ghettoman Postat August 12, 2021 Partajează Postat August 12, 2021 Într-un manual rusesc scrie ca utilizeaza pietre de rectificat cu diametru interior de 75mm.(max 225mmx30mm) Rusii din ce am vazut au 76,2mm iar in magazine găsești la asemenea diametre (225mm) cu gaura de 50mm.Are cineva idee, erau facute la Carbochim special pietrele de rectificat pentru ea? Am vorbit si la Carbochim oamenii foarte saritori (stimă) dar i-am blocat si pe ei cu 75mm... Link spre comentariu
ndc74 Postat August 16, 2021 Partajează Postat August 16, 2021 (editat) Stiu ca pentru a mari gaura unei pietre de polizor, se poate prinde piatra la exterior intr-un strung mare, se prinde un diamant de rectificat piatra intr-o bostanga, se acopera ghidajele strungului ca sa nu se uzeze de la praful care va sari, si cu turatie foarte mica la universal se alezeaza gaura pietrei putin cate putin. Dupa largire se verifica cum suna, ca daca cumva piatra s-a fisurat in timpul procesului mai bine o arunci decat sa risti sa ti se sparga in fata. Metoda merge pt o largire de cativa mm la o piatra de polizor ce nu lucreaza la o turatie f mare, nu stiu daca se preteaza si la o marire de la 50 la 75mm pt o piatra de masina de rectificat. In plus nu stiu cat de bine va fi centrata in strung piatra, dat fiind ca pt masina de rectificat ea trebuie in final echilibrata. Ar putea fi doar o solutie de ultima instanta daca nu gasesti pietre originale de 75mm ca sa nu fi obligat sa arunci toata masina la fier vechi. Editat August 16, 2021 de ndc74 Link spre comentariu
ghettoman Postat August 21, 2021 Autor Partajează Postat August 21, 2021 Mai repede ma apuc si fac flanse noi pentru 76 de mm.Din pacate ca sa dau piatra jos imi trebuie un extractor cu filet de M40.Trebuie sa ma apuc intai sa-l fac ala, Sunt curios conul axului ce raport are. Oricum e o chestie ciudată cu piatra de 225 si int. de 75mm.Ar trebui sa fie de 250. Link spre comentariu
ghettoman Postat August 29, 2021 Autor Partajează Postat August 29, 2021 Incet incet...Filetul pt extractor este M42x1 La cat de presat era si cum arata nu cred ca a fost desfacut vreodata.Doar piatea schimbata de Dorel cu dalta... Link spre comentariu
ndc74 Postat August 30, 2021 Partajează Postat August 30, 2021 Am vazut niste pietre prin targ, dar aveau gaura foarte mare, cred ca spre 100mm. Nu am masurat-o ca nu aveam cu ce. Link spre comentariu
ghettoman Postat August 30, 2021 Autor Partajează Postat August 30, 2021 (editat) Sunt 3 diametre interioare folosite uzual 50, 76 si 127mm.50 merge pana la 200mm 76 pana pe la 300mm iar peste 300mm e 127mm diametru intern.Stăteam si ma gândeam..cred ca romanasii noștri au pus piatra de 225mm sa mentina posibilitatea de rectificare la piese de 400mm inaltime.Altfel, cu piatra normala de 250mm ai doar 375mm.Si nu da bine....rușii si cehoslovacii aveau 400.....O sa fac probe...pun piatra de 250 si vad daca intradevar apar vibrații..... L.e. conul axului este 3:20, au copiat Deckel-ul vechi. 29mm/38mm si lungime 60.Deci doar flanșe romanești merg... Editat August 30, 2021 de ghettoman Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum