Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Audio Analogic vs Audio Digital

audio1984

Postări Recomandate

Dacă citiți postarea mea cu atenție veți observa că de la cea ce am scris sa divagat foarte mult , era mai simplu să își spună fiecare în parte părerile , impresiile , dacă sunt pro sau contra audio Analogic . Așa era ok dar în loc să discutăm amical si constructiv conform obiceiului din popor ați "tăbărât" pe mine asemenea unui uliu când plonjează în aer după un golumb ! Am observat că în tot cea ce am postat și scris , am fost luat la mișto , "tras de perciuni" și am primit "șuturi în fund" , se pare că deranjez , asta probabil că pun prea multe întrebări iar specialiștii nu au dorința să ajute (nu condamn au dreptul să nu o facă) , însă nu toți sunt așa deoarece mi-am făcut mulți prieteni aici , oameni care te ajuta cu orice fără să prezinte un aer academic , oameni prietenoși . Citind am observat că nu-s singurul care și-a luat "scartoafe" pe acest forum , ba chiar și pe unii de care știu că-s ingineri ia-ți "mitraliat" . 

Editat de audio1984
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 136
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• audio1984

46

• Mircea

19

• sesebe

15

• Stefan

11

Top autori în acest subiect

Eu astept ca semnalul de la iesirea unui amplificator sa fie digital. Si astept si boxele (difuzoarele) digitale!

Ce ti-e si cu audofilii astia digitali...ei chiar nu-si dau seama ca fara analog totul este mut!

Editat de mac01
Link spre comentariu

Dacă se mai dorește a se mai purta discuții într-un mod civilizat , prietenesc , cu respect și fără să ne "aprindem" prea repede atunci acei colegi sunt bineveniți la discuții deschise ! 

O zi bună și multă sănătate vă doresc , asta-i cea mai importantă !

Link spre comentariu
  • Administratori

Tot topicul asta e frectie la piciorul de lemn

Eu ma astept la grafice si masuratori din partea partizanilor, indiferent de tabără

Link spre comentariu

@Badman Total de acord , deși urechea e cel mai bun AMC existent . De azi am și eu un osciloscop E 0102 românesc . Când voi putea , voi posta tot ce înseamnă măsurări și grafice în măsura posibilităților , dar și cei "anti analogic" vină cu dovezile lor .

Multă sănătate !

Editat de audio1984
Link spre comentariu

abordarea e gresita din start analog ce? sau digital ce?, in principiu sunetul e analog / zgomotul e digital  

dar analog nu mai exista de ceva ani, poate doar o auditie live - orchestra simfonica, in rest e prostie gen vezi pe "iutub" ce bine suna "scula" mea .... pe boxele tale de plastic/zgomotech.  

anii de glorie "analog" au trecut de mult si nu din cauza "bunatatii" a fost abandonat

in fond doar stocarea poate fi de un fel sau altul, la capatul tuturor sarmelor e "BOXA" aia bassreflex care face varza orice sunete. 

la care digital ne referim? la MP3-u din 1995, la FLAC-u din 2001 sau la un PCM de 32bits/324KHz? cu ce sa-l comparam? cu o caseta "RAKS" sau cu un disc "ELECTRECORD"? 

Link spre comentariu
10 minutes ago, audio1984 said:

@Badman Total de acord , deși urechea e cel mai bun AMC existent .

Bine ai revenit, colegu' @RST. Forumul era anost fara cel care regleaza dupa ureche, cel mai bun AMC.

Te-ai lamurit cum e cu clippingul? 

Link spre comentariu
Acum 16 ore, audio1984 a spus:

Nu deschid acest topic doar pentru a îmi face "norma de postări" ci pentru a discuta exact cea ce spune titlul : Păreri , impresii , pro și contra

Omul a spus de la inceput ca aici e vorba de pareri si impresii si voi ii cereti argumente, dovezi, grafice, masuratori si altele asemenea...

Link spre comentariu
Acum 7 minute, Mircea a spus:

Bine ai revenit, colegu' @RST. Forumul era anost fara cel care regleaza dupa ureche, cel mai bun AMC.

Te-ai lamurit cum e cu clippingul? 

Sub nici o formă nu sunt userul RST , asta dacă am înțeles bine și face referire la mine , dacă nu e vb. de mine îmi cer scuze ! Dar repet nu sunt RST !!!

Domnule @d2134 mă bucur că ați înțeles care era esența acestui topic ! Vedeți voi mai sunt și oameni precum colegul nostru care înțelege ce se scrie și răspunde logic , vă mulțumesc pentru înțelegere ! 

Multă sănătate ! 

Editat de audio1984
Link spre comentariu

Citez:....la FLAC-u din 2001 sau la un PCM de 32bits/324KHz? cu ce sa-l comparam? cu o caseta "RAKS" sau cu un disc "ELECTRECORD"? 

Ce spuneti dvs. in citarea de mai sus sunt extreme. Am flac-uri care suna mai prost decat un mp3 de 384Khz.

Pana la urma in lantul de redare/inregistrare (eventual) sunt si elemente digitale  si sunt si analogice sau preferati etajele finale clasa d si boxele de plastic?

Sigur cele mai slabe elemente din lantul audio sunt boxele/difuzoarele si ca randament si ca distorsiuni!

Editat de mila
Link spre comentariu
Acum 9 minute, maresaldeflota a spus:

Da' cine :rzb întreb așa în treacăt? 

Cine ce ? Dacă am două conturi sau vreunul mai vechi , atunci răspunsul este NU ! De cate ori să mă tot repet ??? 

Link spre comentariu

MP3 de 384kHz? Ce este asta?

FLAC-ul nu poate reda mai bine decat a fost inregistrat, analogic sau digital. Deci, vina e la inregistrare, nu la redare. 

Link spre comentariu
Acum 38 minute, audio1984 a spus:

@Badman Total de acord , deși urechea e cel mai bun AMC existent . De azi am și eu un osciloscop E 0102 românesc . Când voi putea , voi posta tot ce înseamnă măsurări și grafice în măsura posibilităților , dar și cei "anti analogic" vină cu dovezile lor .

Multă sănătate !

Absolut complet gresit!

Urechea este cel mai prost AMC existent si asta pe masurate.

Orice echipament de masura decent ce poate face masuratori in domeniul audio este de zeci-sute de ori mai precis decit cea mai sensibila si experimentata ureche umana existenta pe pamint.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări