Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Măsurare capacități mici

audio1984

Postări Recomandate

• Răspunsuri 57
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• audio1984

20

• grosu99

8

• Mircea

5

• validae

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Bună seara ! Mamă , multe de ales , să cumpăr sau să fac unul ? Grea decizie , dar vă mulțumesc tuturor pentru sfaturi și instrucțiuni !

O seară bună !

Link spre comentariu

Nu sunt repetabile(măsurătorile de valori mici) pentru ca masuratoarea e influentata de pozitia in care stai,de firele de masura,de orice miscare a bobinei,etc. Oricum pusa in circuit inductanta isi va schimba valoarea.

Editat de validae
Adăugare comentariu, fiindcă unele postări au fost scoase din topic
Link spre comentariu

Buna seara ! Tot stau si caut capacimetre digitale ieftine , insa cea ce gasesc au limita inferioara de masura de doar 200 pF , apai cu pe domeniul de 200 pF nu pot masura 2..5..8 pF de ex  , poate , doar poate pot masura cateva zeci de pF dar cam atat . Cele care masoara de la 2 pF si au o plaja larga sunt peste marimea buzunarului meu . As construi unul dar care e mai bun , care e mai usor de realizat , usor de calibrat si care sa aiba o precizie cat de cat buna . Am multimetru cu capacimetru integrat dar limita inferioara este de doar 20 nF . Daca fac unul de ex. cu un microampermetru analogic , aia da grea etalonare , un adaptor la multimetru digital ar fi bun  . Un montaj cu ceva integrate logice ar fii http://archive.siliconchip.com.au/cms/A_111886/article.html

dar articolul complet nu-i , acolo unde scrie <<Click here for online access to the rest of this article>> imi spune ca situl se actualizeaza si ca articolul nu mai e disponibil , dar nimic sa masoare 2...200 sau 2...400 pF . Am obosit deja , am nevoie mare , bani multi n-am , scheme multe dar care-s mai bune si mai usoare ? Stiu ca o sa-mi iau ceva picioare in fund dar asta este !

O seara buna !

Editat de audio1984
Link spre comentariu

Fa unul cu 555...ai mai sus link-ul cartii...sunt 4 capacimetre acolo.Fa-l pe cel de la fig 40b ! Are scala liniara ,e simplu si merge !

Editat de grosu99
Link spre comentariu
Acum 38 minute, grosu99 a spus:

Fa unul cu 555...ai mai sus link-ul cartii...sunt 4 capacimetre acolo.Fa-l pe cel de la fig 40b ! Are scala liniara ,e simplu si merge !

Bună seara ! Acela are nevoie de un microampermetru analogic , dacă îl construiesc mă ajutați să-l calibrez , așa în mediul virtual ? Dumneavoastră tot cu 555 ați făcut ? Cum e , tot cu indicator analogic , cum e merge ok , ușor de calibrat ? Mulțumesc și o seară liniștită !

Acum 35 minute, QQme a spus:

Pe scala de 200pf se poate masura si1pf cu eroare de 0,1pf(daca are reglaj de 0)-OYM 6013L,capacimetru.

Bună seara , chiar nu am știut că la un capacimetru digital cu limita inferioară de 200 pF se pot măsura 2 pF , bine de știut !

Link spre comentariu
1 hour ago, audio1984 said:

Un montaj cu ceva integrate logice ar fii http://archive.siliconchip.com.au/cms/A_111886/article.html

dar articolul complet nu-i , acolo unde scrie <<Click here for online access to the rest of this article>> imi spune ca situl se actualizeaza si ca articolul nu mai e disponibil 

E simplu, cauti numarul din Martie 2010 pe internet. 

Uite cuprinsul numai:

https://www.siliconchip.com.au/Issue/2010/March/Contents

De retinut, ca orice ai construi, tot trebuie sa il calibrezi. 

De asemenea de retinut, daca ramai in audio, nu ai nevoie de masuratori sub zeci de pF. 

Link spre comentariu

@Mircea Bună seara ! Mulțumesc pentru material , evident că trebuie calibrat , chiar și cu un adaptor la multimetru digital și da e adevărat că în marea majoritate , in domeniul audio capacitățile nu sunt chiar așa mici , totuși am văzut scheme care cereau și condensatori de câțiva pF .

O seară liniștită !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări