Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare multimetru de banc

alex26

Postări Recomandate

Va salut. As vrea sa achiziționez un multimetru de banc sau masa, nou sau second hand in jurul a 2000 lei , maxim 2500 lei,  sau mai puțin, e mai bine. Îl voi folosi pentru depanare audio in special. Dacă ați avea 2000 lei ce ați alege? Mie mi-a rămas gândul la in HP de pe olx dar nu as vrea ceva păreri de la cunoscători. Va mulțumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 97
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• alex26

19

• Haralambie

11

• sesebe

10

• grosu99

9

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 12 minute, yo8tot a spus:

HP/Agilent 34410/34401 s-ar incadra in bugetul respectiv. A fost multimetrul clasic 6+1/2 digiti timp de aproape 2 decenii. Inca este f ok si se gaseste din belsug pe Ebay. M-a batut gandul odata sa iau unul. Gasisem parca si unde sa il calibrezi la un pret decent prin EU.

Eu am un MS8050 care e destul de ok. Dar nou nu prea merita banii. Doar daca il gasesti la SH. Eu am dat 80$ pe el.

Exact Hp 34401 găsisem și pe olx la 2000 lei. Nu m-am uitat pe eBay.

Link spre comentariu
Acum 40 minute, yo8tot a spus:

Acum am observat ca fix modelul asta e pe Olx!

Daca te hotarasti sa il cumperi sa verifici display-ul. Asta e punctul slab din cate citisem. Si vad ca pozele sunt cu aparatul inchis. Si pozele trebuie facute in conditii de luminozitate normala ca sa apreciezi starea display-ului

Nu îl pot testa din păcate, sunt destul de departe. Îl rugam sa îl trimită prin curier.

Link spre comentariu

Am avut HP34401 și pot sa spun ca este un multimetru super bun

L-am vândut aici pe forum(habar nu am de ce) deși era perfect din toate punctele de vedere(afișajul ca nou) 

Și da trebuie văzut cum afișează. Unele Afișează șters. 

Link spre comentariu

eu am doua HP3457A, luate in momente diferite la 1-2 ani distanta. De cand le am, au indicat si indica in continuare, aproape identic pe toate gamele si scalele.

Mereu am ales intre 3457 si 34401 si mereu am ajuns la 3457, desi e mai vechi. Preturile variaza in functie de starea aparatelor.

3457 are mai multe puncte de masura, mai multa matematica e mult mai rapid, e mai putin zgomotos. cu 3457 se poate ajunge pana 7.5 digiti via pc sau accesand registrii interni. Nu e foarte comod, dar daca e nevoie de 7.5 cifre, atunci se poate face un efort.

Benchtop mai am si 2 Fluke (4.5 si 5.5 digiti) si un HP3478A (5.5dig.), dar nefiind din aceeasi clasa, nu se pot compara.

Link spre comentariu
Acum 7 minute, grosu99 a spus:

Arata bine pe masa !

Și e fain sa știi ca ai un aparat la care te poți baza pe minim 4.5 digiți indiferent cind a fost ultima data calibrat. 

Link spre comentariu
Acum 7 ore, BRANCA a spus:

Alex.Superbă sculă...Ce măsurători atât de precise trebuie să faci în audio de nu merge un Brymen portabil la vreo 1000 şi ceva de lei?

Vreau sa îmi iau ceva bun, sa fiu eu împăcat, unul și bun. Acesta îl pot lua la 1800 lei. M-am uitat și la TME și pe Farnell după cateva, si as putea lua unul nou la 2000 lei, dar am văzut păreri bune despre acest HP pe acest forum și am zis sa cer și părerea celor mai experimentați. Unul nou la 2000 lei, deșii nu am de ales din prea multe modele sau acesta second. Vreau neaparat multimetru de masa ca portabile mai am .

Link spre comentariu
Acum 7 ore, alex26 a spus:

Vreau sa îmi iau ceva bun, sa fiu eu împăcat, unul și bun. Acesta îl pot lua la 1800 lei. M-am uitat și la TME și pe Farnell după cateva, si as putea lua unul nou la 2000 lei, dar am văzut păreri bune despre acest HP pe acest forum și am zis sa cer și părerea celor mai experimentați. Unul nou la 2000 lei, deșii nu am de ales din prea multe modele sau acesta second. Vreau neaparat multimetru de masa ca portabile mai am .

Ce ai găsit nou la 2000?

Link spre comentariu

O fi gasit coptura aia de 34401 de pe OLX luat la licitatie de la armata.

Mai mult de jumatate sunt casate pentru diverse motive si nici nu merita luate in seama.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, dan cod a spus:

Ce ai găsit nou la 2000?

De exemplu la TME sunt 3 modele :

1. GW Instek GDM-8341

2. BK Precision BK2831E

3. Axiomet AX-8450A

Acestea au preturi pana in 2000 lei fara TVA, restul sunt peste 2000 lei.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări