentariu
audio1984 Postat August 16, 2021 Autor Partajează Postat August 16, 2021 Acum 55 minute, viobio1 a spus: Câte concerte live de muzică clasică ai ascultat? Ca să ai cât de cât un etalon, adică să memorezi, dacă ai capacitatea, sunetul corect al unui instrument acustic? Muzica interpretată cu instrumente electrice, chitară electrică, chitară bas electrică, clape, eventual tobe scrise cu un anume soft..... este doar fantezia celor care o interpretează, fiecare instrumentist își face propriul ton, uneori se captează cu microfoane, alteori se trage direct în mixer, apoi intervine cel care face mixul și masterul. Ce faci cu vocea care sună extrem de nașpa sec, fără un efect, știi cumva că extrem de multe sunete pe care le auzi tu pe analog sunt defapt digitale? Îți dau două exemple, chitaristii folosesc procesoare pentru anumite sounduri, vocile au de asemenea adăugiri digitale pentru a suna bine pe înregistrări, toate astea cam din anii 80. Tare aș vrea să te pun la un test, să îți pun o înregistrare în patru formate audio și să văd dacă poți ghici formatul audio, am făcut asta cu mulți "talibani" care credeau că dețin adevărul suprem și urechea de aur, cea mai celebra este cea cu un amp pe tuburi care avea tuburi doar la exterior, la interior avebd un TDA2005, a fost un sunet miraculos pană le-am arătat interiorul, apoi..... a fost..... "ți-ai bătut joc de noi", da! Mi-am bătut joc de niște talibani extremiști cu idei fixe care nu ascultă muzica, asculta aparate audio, formate audio și clișeele altora de pe net. Despre sunet îți pot vorbi o zi și demonta n mituri. Am fost la câteva concerte live rock și muzică populara doar de câteva ori , eram la Colegiul Pedagogic Carmen Sylva din Timișoara și am mers cu un profesor la câteva concerte de muzică clasică , toate mi s-au părut super . Este evident că aveți cunoștințe solide în domeniu , iar faza cu TDA-ul e o glumă ... personal nu cred deloc că un integrat va suna mai bine că unul cu semiconductoare discrete bine proiectat și pus la punct . Mi-ați dat informații pe care nu le aveam ... da am spus că analogicul sună mai bine că digitalul dar asta nu înseamnă că sunt vreun taliban extremist cu idei fixe ... însă nu știu cum să vă explic in cuvinte , la analogic (dacă e de calitate și nu orice petardă) am un "feeling" dacă pot să-i spun așa , e o senzație auditivă mai specială fata de când ascult vreun format că mp3-ul de exemplu ... poate e doar o impresie dar e greu sa pot explica ! Multă sănătate ! Link spre comentariu
sesebe Postat August 16, 2021 Partajează Postat August 16, 2021 Alea sint păcăleli ale urechii, armonici plăcute, ca și în cazul tuburilor. Analogicul pe care il iibesti atit și zici ca suna mai bine suna mai bine din cauza ca analogicul nu-i liniar și în funcție de mediul de stocare trebuie aplicate niște corecții de frecventa, în special amplificare mult mai puternica a recentelor joase în detrimentul înaltelor. Ma refer strict la redare. Din cauza acestei corecții se obține un alt amestec armonic și suna, pt unii, mai plăcut, dar în nici un caz mai aproape de realitatea de la un concert live. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat August 16, 2021 Administratori Partajează Postat August 16, 2021 Subiect inchis pentru nerespectare regulament topic redeschis daca nu vreti sa-l sterg respectati regulamentul NU atasati poze, in regulament zice ca cine ataseaza aici poze primeste ban NU comentati gusturile altora, nu ii intereseaza opiniile voastre dar e motiv de scandal NU scrieti nimic daca nu aveti NIMIC de spus! Link spre comentariu
audio1984 Postat August 18, 2021 Autor Partajează Postat August 18, 2021 (editat) Ca o revelație as dori sa menționez că poate m-am înșelat eu . Am crescut cu echipamentele audio analogice ale tatălui meu și poate că cumva mi sa imprimat , undeva in creierul meu că analogicul sună mai bine decât digitalul . Sau și mai bine poate e o pasiune pentru retro/vintage audio (o pasiune "inconștientă" de care nu știam) și am transformat-o într-un "ideal" . Am văzut ceva la colegul @viobio1 care mă pus pe gânduri . Poate că nu se aude mai bine analogicul sau poate doar armonicile care se regăsesc într-un semnal audio / electroacustic și o pasiune pentru retro sau vintage (cum vreți să-i spuneți) mă face să-mi placă analogicul . Obișnuința și pasiunea pentru retro audio sunt cea ce cred eu superior , cert e că nu mă mai arunc cu afirmații pe care nu le pot dovedi , poate așa putem intra pe un fir de discuție mai normal . Dar deși poate retro audio nu sună ca ceva mai mai nou , mai performant , asta nu înseamnă că nu putem să nu iubim retro analogicul și pe viitor . Multă sănătate ! Editat August 18, 2021 de audio1984 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum