DanM Postat August 12, 2021 Partajează Postat August 12, 2021 (editat) Buna ziua, Daca tot m-am apucat de radio(sc)amatorism, am zis sa ma si "autoutilez", si am decis sa incep cu un generator de semnal... Acum, pentru varianta originala de bobine, am reusit sa le calculez(carcasa diam.16mm/lung25mm) dar sunt putin cam voluminoase pentru comutatorul chinezesc.. 2x6 pozitii. Asta are cele 2 sectiuni pe cate 1/2 din galet. Inghesuiala e putin cam mare. Am bobine extrase din FI de receptoare romanesti, de 10,7MHz si 455/475kHz. Pentru gamele de 100kHz - 300kHz si 300kHz - 1MHz cred ca as putea folosi miezuri de 455kHz. Pentru cele de 1 - 3MHz, 3 - 10MHz si 10 - 30MHz as merge pe miezuri de FI 10,7MHz iar pentru gama 35 - 105MHZ as pune miezuri din blocul de UUS(63-73MHz). Problema de care m-am lovit este ca nu am informatii despre miezuri, sau o metoda de calcul al numarului de spire pe acele miezuri/carcase. Daca se poate, vreau o mana de ajutor. Cu stima, Dan Minciu Editat August 12, 2021 de DanM Gramatica bat-o vina... Link spre comentariu
d2134 Postat August 12, 2021 Partajează Postat August 12, 2021 Acum 23 minute, DanM a spus: Am bobine extrase din FI de receptoare romanesti, de 10,7MHz si 455/475kHz. Cauta in "Agenda radioelectronistului" ca s-ar putea sa gasesti valoarea AL. Link spre comentariu
DanM Postat August 12, 2021 Autor Partajează Postat August 12, 2021 Acum 9 minute, d2134 a spus: Cauta in "Agenda radioelectronistului" ca s-ar putea sa gasesti valoarea AL. Multam fain, am descarcat acum pdf-ul... Din pacate cartea "in format celulozic" nu o mai am... Link spre comentariu
grosu99 Postat August 12, 2021 Partajează Postat August 12, 2021 Puneti o bobina de 455 kHZ pct rosu si eliminati condensatorul intern,daca are,o bobina de 10.7 fara condensator,una de FI TV ...etc.Invartiti de miezuri ca sa aveti acoperire a gamelor. Link spre comentariu
DanM Postat August 12, 2021 Autor Partajează Postat August 12, 2021 Acum 1 oră, yo8tot a spus: Ca si acolo, in lipsa unui aparat de masura si daca nu vreti musai sa folositi miezurile respective ar fi o solutie sa incercati cu niste toruri. Avantajul e ca au parametrii cunoscuti Voi avea un frecventmetru in 10-12 zile. Nu as vrea sa pun toruri, bobinele cu miez sunt mai usor de reglat. Link spre comentariu
DanM Postat August 12, 2021 Autor Partajează Postat August 12, 2021 Da, asta ar fi calea simplă, doar că mă manâncă degetele... până vine frecvențmetrul... Link spre comentariu
DanM Postat Septembrie 27, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 27, 2021 La 12.08.2021 la 10:09, d2134 a spus: Cauta in "Agenda radioelectronistului" ca s-ar putea sa gasesti valoarea AL. M-ai pus sa caut intr-o carte.... Si imi vine sa plang. Cate chestii faine se faceau odata in RO... Bine... Am gasit si clasificarea feritelor. Acum sa vad cat se mai recunoaste din culori pe bobinutele alea... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum