Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Baterii 9V reincarcabile

Postări Recomandate

• Răspunsuri 40
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• 4 săptămâni mai târziu...
La 19.09.2021 la 19:30, zvonacfirst a spus:

Mda, cu banii aia doar o pereche de sonde bune s-ar putea cumpara...nu mai puteti avea pretentii de la un multimetru atat de ieftin.

Link spre comentariu

Mulțumesc pentru mesaj @Spitfire

Când ești la nivel de hobby, doar bagi bani atât cât îți permiți fără să scoți nicun beneficiu. Ca urmare nu iți poți permite să investești în scule scumpe. 

Din când în când obișnuiesc să mă mai dau pe un circuit de amatori cu o treanță de BMW de vârsta fiului meu, dar asta nu înseamnă că sunt pilot de curse. Iar dacă nu sunt pilot de curse nici nu îmi voi lua o mașina scumpă dedicată curselor. Bag bani în cea veche, la 3000cmc doar impozitul este o mică avere, dar este vorba despre hobby și plăcere.

Link spre comentariu

Asa e cum spui, dar aneng-ul ala e o gluma tehnica. Poate aleator se nimeresc și bune, dar ala pe care l-am pipăit eu, nu se ridica nici la nivelul unui dt830. Pe nici un domeniu, în condițiile în care nici nu permite recalibrare, sau nu m-am prins eu cum se face. Nu are nici un reglabil pe cablaj, iar componentele externe sunt puține și destul de anevoios de schimbat. Deci dacă se vrea ieftin, sunt variante mai bune, dar e drept, nu la fel de fațoase. 

Link spre comentariu

Nu este vorba de fățoșenie, nu de fățos l-am luat pentru că este urât ca porcul. Aveam nevoie de al doilea multimetru și am zis să iau unul fără selector mecanic. Am găsit pe net câteva review-uri despre Aneng și erau mai apreciate decât alte chinezisme. Mai am un multimetru tot chinezesc pe care l-am comparat cu un UNI-T al unui amic și nu erau diferențe care să îmi dea de gândit. Adică pe tensiuni DC diferența era la a treia zecimală. ȘI pe alte domenii diferențele au fost acceptabile. Știu ca UNI-T tot chinezesc este dar am înțeles că este din altă categorie, totuși. 

Cele două multimetre pe care le am acum au indicații similare. Pentru pretentiile mele si pentru ce nevoi am amandoua fac fata cu brio.

Editat de zvonacfirst
Link spre comentariu

Dacă voiaţi ceva mai ieftin şi bun, ceva făcut de Habotest era o opţiune mai bună.

Am unul din acesta, am dat cam 40$ cu transport din China şi are caracteristici bune, TRUE RMS (până la 1kHz), indică prin leduri la mufe poziţia corectă a testerelor (protecţie antiprost), test NCV, lanternă, etc.

Cele fără comutator de game au domeniul de tensiune minim de la 0,6V lucru ce poate fi deranjant uneori.

https://www.emag.ro/aparat-de-masura-digital-habotest-multimetru-true-rms-ncv-afisaj-lcd-negru-ht118a/pd/DZMKJHMBM/?cmpid=86971&gclid=EAIaIQobChMI76iQ1ofK8wIV5UiRBR0bawhYEAQYAiABEgKaS_D_BwE

Link spre comentariu
La 14.10.2021 la 12:00, doru3160 a spus:

Asa e cum spui, dar aneng-ul ala e o gluma tehnica. Poate aleator se nimeresc și bune, dar ala pe care l-am pipăit eu, nu se ridica nici la nivelul unui dt830. Pe nici un domeniu, în condițiile în care nici nu permite recalibrare, sau nu m-am prins eu cum se face. Nu are nici un reglabil pe cablaj, iar componentele externe sunt puține și destul de anevoios de schimbat. Deci dacă se vrea ieftin, sunt variante mai bune, dar e drept, nu la fel de fațoase. 

Asta înseamnă că multimetrul nu se bazează pe ICL7106 sau ceva IC similar, ci pe un...microcontroller, care citeşte o diferenţă de potenţial la bornele unui rezistor şi selectează o valoare aflată în regiştrii proprii, pe care o afişează.:)

O glumă sinistră! La fel ca Uni-T UT20B, o jucărie de ~30 lei.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, Spitfire a spus:

multimetrul nu se bazează pe ICL7106 sau ceva IC similar

Nu bag mana in foc, nu stiu picatura aia depusa pe cablaj daca e un 7106 sau altceva, dar ma asteptam ca macar pe tensiune cc sa fie cat de cat precis. E in balarii pe toate domeniile, si acum, mai nou, nici nu mai comuta pe domenii. A ramas teapan pe Ucc, indiferent ce tasta se apasa, si macar de ar fi indicat bine si pe ala. Mi l-a adus omul cu gand sa i-l repar. I-am zis ca ii fac cadou un dt  9208 si e mai castigat decat cu petarda aia, si eu mai linistit.:rade:

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări