RealAlex Postat August 15, 2021 Partajează Postat August 15, 2021 Eu spun sa-l iei, pretul este unul bun. Asta daca este ok din punct de vedere electric. Nu este un multimetru copt cum a spus colegul de mai sus, probabil a ales o exprimare mai nefericita ... Am unul similar si sunt multumit de el. Link spre comentariu
alex26 Postat August 16, 2021 Autor Partajează Postat August 16, 2021 Am o soluție dacă vreun coleg cu un aparat destul de performant se oferă sa ma ajute. Ma gândeam sa-i trimit, niște rezistori de 1 Ohm, 100 ohmi, 1k ….1M pe care sa le măsoare și sa scrie valoarea exactă. Pentru tensiune continua , o baterie noua de 1,5V , 9v sau chiar o sursa de alimentare. Nu știu pentru alternativ, as putea trimite un traf micuț folosit ca traf de stand-by, dar nu știu dacă ajuta având in vedere ca tensiunea de la priza diferă in funcție de zona. Poate ma ajuta cineva din apropiere de Alba Iulia sau chiar mai departe. Va mulțumesc. Link spre comentariu
almarghi Postat August 16, 2021 Partajează Postat August 16, 2021 Acum 38 minute, alex26 a spus: Am o soluție dacă vreun coleg cu un aparat destul de performant se oferă sa ma ajute. Ma gândeam sa-i trimit, niște rezistori de 1 Ohm, 100 ohmi, 1k ….1M pe care sa le măsoare și sa scrie valoarea exactă. Pentru tensiune continua , o baterie noua de 1,5V , 9v sau chiar o sursa de alimentare. Nu știu pentru alternativ, as putea trimite un traf micuț folosit ca traf de stand-by, dar nu știu dacă ajuta având in vedere ca tensiunea de la priza diferă in funcție de zona. Poate ma ajuta cineva din apropiere de Alba Iulia sau chiar mai departe. Va mulțumesc. pot eu sa te ajut cu rezistentele. Cat despre referinta de tensiune, asta e peste aparatul dorit si nu e scumpa. trebuie doar un pic de munca... https://ro.mouser.com/Semiconductors/Power-Management-ICs/Voltage-References/_/N-10vu2?P=1y92ur2Z1y92ur9Z1y92usfZ1y93umvZ1y92useZ1y6mk3rZ1yot7moZ1z0vp5n Link spre comentariu
alex26 Postat August 16, 2021 Autor Partajează Postat August 16, 2021 Am vorbit pentru o calibrare aici in Alba Iulia și au zis ca și ei vor trimite aparatul in alta parte și ma costa 100 lei pentru fiecare domeniu de măsurare. Mai bine atunci as cumpara un DMM check . A văzut cineva mai ieftin de 123 dolari cât am găsit eu? Link spre comentariu
grosu99 Postat August 16, 2021 Partajează Postat August 16, 2021 Si ala cum il calibrezi ? Link spre comentariu
alex26 Postat August 16, 2021 Autor Partajează Postat August 16, 2021 Habar n-am. Link spre comentariu
validae Postat August 16, 2021 Partajează Postat August 16, 2021 Acel DMM Checker oferă doar o tensiune de 5Vc.c. şi una de 5Vc.a. Asta nu înseamnă că multimetrul tău are şi o liniaritate bună, dacă indicaţia e foarte apropiată de valorile etalon ale DMM Checker.El poate măsura de exemplu 5,000V pe un domeniu oarecare, dar la capetele de scală să-ţi bată câmpii grav. Asta se numeşte abatere de liniaritate şi dacă e gravă, nu prea ai ce-i face, că aşa ceva nu se reglează ,,global,, dintr-un semireglabil.Deci dacă vrei să verifici/calibrezi cu adevărat aparatul, du-l la un laborator metrologic sau roagă pe cineva care are la îndemână un aparat de precizie calibrat să ţi-l verifice... Link spre comentariu
alex26 Postat August 16, 2021 Autor Partajează Postat August 16, 2021 Acum 5 minute, alex26 a spus: Habar n-am. Cu tot cu transport este 180 dolari. Plăcuta 123 dolari și transportul 57 dolari. Mi se pare mult pentru transport. Link spre comentariu
validae Postat August 16, 2021 Partajează Postat August 16, 2021 Orice băşină trimisă din SUA costă mult.Pe mai puţini bani ţi-l poate verifica cineva care dispune de un aparat la fel de precis, dar calibrat. Link spre comentariu
Mircea Postat August 16, 2021 Partajează Postat August 16, 2021 Orice ADC are probleme de INL si DNL (integral si diferential). Un aparat bine conceput are mecanisme care sa liniarizeze. Inclusiv noi amatorii facem liniarizarea in cod. Nu e simplu, dar nici complicat daca intelegi ce vrei sa faci si mai ales ce ai nevoie de la aparat. Adica sa stii ca nu poti face bici din orice. Cine cumpara voltmetru de 5000V nu face masuratori de 20V cu el. Daca vrea sa o faca, atunci respectivul se incadreaza la categoria nu stie ce are nevoie de la aparat. O explicatie despre neliniaritatea ADC: https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.eet.com/media/1158685/c1001edited.pdf&ved=2ahUKEwjI9K6J47XyAhUDmuAKHcSmBxQQFnoECAMQBg&usg=AOvVaw2XNz2MGxwvNTihnNfKgCTH Link spre comentariu
grosu99 Postat August 16, 2021 Partajează Postat August 16, 2021 Pai daca aduni costurile mai bine iei unul nou,cu certificat de calibrare Link spre comentariu
core Postat August 16, 2021 Partajează Postat August 16, 2021 (editat) Eu am unul mai ieftin, initiatorul pare ca a fost pe jumate decis de la inceput, pe un aparat de precizie cu pret mai mare, dar poate alternativa asta poate fi utila altcuiva: ANENG AN888S, in jur de 80$ si cu posibilitate de transport fin EU [LE] Testul de precizie: https://ibb.co/6rFYhGB Editat August 16, 2021 de core test precizie Link spre comentariu
Haralambie Postat August 16, 2021 Partajează Postat August 16, 2021 La 15.08.2021 la 18:13, RealAlex a spus: Eu spun sa-l iei, pretul este unul bun. Asta daca este ok din punct de vedere electric. Nu este un multimetru copt cum a spus colegul de mai sus, probabil a ales o exprimare mai nefericita ... Am unul similar si sunt multumit de el. Fugi de aici, multimetrul ala are 30 ani. Sa platesti 400 euro pentru el, cand eu am luat un Keith 6500 nou cu 750 + transport mi se pare aberatie. Link spre comentariu
Haralambie Postat August 16, 2021 Partajează Postat August 16, 2021 Din Danemarca, nu stiu daca a fost promotie sau nu. Gasesc si factura daca e. Link spre comentariu
Haralambie Postat August 16, 2021 Partajează Postat August 16, 2021 As fi vrut un 2001 sau 2002 chiar si un 3458A dar am dat banii pe alte cacaturi intre timp. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum