Marele Savant Postat Iulie 16, 2022 Partajează Postat Iulie 16, 2022 Acum 25 minute, sesebe a spus: Maxwell 25304 este o jucarie. Am mai spus, pt masurat bobine si condensatoare, daca nu poti selecta frecventa de masura si / sau nu folosesti conexiune kelvin, masuratoarea este cam degeaba. sinteti absolut sigur? sa intelegem ca valorile inscriptionate pe componente sint la misto scrise? eu am LC-metru construit de mine si indica cu precizie excelenta exact valoare scrisa de producator pe componenta! unde in formula capacitatatii unui condensator intra frecventa de lucru? chiar trebuie descurajati toti cei care nu-si pot cumpara un aparat de masura cu 5 zecimale dupa virgula? de care nici NASA nu foloseste! Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 16, 2022 Partajează Postat Iulie 16, 2022 (editat) Da, sint sigur! Nu trebuie ca să ai ultima tehnologie în materie de măsurători ca să poți face un lucru deosebit. Piramidele nu au fost măsurate cu laserul și nici măcar cu ruleta, cel mai probabil cu o sfoara. Deci se poate. Dar nimeni nu poate susține ca sfoara este un instrument de măsură precis. Un instrument de măsură de calitate trebuie sa satisfacă mai multe criterii inafara indicației măsurători. Chiar și felul cum face afișarea indicației contează. Deci da, sint absolut sigur ca acel aparat este o jucărie. Editat Iulie 16, 2022 de sesebe Link spre comentariu
BRANCA Postat Iulie 16, 2022 Partajează Postat Iulie 16, 2022 valica_d.Vezi că în Settings găseşti Language keyboard şi poţi adăuga şi limba RO.Când scrii e aceiaşi tastatură,practic ţii mai mult pe literă şi selectezi diacritica.De ex la "a" îţi apare "ă" şi "â",la "s" apare şi "ş",s.a.m.d. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Iulie 16, 2022 Partajează Postat Iulie 16, 2022 (editat) Acum 1 oră, sesebe a spus: Da, sint sigur! Nu trebuie ca să ai ultima tehnologie în materie de măsurători ca să poți face un lucru deosebit. Piramidele nu au fost măsurate cu laserul și nici măcar cu ruleta, cel mai probabil cu o sfoara. Deci se poate. Dar nimeni nu poate susține ca sfoara este un instrument de măsură precis. Un instrument de măsură de calitate trebuie sa satisfacă mai multe criterii inafara indicației măsurători. Chiar și felul cum face afișarea indicației contează. Deci da, sint absolut sigur ca acel aparat este o jucărie. Totusi nu am aflat unde intervine frecventa in formula capacitatii si nici de ce indicatiile ''jucariilor'' sint foarte aproape de cele ale unui aparat de laborator care pe vremuri a costat cit o dacie noua! eu am construit (si am si vindut, recunosc) asemenea jucarii cu microcontroler, net superioare unor relicve analogice de pe vremea mayasilor, (care arata frumos ce-i drept), cu care se impauneaza unii! o gramada de troace adunate de la diverse (sa le zicem) casari, sint net inferioare unei jucarii moderne! am primit suficiente aprecieri pentru L/C-metrele construite, unele de la nume celebre printre radioamatorii romani, ca sa pot sa am o parere obiectiva! Adica, s-a ajuns ca un receptor cu DSP am/fm sa intre pe un chip de un dolar si consideram ''jucarii'' un multimetru de 50 de euro! In contuzie: haideti sa nu-i speriem pe incepatori! daca vor prinde microbul, cindva, daca vor avea nevoie, isi vor cumpara si un aparat de masura bengos! chiar daca nu va face nimic in plus fata de jucarie, dar de ce nu, daca se poate? Editat Iulie 16, 2022 de Marele Savant Link spre comentariu
valica_d Postat Iulie 16, 2022 Partajează Postat Iulie 16, 2022 Acum 51 minute, BRANCA a spus: valica_d.Vezi că în Settings găseşti Language keyboard şi poţi adăuga şi limba RO.Când scrii e aceiaşi tastatură,practic ţii mai mult pe literă şi selectezi diacritica.De ex la "a" îţi apare "ă" şi "â",la "s" apare şi "ş",s.a.m.d. Aveți dreptate, cred că vă referiți la tastatura telefonului, la mine problema e că tastatura laptop-ului e în limba spaniolă. Am adăugat și alte limbi, dar când comut, unele taste își schimbă funcțiile. Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 16, 2022 Partajează Postat Iulie 16, 2022 @Marele Savant oricit ți-aș explica tu tot n-ai sa întregi vreodată. A încercat mai multa lume să-ți explice mai multe lucruri pe forum și niciodată n-ai înțeles și ai ținut-o tot pe a ta. Nu-i nimic, unii atit pot, dar eu nu voi pierde și timpul meu sa încerc să-ți explic ție. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Iulie 16, 2022 Partajează Postat Iulie 16, 2022 totusi, unde apare frecventa in formula capacitatii! eu aduc totusi argumente practice, iar lumea incearca sa-mi explice cu generalitati, povesti cu pesti de pe vrema MAVO1 sau TL4, ori cu (semi)jigniri! Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 16, 2022 Partajează Postat Iulie 16, 2022 Ție oricum n-are rost sa-ți explic pt ca oricum n-ai înțelege. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Iulie 16, 2022 Partajează Postat Iulie 16, 2022 deci, practic nu aveti argumente! iar daca nu inteleg eu, ajutati un incepator si explicati-i colegului cu ''jucaria''! Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 16, 2022 Partajează Postat Iulie 16, 2022 (editat) Am destule argumente, explicații și demonstrații dar ție nu pot să-ți explic pt ca ar fi ca și cum as vorbi cu pereții. Daca esti mare savant atunci afla singur dece este important sa alegi tu frecventa la care sa masori condesatorul ce vrei să-l masori. Editat Iulie 16, 2022 de sesebe Link spre comentariu
Mircea Postat Iulie 16, 2022 Partajează Postat Iulie 16, 2022 Poate ajuta cuiva, poate nu. Dar https://techweb.rohm.com/knowledge/emc/s-emc/03-s-emc/7549 Link spre comentariu
icar Postat Iulie 19, 2022 Partajează Postat Iulie 19, 2022 La 16.07.2022 la 13:19, Marele Savant a spus: in formula capacitatatii unui condensator intra frecventa de lucru? N-ar intra daca condensatorul ar fi ideal. Ori...nu e! Link spre comentariu
Marele Savant Postat Iulie 19, 2022 Partajează Postat Iulie 19, 2022 da, formula se aplica numai pentru gaini sferice, in vid! Link spre comentariu
icar Postat Iulie 19, 2022 Partajează Postat Iulie 19, 2022 Hai Mare savant, doar stii schema echivalenta a unui condensator! Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 19, 2022 Partajează Postat Iulie 19, 2022 Este tocmai motivul ( sau oricum unul dintre ) pentru care capacimetrele moderne si performante au optiunea de a seta frecventa de test. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum