StefanAM Postat August 14, 2021 Partajează Postat August 14, 2021 Buna ziua! Doresc sa transform un laptop vechi in HTPC, adaugandu-i un GPU extern legat la mini pcie. Intrucat device-ul extern (GPU) specifica 150w la 12v (atasez la el GTX 1050 TI single slot - 75 w TDP), iar “laptopul” are nevoie de 90w la 19v, nu pot sa folosesc incarcatorul original pentru intregul ansamblu. Pentru a ocupa cat mai putin loc si a folosi o singura sursa de alimentare, m-am gandit ca o sursa AC/DC 12v plus un step-up converter DC/DC (12v -> 19v) m-ar ajuta. Intrebarile sunt: 1. Ce amperaj trebuie sa aiba sursa? 2. Ce amperaj maxim la intrare poate avea convertorul de voltaj. Orice idee e binevenita. Mentionez ca nu sunt de specialitate, asa ca va rog sa nu fiti foarte tehnici. Multumesc! Link spre comentariu
modoran Postat August 14, 2021 Partajează Postat August 14, 2021 https://forum.softpedia.com/topic/1199443-laptop-to-desktop/ Link spre comentariu
StefanAM Postat August 14, 2021 Autor Partajează Postat August 14, 2021 Am greșit cu ceva modoran? Link spre comentariu
validae Postat August 14, 2021 Partajează Postat August 14, 2021 1 oră în urmă, StefanAM a spus: Am greșit cu ceva modoran? A arătat că ţi-a răspuns şi pe Softpedia.Unde ai deschis un topic identic.Unii de pe aici sunt membri ai mai multor forumuri.... Link spre comentariu
StefanAM Postat August 14, 2021 Autor Partajează Postat August 14, 2021 Acum 6 minute, validae a spus: A arătat că ţi-a răspuns şi pe Softpedia.Unde ai deschis un topic identic.Unii de pe aici sunt membri ai mai multor forumuri.... Mulțumesc modoran, mulțumesc pentru explicație validae. Link spre comentariu
StefanAM Postat August 14, 2021 Autor Partajează Postat August 14, 2021 Acum 28 minute, Stefan a spus: @StefanAM iti trebuie o sursa de minim 22A la 12V. Acel "convertor de voltaj" are nevoie maxim pe intrare cat ai tu nevoie maxim pe ieșirea lui + ce mai pierzi la conversie (randament), ti-am pus ca ai nevoie de un ~8A pentru laptop si un randament de 80% deci 10A la intrarea in convertor. Înaintare de a calcula consumul trebuie sa iți pui niște întrebări, astea te privesc in mod direct: - Am cum sa conectez placa aia video la un port miniPCIe? - Daca folosesc un adaptor struțo-cămila pierd la performate? Cat? Mai rentează improvizația? - Cum alimentez placa aia video? Orice tip de conector / adaptor e capabil sa suport consumul maxim? (daca prin absurd se ajunge la el) - Un laptop vechi + o placa video bunicica ridica cu ceva laptopul vechi sau doar limitez placa video si nu câștig nimic? - Mă descurc sa realizez corect toate conexiunile electrice sa nu dau foc la ceva sau sa ard aiurea componentele? - Daca se defectează una din componente exista protecție la scurtcircuit? Cum se comporta acel "convertor de voltaj" in sarcina maxima si la scurtcircuit? Ștefan, mulțumesc frumos! Toate întrebările puse sunt corecte și mi le-am pus și eu. Pentru un "custom HTPC" 4k 60fps HDR, rentează. Sau cel putin încerc. În momentul asta caut cea mai compacta sursa 12v 22-25 A. Pentru convertor o sa folosesc asta: https://www.optimusdigital.ro/en/adjustable-step-up-power-supplies/595-modul-dc-dc-boost-150w.html Sursa originala a laptopului are 4,74 A. Link spre comentariu
Livs Postat August 24, 2021 Partajează Postat August 24, 2021 La 14.08.2021 la 15:19, StefanAM a spus: Pentru un "custom HTPC" 4k 60fps HDR, rentează. Un pic offtopic. Si eu sunt adeptul DIY, dar in cazul asta nu renteaza. Din punct de vedere financiar, e mai simplu cu un SBC (Pi, odroid) pus intr-o carcasa (aleasa dupa plac, in genul sculelor hifi). Am un Raspberry CM4 cu care ma joc, are slot pcie expus (la o adica pui un videocard) si se alimenteaza la 12v. Ramine de gasit o carcasa si un display fain si e gata htpc-ul. O sa spui ca ai deja componentele, dar x86 se demodeaza rapid (din cauza SBC-urilor), iar Nvidia nu urmareste cerintele utilizatorilor cu drivere (pentru linux). O intrebare: ce soft ai in vedere sa utilizezi? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum